Hoppa till innehåll
Riksbyggen logotyp

Kundgruppschef

Publiceringsdatum
19 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Som arbetsgivare erbjuder vi möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande. Oavsett vad du söker, vad du brinner för eller vad du vill uppnå står vår dörr öppen för dig. Välkommen in till en ny framtid på Riksbyggen.Vi söker dig som är en affärsmässig och kvalitetsinriktad ledare. I denna roll blir ditt uppdrag att driva och utveckla kundrelationerna samt leda kundgruppsteamet med målet att leverera fastighetsförvaltning i världsklass! Låter detta som en tjänst för dig, läs vidare!

Hos oss gör du skillnad

I uppdraget som kundgruppschef arbetar du tillsammans med hela marknadsområdet för att stärka och utveckla befintliga kundrelationer. I nära samarbete med leveranschefer verkar du för att öka kundnöjdheten och god lönsamhet i kunduppdragen. Kundgruppschefen ingår i marknadsområdets ledningsgrupp.

Du har personalansvar för fem kundansvariga som utgår från kontoren i Skövde, Mariestad, Lidköping och Jönköping. Det är viktigt med din närvaro på kontoren, så resor inom marknadsområdet ingår i tjänsten. Du kommer att arbeta både operativt och strategiskt och som kundgruppschef ingår även eget kundansvar för ett antal kunder. För att fånga upp nya behov och utveckla samarbetet med kunderna innebär ditt arbete att du ibland deltar på kontraktsmöten med kund. Du kommer även att ha styrelseledamotsuppdrag i utvalda bostadsrättsföreningar och då utgår ett ansvarsarvode. Styrelsemöten sker vanligtvis på kvällstid.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Placeringsort för tjänsten är Skövde eller Jönköping.

Du bidrar med din kompetens och ditt engagemang
Erfarenhet från fastighetsbranschen är en förutsättning och du har kunskaper kring att upprätta och tolka avtal för fastighetsförvaltning (aff) och avtalsförhandlingar. Du har tidigare ledarerfarenhet med resultat- och verksamhetsansvar samt vana att genomföra och driva avtalsförhandlingar. Du har en akademisk utbildning inom ekonomi eller marknadsföring, alternativt annan inriktning som arbetsgivaren bedömer relevant. Då rollen innebär både administration och många kontakter är det viktigt att du har mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift samt goda kunskaper i engelska. Då resor förekommer i tjänsten krävs även B-körkort.

Som chef på Riksbyggen förväntas du tillämpa ett tillitsbaserat ledarskap. Med den kooperativa värdegrunden som utgångspunkt ansvarar du för att leda genom en hög grad av målstyrning. Du tar tillvara på medarbetarnas kompetens och ger rätt förutsättningar att uppnå goda resultat. Du skapar även en tillåtande kultur där medarbetare delar med sig av sina åsikter och bidrar med förslag till förändring. Som person är du ambitiös och stark i ditt ledarskap och du motiveras av att utveckla människor och skapa förutsättningar för att nå förväntat resultat. Du ser möjligheter och har förmåga att entusiasmera och engagera människor. Dessutom är du duktig på att skapa förtroende och bygga starka relationer med både kund och kollegor. I ledningsgruppsarbetet bidrar du till en positiv förflyttning för hela organisationen med ett strategiskt synsätt och en förmåga att se helheten.

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Riksbyggen tillämpar provanställning.

Kontakt och ansökan
Din ansökan skickar du via www.riksbyggen.se under Jobb & Karriär/Sök jobb senast den 2024-08-20. Vi behandlar ansökningarna löpande från och med augusti månad och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, så ansök redan idag!

I denna rekrytering samarbetar Riksbyggen med Jefferson Wells / Experis och du blir anställd hos Riksbyggen. Vid frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria Svedberg via maria.svedberg@jeffersonwells.se eller 079-076 37 49.
Klicka på länken om du är nyfiken på Riksbyggen.
Är du nyfiken på hur det är hos oss?

Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.
Riksbyggen logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
20 augusti 2024 (31 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Riksbyggen är ett kooperativt företag som finns över hela landet. Vi utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter och vi är även en av Sveriges största fastighetsförvaltare. Oavsett vem du är, var du kommer ifrån eller vad du brinner för står vår dörr öppen för dig. Hos Riksbyggen får du utrymme att utvecklas och forma din karriär. Samtidigt blir du också en del av en stark och trygg gemenskap där vi stöttar varandra. Och där vi jobbar, har roligt och växer tillsammans på vägen mot nya mål. Välkommen in till oss!