Hoppa till innehåll
Friday logotyp

Systemsäkerhetsingenjör till Saab i Karlskoga!

Sista ansökningsdag
16 december 2024 (90 dagar kvar)
Publiceringsdatum
16 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Är du civilingenjör med några års erfarenhet av arbetslivet, gärna med erfarenhet av att ha jobbat med produktutveckling i olika roller? Tycker du även att det känns spännande att jobba inom försvarsindustrin? Vi letar nu efter en systemsäkerhetsingenjör till Saab i Karlskoga! Välkommen in med din ansökan!

Om tjänsten
Som systemsäkerhetsingenjör på Saab Dynamics kommer du att arbeta med utveckling av avancerade försvarsprodukter, främst missiler.

Din roll hos Saab Dynamics innebär att säkra att deras produkter möter de krav och förväntningar som deras uppdragsgivare ställer på deras produkters säkerhet för användaren - systemsäkerhet. Detta gör du genom ett aktivt deltagande i det tekniska arbetet genom hela utvecklingsprocessen, från identifiering av produktsäkerhetsrisker, framtagande av säkerhetskrav, analys via design, verifiering av den slutliga produkten inklusive analys av kravuppfyllnad.

Förväntningarna på dig som Systemsäkerhetsingenjör hos Saab är att du ska ha tillräcklig bredd för att kunna lära dig att förstå helheten i deras produkter, men också tillräckligt djup för att kunna kommunicera hur systemet är tänkt att fungera, med ansvariga för delsystem och komponenter i produkten.

Du kommer att röra dig inom många teknikområden och dina kontaktytor inom företaget kommer att vara breda. Till din hjälp har Saab uppstyrda processer i sitt verksamhetssystem och metodbeskrivningar i sina interna databaser. Du samarbetar ofta i projektform med andra ingenjörer från olika delar av utvecklingsenheten inom Saab Dynamics. Projekten varierar i storlek, vilket ställer stora krav på din flexibilitet då du kanske måste jobba i flera projekt samtidigt.

Vi söker dig om:
  • Är civilingenjör eller motsvarande med ett antal år i arbetslivet, gärna med erfarenhet eller intresse av ett systematiskt produktsäkerhetsarbete där fokus har varit inom något eller flera av områdena mjukvara, mekanik och elektronik
  • Kommunicerar bra i både svenska och engelska, i både tal och skrift då båda språken används internt
Det är även meriterande om du har erfarenhet av att ha jobbat enligt någon etablerad standard inom området, tex MIL-STD 882E eller motsvarande.

Det är viktigt att du har sinne för helhetsperspektiv, god samarbetsförmåga samt självständigt driver ditt arbete framåt.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Om kundföretaget:
Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land-, och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling. Kunden ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Företaget respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

Om anställningen:
Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du till en början kommer vara anställd av Friday med ambition att bli anställd av kunden efter 6-12 månader.

Övrig info:
  • Omfattning: Heltid.
  • Start: Omgående/enligt överenskommelse.
  • Placering: Karlskoga
  • Rekryteringsansvarig: Linn Gustafsson
  • Lön: Fast månadslön.
Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

Om Friday:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik.

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?
Friday logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
16 december 2024 (90 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?