Hoppa till innehåll
Friday logotyp

Komponentingenjör till SAAB i Karlskoga

Sista ansökningsdag
13 januari 2025 (90 dagar kvar)
Publiceringsdatum
11 oktober 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Är du redo att ta nästa steg i din karriär och vill arbeta på ett företag som strävar efter att skapa innovationer som förändrar världen? Vi söker nu en driven och tekniskt intresserad komponentingenjör för en spännande roll hos SAAB.

Om tjänsten
Som komponentingenjör hos SAAB kommer du att vara den som säkerställer att rätt komponenter används för att möta både tekniska och kvalitativa krav. Du kommer ansvara för att välja, kvalificera och dokumentera komponenter som är avgörande för SAAB:s produkters framgång. Genom att utföra djupgående tekniska analyser och bedömningar, arbetar du tätt tillsammans med leverantörer och projektteam för att optimera varje lösning.

I denna roll får du också möjlighet att vara en viktig länk mellan utvecklingsteamen och inköpsavdelningen, där samarbete är nyckeln. Du kommer att delta i flera parallella projekt, vilket ger dig en bred erfarenhet och stora möjligheter att påverka i en tid när SAAB expanderar snabbt och genomflödet av komponenter är stort.

Arbetet inkluderar bland annat:
  • Utföra tekniska analyser och bedömningar av komponenter i samarbete med leverantörer och projektteam.
  • Ansvara för val, kvalificering och dokumentation av komponenter till produkter.
  • Arbeta nära utvecklingsteam och inköp för att säkerställa rätt komponentval.
  • Delta i parallella projekt i en expansiv fas med stort genomflöde av komponenter.
  • Arbeta med både nyutveckling och ersättning av utgångna komponenter
  • Hantera och underhålla komponentbibliotek och databaser.
  • Genomföra materialdeklarationer för att säkerställa komponenters överensstämmelse med krav.
Vi söker dig om:
  • Eftergymnasial utbildning inom elektronik, mekanik, mekatronik eller kemi.
  • Flytande kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift då båda språken används i dagligt arbete.
  • Har ett starkt teknisk intresse och en nyfikenhet för elektroniska och mekaniska komponenter.
För att lyckas i rollen bör du vara strukturerad och noggrann som person, du har ett arbetssätt som präglas av problemlösning och tar dig fram genom ett analytiskt tankesätt. För att trivas i rollen behöver du också vara nyfiken och ha ett intresse av att växa tillsammans med ny teknik.

Det är även meriterande om du har:
  • Erfarenhet av att ha jobbat med CAD-program.
  • Arbetslivserfarenhet från tillverkningsindustrin.
  • Har kunskap inom kemiska processer eller material, särskilt i sammanhang där kemiska egenskaper påverkar komponenters prestanda eller hållbarhet.
Om kundföretaget:
Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land-, och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling. Kunden ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Företaget respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

Om anställningen:
Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du till en början kommer vara anställd av Friday med ambition att bli anställd av kunden efter 6-12 månader.

Övrig info:
Detta är ett konsultuppdrag genom oss på Friday. Uppdraget är tänkt att pågå i 6-12 månader med ambitionen att du därefter blir direktanställd hos SAAB. Under konsultperioden kommer du vara anställd av Friday och vi erbjuder marknadsmässig lön samt andra förmåner.
  • Omfattning: Heltid
  • Start: Enligt överenskommelse
  • Placering: Karlskoga
  • Kontaktperson: Julia Dahlberg
  • Lön: Marknadsmässig
Ansök genom att klicka på länken nedan. Var snabb med din ansökan då vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningen har vår kund krav på säkerhetsklassplacering vilket kan medföra krav på visst medborgarskap.

Om Friday:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?
Friday logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
13 januari 2025 (90 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?