Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Teknisk officer Logistiksektionen vid Dykeri och navalmedicinska centrum

Publiceringsdatum
29 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Om enheten
Försvarsmaktens dykeri och navalmedicinska centrum (FM DNC) är en av världens modernaste anläggningar för forskning och utbildning inom undervattensarenan. FM DNC är kompetenscentrum för försvarsmaktens dykeri inom områdena för utbildning, utveckling, dykerimedicin och dykerisäkerhet. Arbetsplatsen är belägen på Lindholmen inom Örlogshamnen i Karlskrona. Här kommer du arbeta i ett mindre arbetslag, såväl civila som militära, med olika bakgrunder och kompetensområden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta självständigt som teknisk officer på vår Logistiksektion. De huvudsakliga arbetsuppgifterna kommer vara följande:
 • Drift- och husansvarig för FM DNC anläggning med tillhörande system
 • Periodiska underhållsåtgärder samt kontaktperson mot Marin/TKM/DSK/verkstad
 • Stödja övriga sektioner på FM DNC inom logistik
 • Utvecklande av FM DNC infrastruktur
KRAV
Kvalifikationer

 • Genomförd och godkänd grundläggande officersutbildning, lägst grad SO 6
 • Aktuell kunskap/färdighet inom FM stödsystem
 • B-körkort
Personliga egenskaper
Vi ser att du är en person som är strukturerad och noggrann. Du tycker om att arbeta i grupp, men kan även arbeta självständigt och ta egna initiativ. Vidare ska du vara lösningsfokuserad och resultatorienterad i ditt arbetssätt.

Stor vikt vid tillsättandet av tjänsten kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi strävar efter en jämnare könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Meriterande
 • Teknisk bakgrund
 • Körkort klass C/CE med militärt förarbevis
 • Goda kunskaper om tryckkammare
 • Erfarenhet inom det militära dykeriet
 • Nautisk kompetens N9
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).


Övrigt
Anställningsform: Militär tillsvidareanställning. Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.
Sysselsättningsgrad: Heltid.
Arbetsort: Karlskrona.
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.
Resor förekommer i tjänsten.

Upplysningar om befattningen
Lalle Knuds

Upplysningar om rekryteringsprocessen
Eva Wickholm

Fackliga företrädare
Försvarsförbundet, Jimmy Svensson
Officersförbundet, Tobias Danielsson
SACO-S, Malin Pagels
SEKO, Jan-Anders Nilsson

Samtliga nås via FM växel 0455-85 000.


Ansökan


Välkommen med din ansökan senast 2024-05-24. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Sjöstridsskolan, SSS, utbildar officerare, specialistofficerare, sjömän och soldater på alla nivåer. SSS bedriver även studier, försök och ledningsträning av fartygsbesättningar samt taktik- och teknikutveckling inom det marina området. SSS har också ett ansvar för Dyk- och navalmedicin i Försvarsmakten. SSS är huvudsakligen baserad i Karlskrona i Blekinge men har även en enhet på Berga utanför Stockholm som är specialiserad på amfibiestrid.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
24 maj 2024 (5 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren