Hoppa till innehåll
Kongsberg Maritime AB logotyp

Logistikkoordinator

Publiceringsdatum
28 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Är du en kommunikativ och lösningsorienterad person som vill ta nästa steg i din karriär? Tveka inte att söka denna utmanande, meriterande och spännande roll!

Kongsberg Maritime AB är en del av den globala teknologigruppen KONGSBERG, som levererar kritiska lösningar till deras kunder som arbetar inom utmanande miljöer. Deras gedigna erfarenhet med över tvåhundra år inom sjöfart, digitalisering och försvar bidrar till att de är ett innovativt och världsledande företag idag. Kongsberg Maritime har sitt huvudkontor i Norge, men just denna tjänst är placerad på Kongsberg Maritime i Kristinehamn.

Om tjänsten
Som logistikkoordinator kommer du ansvara för transporter samt transportplanering tillsammans med det sammansvetsade teamet inom skeppning. Du har tät dialog med projektledare samt löpande kontakt med kunder och leverantörer. Arbetet innefattar även arbetsuppgifter såsom:

  • Bokningar samt uppföljningar av transporter med företagets kunder.
  • Hantera all transportdokumentation inklusive Letter of Credit (Remburs).
  • Besvara frågor inom tull, moms och frakttyp såsom väg, sjöfart, flygfrakt och tåg.
  • Förhandling med transportörer.
  • Koordinera logistik över hela världen.
  • Leveransfakturering.

Tjänsten är till att börja med ett 6 månaders uppdrag med eventuell chans till förlängning. Som logistikkoordinator är du anställd som konsult av Adecco. Uppdraget har start i slutet på augusti eller enligt överenskommelse.

Om dig
Vi söker dig som har tidigare erfarenhet inom logistik och transportplanering. Vi ser att du är en kommunikativ person som trivs bra med att samarbeta tätt med andra. Du behöver även vara ansvarfull, strukturerad och initiativtagande. Att vara serviceminded och problemlösande är viktiga egenskaper för den här rollen.

Krav för tjänsten:

  • Goda kunskaper i svenska samt engelska i tal och skrift då båda språk förekommer i tjänsten
  • God datavana och tidigare arbetat i affärssystem
  • Relevant arbetslivserfarenhet inom logistik, transportplanering och administration

Vi ser det som meriterande om du har eftergymnasial utbildning inom relevant område. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Eftersom Kongsberg Maritime samarbetar med kunder inom den marina försvarsindustrin, kommer rekryteringsprocessen innehålla bakgrundskontroll och frågor kring medborgarskap.

Om Adecco
Som konsult får du en anställning i Adecco Sweden. Adecco är ett av världens största rekryterings- och bemanningsföretag. I Sverige finns vi på ca 50 orter och har 5000 anställda. Självklart har vi kollektivavtal. Vi vill att du ska må bra och vi erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatt på träningskort m.m. För att du ska känna dig trygg omfattas du även av försäkringar och företagshälsovård.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig Business Manager:
Wilma Börjesson, wilma.borjesson@adecco.se

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via: info@adecco.se

Välkommen med din ansökan!

Sökord
Logistik, Transportplanering, Transporter, Adecco, Karlstad, Värmland

Kongsberg Maritime AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
09 augusti 2024 (16 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Varje dag gör vi skillnad. För företag, organisationer och individer. Vi ser dagligen våra konsulter och kandidater komma ut i jobb hos våra kunder. Det är anledningen till varför vi går till jobbet varje dag. Som en av världens största HR-leverantörer har vi individens utveckling och kundens behov i fokus, för vi vet hur viktigt det är för ett företags konkurrenskraft att ha rätt person med rätt kompetens på rätt plats.