Hoppa till innehåll
AAK Sweden AB logotyp

Laboratorieassistent, vikariat

Publiceringsdatum
23 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Vi söker nu en Laboratorieassistent till ett vikariat hos Technical Products & Feed i Karlshamn

Om tjänsten
Vi söker nu en laboratorieassistent till vårt ljuslabb och fysikallabb där vi utvecklar vaxprodukter för framförallt ljusindustrin. Produktutvecklingen innebär att ta fram nya formuleringar utav recept till produkter och att analysera dessa med hjälp av olika analysinstrument. De tekniker som används är röntgen, DSC, reometer, hårdhetsmätning och mikroskopi. Produkterna används sedan av våra kunder föra att pressa och gjuta vaxljus av unik färg, form och ibland doft.

I rollen som laboratorieassistent består dina huvudsakliga arbetsuppgifter av att tillverka ljusapplikationer på vårt ljuslabb. Detta kan innebära att du till exempel testar brinnegenskaper. Du kommer även att göra analytiska kontroller av produkterna där du sedan utvärderar och på lämpligt sett redovisar det testresultat som framkommit. Grundläggande syfte är att uppnå högsta möjliga kvalitet på våra ljusprodukter och tillhandahålla bästa möjliga service till våra kunder.

Placeringsort är i Karlshamn och du kommer att rapportera till Sofia Rengman. Tjänsten är en tidsbegränsad anställning på 6 månader med eventuell förlängning.

Vem är du?

Erfarenhetsbakgrund
Vi söker dig som har gymnasiekompetens inom naturvetenskap, teknik eller motsvarande. Tidigare erfarenhet av arbetet på laboratorium är meriterande. Innehav av körkort är önskvärt. Har du erfarenhet av arbete inom windowsapplikationerna samt goda språkkunskaper i svenska och engelska ser vi det som en fördel.

Personliga egenskaper
Som person har du en vilja att utveckla både dig själv och våra produkter. Bland personliga egenskaper värdesätter vi särskilt att du är initiativrik, noggrann, flexibel och har förmåga att ha ordning och reda. Vi förväntar oss att du tar ansvar för dina prestationer och att du självständigt kan driva dina uppgifter.

Kontaktperson
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta vår chef för Technial Products & Feed Sofia Rengman på tel +46 (0)70 418 9508 eller via mejl sofia.rengman@aak.com

Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Emma Rölldahl, Learning & development specialist, på mejl emma.rolldahl@aak.com.

Välkommen att ansöka med CV samt ett personligt brev som förklarar varför du är rätt person för denna tjänst. Din ansökan vill vi ha så snart som möjligt, dock senast den 31 augusti. Urval sker löpande. Notera att ansökningar inte tas emot via e-mail

Välkommen till ett glatt gäng på AAK där initiativ, innovation, förbättringar och teamwork står i fokus!

Vi har gjort vårt val av kanaler för denna rekrytering och undanber oss därför vänligen att kontaktas av säljare, rekryteringsbyråer eller bemanningsföretag.
AAK Sweden AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
31 augusti 2024 (35 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vårt verksamhetssyfte, Making Better Happen™, beskriver vår strävan efter ständig förbättring.

AAK är specialiserat på växtbaserade oljor som är värdehöjande ingredienser i en rad populära konsumentprodukter. Vi gör dessa produkter godare, hälsosammare och mer hållbara. Med våra oljor kan produkternas sensoriska egenskaper förbättras, till exempel genom att göra konsistensen i premiumchoklad mjukare, växtbaserade burgare saftigare eller smördeg med lågt fettinnehåll frasigare. Genom att ersätta ingredienser med AAK:s växtbaserade alternativ kan våra kunder även optimera och effektivisera sin produktion. Med värdehöjande oljor och fetter hjälper vi våra kunder att lyckas bättre.

Kundgemensam produktutveckling samt en förståelse av vad "bättre" innebär för varje enskild kund är kärnan i vår verksamhet. Med våra flexibla produktionsanläggningar och omfattande expertkunskaper levererar vi våra värdehöjande produkter till en rad branscher, såsom choklad och konfektyr, bageri, mejeri, växtbaserade livsmedel, specialnutrition, foodservice och kroppsvård. Våra 4.000 medarbetare samarbetar tätt med våra kunder via 25 regionala försäljningskontor, 16 innovationscenter och med stöd från drygt 20 produktionsanläggningar.

AAK, med huvudkontor i Malmö, är noterat på Nasdaq-börsen i Stockholm och har strävat efter ständig förbättring i 150 år.

Vår anläggning i Karlshamn är en multifabrik. Här finns företagets alla verksamhetsområden representerade. Svenskodlad raps är en viktig råvara medan ett stort antal olika vegetabiliska fetter skeppas direkt till fabriken i Karlshamn från odlarländerna i Europa, Asien, Afrika och Amerika. Norden är en viktig hemmamarknad medan specialprodukter exporteras från Karlshamn över hela världen.