Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

3.Helikopterskvadron söker Soldater/Gruppbefäl till Flygmaterielkompani

Publiceringsdatum
08 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Försvarsmakten finns för att skydda Sverige i kris och krig och 3.helikopterskvadron i Ronneby är en viktig del i Sveriges helikopterförmåga. Vårt uppdrag kräver bred kunskap och som anställd hos oss blir du en viktig del av Sveriges försvar.

3.helikopterskvadron i Ronneby söker SOLDATER/GRUPPBEFÄL TILL FLYGMATERIELKOMPANI.

Om enheten:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning, som deltar vid övningar och insatser nationellt och internationellt. 3.helikopterskvadron är verksam vid Blekinge flygflottilj i Ronneby. Vi är en av fyra skvadroner tillhörande Försvarsmaktens Helikopterflottilj. Vid skvadronen är vi ca 175 anställda, militärer och civila.

Om tjänsten:

Materielmekaniker har till uppgift att stödja materieltekniker vid försörjning av reservdelar och drivmedel till helikoptrar, genomföra verktygsunderhåll samt kontrollera och underhålla luftvärdighetspåverkande basmateriel. Kompaniet omhändertar även övrig förbandsmateriel såsom förläggningsmateriel, aggregat, containrar och fordon, samt genomför uppföljning av lager och stödjer vid beställning av varor och tjänster.

Tjänsten innefattar:
 • Tjänst med hjullastare, tung lastbil och släp, lastväxlare och truck
 • Övnings- och insatsverksamhet.
 • Beredskapskapsuppgifter
 • Vidmakthållande av soldatkunskaper och färdigheter
 • Flygdrivmedelstjänst
 • Ammunitionstjänst
 • Utbildning av värnpliktiga och GSS
 • Regelbunden fysisk träning
Som materielmekaniker har du en viktig roll långt fram i försörjningskedjan, nära våra sensor- och vapenplattformar, d.v.s helikoptrarna.

Arbetsuppgifterna ska lösas såväl hemma på kompaniet som ”ute i skog och mark”, i fred, kris och krig, inom eller utom Sverige.

Försvarsmakten och 3.skv är under starkt tillväxt och arbetsuppgifterna kan komma att utvecklas över tid.

Kvalifikationer:
 • Fullgjord godkänd militär grundutbildning (värnplikt/GMU/GU)
 • Svensk medborgarskap
 • Svenskt körkort lägst behörighet B, manuell växellåda
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
 • Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och/eller relevant utbildning mot sökt befattning
 • Uppfylla befattningens fysiska krav
Meriterande erfarenheter:
 • Materieltjänst
 • Logistiktjänst
 • Drivmedelstjänst
 • Ammunitionstjänst
 • Gruppbefälsbehörighet
 • Körkort behörighet BE, alt. C, alt. CE
 • ADR-behörighet klass 1, 3 eller tank
 • Truckkort kat. A, B, C eller D.
 • Militärt förarbevis Tlb, Tslp, Minibuss, Tptgb, Hjullastare, FMFG1000
 • Tung lastbil och tungt släp.
 • Hjullastare, teleskoplastare eller lastkran
 • Flyg- eller helikoptertekniker, kat A eller B
Personliga egenskaper:

Du är en person som vid behov tar initiativ till nya idéer och lösningar och utmanar traditionella tillvägagångssätt. Du är ansvarstagande, uppvisar yrkesmässig ämneskunskap och handlingskraft där kvalitet går före kvantitet och du strävar efter att utvecklas kontinuerligt i din yrkesroll. Du strävar efter att lösa problem innovativt och effektivt, alltid med ett högt säkerhetstänk. Du är flexibel, tål varierande arbetsbelastning och kan hantera snabba förändringar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, och värderar egenskaper som högt servicetänk, god samarbetsförmåga, ordning och reda samt flexibilitet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt:

Anställningsform: Tidsbegränsad 6 år vid förstagångskontrakt som GSS/K (Anställningen inleds med 6 månaders provanställning).

Sysselsättningsgrad: Heltid

Tjänstenivå: OR1-5

Arbetsort: Kallinge/Ronneby

Du kommer att krigsplaceras i förbandet.

Upplysningar om befattningen:

Kompanichef Urban Thorsell, 070-841 97 24

Plutonchef Henrik Persson, 0457-47 22 87

Information om rekryteringsprocessen:

Personalhandläggare Malin Jarleberg

Fackliga företrädare:
OFRO/O: Hans Lundgren
OFR/S: Caroline Nilsson
SACO-S: Annelie Helmersson
Seko: Urban Hellqvist

Samtliga nås via växel på 013-28 30 00

Välkommen med din ansökan senast 2024-09-02

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt.

Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer.

Att vi verkar över hela Sverige, bredden på uppgifterna och flottiljens storlek med över 950 anställda ger en variation i arbetet och möjligheter till personlig utveckling. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), där vi också ansvarar för Malmens flygplats och Linköpings garnison, med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge).

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/hkpflj

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
02 september 2024 (39 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren