Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

HR-generalist på vikariat till Första ubåtsflottiljen

Publiceringsdatum
10 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Första ubåtsflottiljen söker HR-generalist

Befattningen erbjuder

En av våra medarbetare går på tjänstledighet vilket gör att vi nu söker efter en vikarie som stärker oss med kvalificerad kompetens inom HR. Befattningen är placerad vid Första ubåtsflottiljens stab på HR-sektionen. HR-funktionen ansvarar för såväl strategiskt som operativt HR-arbete inom exempelvis arbetsmiljö, bemanning, personalutveckling, arbetsrätt och lönebildning. Vi är inne i en spännande tillväxt, där HR sektionen har en viktigt roll i att tillse att vi är en attraktiv arbetgivare där våra medarbetare trivs, utvecklas och vill stanna länge.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som HR-generalist hos oss kommer du arbeta främst operativt och ge ett konsultativt stöd till chefer och medarbetare inom hela HR-området utifrån gällande lagar, avtal, riktlinjer och rutiner. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att stötta chefer i, arbetsanpassning- och rehabiliteringsprocesser, arbeta aktivt med systematiskt arbetsmiljöarbete och personalförsörjningsfrågor. Du kommer även vara kontaktperson för vår medarbetarundersökning, stödja i det lokala veteran- och anhörigarbetet samt arbeta med likabehandling och ovälkommet beteende. Befattningen kräver handläggning och ansvar i flertal HR-administrativa uppgifter och du kommer självständigt att handlägga och driva olika frågor och ärenden inom HR-området.

Kvalifikationer
  • Akademisk examen inom HR-området eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdigt.
  • God förmåga att kommunicera på svenska och engelska, i såväl tal som skrift.
  • B-körkort
Meriterande kompetenser

Erfarenhet av:
  • konsultativt och coachande arbetssätt.
  • arbete med systematisk arbetsmiljö.
  • arbete med jämställdhet och likabehandling.
  • arbete med arbetsanpassning och rehabilitering.
Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen ser vi att du har en god samarbetsförmåga och är bra på att skapa förtroendefulla relationer. Du har en vilja att stötta chefer och medarbetare genom ett lösningsorienterat förhållningssätt. Du strävar efter att ge bästa möjliga kvalificerat HR-stöd på ett situationsanpassat sätt. Vidare har du förmågan att arbeta självständigt, strukturerat och organiserat samt trivs med personaladministrativa uppgifter. Du är flexibel och initiativtagande i ditt arbetssätt och besitter en god kommunikativ förmåga. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Vikariat tom 2025-11-30 med möjlighet till förlängning.

Sysselsättningsgrad: Heltid

Arbetsort: Karlskrona

Tillträdesdatum: 2024-08-01 eller enligt överenskommelse

Lön: Individuell lönesättning tillämpas

För upplysningar om befattningen kontaktar du:

HR-chef Linda Sporron 072-964 23 40

Fackliga företrädare:
Försvarsförbundet, Jan Wasberg
Officersförbundet, Max Eriksson
SACO S, Marie Strandberg
SEKO, Jan-Anders Nilsson
Samtliga nås via FM växel 0455-85 000

Välkommen med din ansökan senast 2024-04-30.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Första ubåtsflottiljen står dygnet runt i beredskap för att övervaka och skydda Sveriges territorialhav, över och under ytan. Ubåtarna bedriver även dold underrättelseinhämtning och marina specialföretag med dykare, de står i beredskap för att sändas ut på internationella insatser någonstans i världen. De svenska ubåtarna är mycket avancerade och kan vara i undervattensläge under lång tid. Ubåtsvapnet har även världens mest avancerade ubåtsräddningssystem och ett avancerat signalspaningsfartyg för underrättelseinhämtning.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
Idag (0 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren