Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Föreståndare till Marinbasen

Publiceringsdatum
29 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Är du intresserad av att arbeta som föreståndare för tillståndspliktig verksamhet samt med förebyggande brandskyddsarbete inom Marinbasen? Marinbasen söker nu en BVKF föreståndare (Försvarsmaktens bestämmelser för åtgärder mot brand- och explosionsfara, vattenförorening samt kemisk hälsopåverkan från brandfarliga varor) till Logistikenhetens stab i Karlskrona. Du kommer även vara en viktig resurs i vår stab som hanterar Marinbasens logistikstöd i hela Karlskronas garnisonsområde där vi erbjuder ett omväxlande och varierande arbete med möjlighet till friskvård på arbetstid. Vi hoppas att du vill söka till oss och bli vår nya kollega!

Om enheten
LogE samordnar och prioriterar de logistiska behoven från understödda förband avseende förnödenhetsförsörjning ex livsmedel, drivmedel, ammunition samt teknisk tjänst och transporttjänst. LogE består av en stab (LogE stab) där man bereder inkomna ärenden inom ovan beskrivna funktioner. Försörjningsavdelningen (FörsA) genomför efter beredningen uppgifter inom förnödenhetsförsörjningen. Teknikavdelningen (TekA) genomför den tekniska tjänsten för understödda förband. Mobiliseringsavdelning (MobA) huvuduppgifter är att krigsplacera och förrådsställa mtrl och förnödenheter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Planera och följa upp den tillståndspliktiga verksamheten och tillser att de efterlevs i egenskap som tillståndshavarens (C MarinB) företrädare i BVKF frågor. Deltar i logistikberedningar inför och deltar vid påkallande inspektioner, tillsyner samt kontroller inom BVKF funktionen. Följer upp åtgärder enligt protokoll efter genomförda inspektioner, tillsyner och kontroller samt hantera det administrativa stödet inom LogE stab för återrapportering, samordning och fördela uppgifter inom området BVKF. Ansvarar för det systematiska brandskyddsarbetet (SBA) inom LogE verksamhetsområde samt stödjer garnisonsansvarig på Marinbasen.

Övriga arbetsuppgifter:
 • Ta hand om tillståndshanteringen inom LogE
 • Vara behjälplig med riskanalys inom LogE
 • Vara LogE kontaktperson mot MSB (Myndigheten för samhällsskydd och Beredskap) och Drivmedelsinspektören
 • Vara kontaktperson och stöd för tillståndshavaren
 • Vara kontaktperson och stöd för stf föreståndare samt biträdande föreståndare BVKF inom MarinB
 • Delta i stabens utpekade möten och kunna vara redundans i andra och nya uppgifter
 • Ta sig an övriga uppgifter över tid som närmsta chef anser individen var lämplig för
 • Delta i Logistikenhetens ledningslag vi övning och insats
KRAV
Kvalifikationer

 • 3-årig gymnasieutbildning eller motsvarande kunskaper som av arbetsgivaren bedöms som likvärdigt
 • Körkortsbehörigheter *B
 • Goda datakunskaper, med färdigheter i Microsoft Office
 • Minst ett års erfarenhet från koordinering och planeringsarbete inom logistik
 • Minst ett års erfarenhet av att administrera, samordna, utveckla och vidmakthålla interna rutiner
 • Du skall kunna uttrycka dig väl i tal och skrift både på Svenska och Engelska
Personliga egenskaper
Du är noggrann och prestigelös, vilket också innebär att du är en god lagspelare. Du har förmåga att uttrycka dig och är således tydlig och kommunikativ. Du är flexibel och kan hantera tillfälliga toppar i arbetsbelastning, har hög integritet och en utpräglad ansvars- och servicekänsla. Du kan självständigt driva dina arbetsuppgifter och ta initiativ.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
 • Arbetat inom Försvarsmakten
 • Försvarsmaktens BVKF utbildning meriteras före civila LBE utbildningen
 • Kunskaper inom brandskydd/SBA
 • Minst ett års administrativt arbete
 • Erfarenhet av system PRIO (SAP) samt ärendehanteringssystem
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).


Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.
Sysselsättningsgrad: Heltid.
Arbetsort: Karlskrona.
Tillträdesdatum: Snarast enligt överenskommelse.
Befattningen är civil.

Upplysningar om befattningen
Sven-Åke A Söderbjörk

Upplysningar om rekryteringsprocessen
Lena Krusberg

Fackliga företrädare
Officersförbundet: Johnas Mård
Försvarsförbundet: Jan Wasberg
SACO: Birgitta Strauss
SEKO: Jan-Anders Nilsson

Samtliga personer ovan nås via växel, 0455-85 000


Ansökan


Välkommen med din ansökan senast 2024-05-23. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
23 maj 2024 (5 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren