Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Chef Försvarshälsa

Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Befattningen erbjuder
Nu kan du söka tjänsten som chef Försvarshälsan hos oss. Målet för Försvarshälsan är att främja en god utveckling som medför hälsa och säkerhet för den anställde och organisationen. Du blir en del i ett multiprofessionellt team som stödjer en komplex organisation, på individ- grupp- och organisationsnivå.

Om enheten
Försvarshälsan Karlskrona är en intern företagshälsovård där vi bedriver företagshälsovård samt hälso-och sjukvård anpassad för garnisonens samtliga anställda samt rekryter och kadetter. Vårt perspektiv är promotivt, preventivt, behandlande och rehabiliterande. Exempel på uppdrag är att vi stödjer förbanden i deras systematiska arbetsmiljöarbete, rehabiliteringsinsatser, bedömningar, utbildningsuppdrag, medicinska kontroller i arbetslivet och sjukvårdsberedskap.

Vårt team på ca 20 medarbetare består av fysioterapeuter/ergonomer, psykologer, företagssjuksköterskor, sjuksköterskor, företagsläkare, arbetsmiljöingenjör och medicinsk sekreterare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Som chef vid Försvarshälsan Karlskrona garnison ansvarar du för att leda, samordna, utveckla och följa upp verksamheten
  • Tillsammans med dina medarbetare vid Försvarshälsan driver du ett ständigt pågående förbättrings och utvecklingsarbete i samverkan med uppdragsgivarna
  • Du har personalansvar, arbetsmiljöansvar samt ekonomiskt ansvar och följer regelbundet upp genomförd verksamhet vid enheten
  • Du verkar för att alla medarbetare skall känna ett personligt medarbetarskap och förståelse för enhetens arbetsuppgifter, samt tillser att medarbetarna kompetensutvecklas enligt kommunicerade planer
  • Du avdelar resurser och stödjer insatsförbanden med sjukvårdskompetens
KRAV
Kvalifikationer

  • Genomförd och godkänd officersutbildning, nivå OF3
  • Relevant och aktuell erfarenhet som chef, med god ledarförmåga
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
  • Körkort lägst B
Personliga egenskaper
Arbetet är mångsidigt och kräver att du är flexibel, nytänkande, pedagogisk och har god samarbetsförmåga. Det är viktigt att du har en vilja och ett driv att vidareutveckla dig själv och din verksamhet och har förmåga att omsätta nya direktiv och planer till genomförande. Du är en lyhörd person som har förmåga att motivera och inspirera dina medarbetare genom ett utvecklande ledarskap mot uppsatta mål. Du är en god representant för Försvarsmakten och ett gott föredöme både som person och ledare. Ditt ledarskap genomsyras av Försvarsmaktens värdegrund.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
  • Erfarenhet av och kunskap om företagshälsovård, hälsofrämjande arbetsmiljöarbete, arbetsmiljöfrågor
  • Erfarenhet av rekrytering och lönesättning
  • Erfarenhet av att driva utvecklingsarbete samt projekt
  • Erfarenhet av internationell tjänst
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).


Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.
Sysselsättningsgrad: Heltid.
Arbetsort: Marinbasen i Karlskrona.
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.
Tjänsteresor inom Sverige förekommer.

Upplysningar om befattningen
Mikael Holmström

Upplysningar om rekryteringsprocessen
Tove Dahlquist

Fackliga företrädare
OFR/O: Johnas Mård
PFR/S: Jan Wasberg
SACO: Birgitta Strauss
Samtliga personer ovan nås via växeln: 0455-85 000
SECO: Jan-Anders Nilsson, nås via växeln: 0457-471 000


Ansökan


Välkommen med din ansökan senast 2024-08-30. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
30 augusti 2024 (29 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren