Hoppa till innehåll
Hälsohögskolan Jönköping University logotyp

Jönköping University söker VD och akademisk ledare

Ansök nu
Vi söker en VD och Akademisk ledare till Hälsohögskolan, inkluderat ett uppdrag som vicerektor vid Jönköping University

Är du en erfaren, strategisk och tillitsbaserad ledare med erfarenhet inom akademin, som ser möjligheter där andra ser utmaningar? Hälsohögskolan vid Jönköping University söker dig som vill vara med och forma och utveckla framtidens hälsa och välfärd.

Hälsohögskolan är en av fyra fackhögskolor inom stiftelsen Jönköping University. Vi erbjuder en dynamisk och inspirerande arbetsmiljö där det finns möjlighet till både nationell och internationell samverkan!

Ditt anställningserbjudande

Som VD och Akademisk ledare vid Hälsohögskolan har du en unik möjlighet att leda och inspirera en av Sveriges främsta utbildningsinstitutioner inom hälsa och välfärd.

I denna spännande och utmanande roll kommer du att leda Hälsohögskolan med fokus på att skapa och upprätthålla högkvalitativa utbildnings- och forskningsmiljöer. Ditt tillitsbaserade ledarskap skapar förutsättningar för högskolan att vara en attraktiv arbetsplats som präglas av god arbetsmiljö, transparant kommunikation och ett förtroendefullt samarbete både inom Hälsohögskolan, mellan de olika fackhögskolorna och med studenterna.

Anställningen är ett förordnande som VD och akademisk ledare i fyra år, med möjlighet till förlängning. En kombination med en annan anställning kan bli aktuell.

Ansökningarna kommer att hanteras löpande, skicka därför in din ansökan redan idag eller senast, 2024-08-31.

Dina arbetsuppgifter
  • Du kommer att vara en nyckelperson i att utveckla och implementera innovativa strategier för utbildning och forskning, vilket bidrar till Hälsohögskolans ständiga utveckling.
  • Din roll innebär att du ansvarar för hela verksamheten, inklusive ekonomi och resultat, samt att du fungerar som en värdefull rådgivare till rektor.
  • Du blir en del av Jönköping Universitys ledningsgrupp, där ditt strategiska tänkande och din vision kommer att bidra till att forma framtiden för hela högskolan.
Värt att veta

Jönköping University har en omsättning på drygt en miljard kronor. Detta omfattar både anslagsmedel, externfinansierad forskning samt andra mindre intäkter.

Vi har cirka 11 000 studenter, varav 2 000 är internationella, drygt 800 anställda och arbetar med omkring 350 internationella partneruniversitet och cirka 800 företag. JU erbjuder runt 60 program/inriktningar på grund- och avancerad nivå och förbereder studenter för att verka i ett internationellt sammanhang. Vi erbjuder studenter vid JU en interkulturell upplevelse på campus och förbereder dem för att arbeta i ett internationellt sammanhang i Sverige och utomlands.

Utbildning och forskning bedrivs på fyra fackhögskolor: Hälsohögskolan, Högskolan för lärande och kommunikation, Jönköping International Business School och Tekniska Högskolan. Jönköping University Enterprise erbjuder förberedande utbildning i språk, matematik och/eller naturkunskap för att bli behöriga till högre studier.

Våra förväntningar

Vi söker dig som har:
  • En gedigen akademisk bakgrund, du ska minst vara docentmeriterad. Professor är meriterande.
  • Erfarenhet av att leda genom andra i en akademisk organisation med fullt ansvar för verksamhet, ekonomi och personal.
  • Ar en naturlig ledare med förmågan att skapa en kultur av tillit och engagemang.
  • Ett ledarskap som kännetecknas av en stark kommunikativ förmåga och du inspirerar och motiverar dina medarbetare genom att skapa tydliga strukturer för målstyrning och uppföljning, vilket säkerställer en hållbar utveckling inom högskolan.
  • God förmåga att uttrycka dig skriftligt och muntligt på både svenska och engelska.
Vi värdesätter din förmåga att samverka med olika vetenskapliga miljöer, regioner, kommuner, näringsliv och internationella organisationer, och att vidareutveckla Hälsohögskolans nätverk för att attrahera finansiering och driva högskolan framåt. Erfarenhet av nationella och internationella samarbeten är meriterande.

Vill du nominera någon till det här uppdraget? Vänligen kontakta Kathrine Jahnberg på TNG, e-mail: kathrine.jahnberg@tng.se

Vid frågor vänligen kontakta
HR-direktör Marie Eriksson, tel 036-10 12 57
Rektor Måns Svensson Rektor, tel 036-10 10 00

Intresserad?

Rekryteringen sker i samarbete med TNG Lead - specialister på fördomsfri, datadriven och modern chefsrekrytering, samt uthyrning av interimschefer. Vi ser fram emot att få din ansökan med CV eller LinkedIn-profil, och utan personligt brev, i vårt enkla ansökningsformulär. Notera att vi inte kan ta emot ansökningar via e-post, men att du alltid är välkommen att maila rekryteraren vid frågor. Efter inskickad ansökan kommer vi dels anonymisera dina personuppgifter, dels be dig att göra ett par rekryteringstester, innan vi gör en första bedömning. Givetvis får du mer information om varje steg när det är dags och så snart du skickat in din ansökan kan du följa den i realtid via vår hemsida. Observera att vi gör urval löpande och tjänsten kan därför tillsättas före sista ansökningsdatum. Varmt välkommen!
Hälsohögskolan Jönköping University logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
31 augusti 2024 (40 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

TNG Lead: specialister på modern och hållbar chefsrekrytering. Vi identifierar och rekryterar ledare med förmåga att skapa framgångsrika och välmående grupper i en snabbt föränderlig värld. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester, Talent Quality Score Cards och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG Lead sina kunder att låta ledarskapspotential, digitala mognad, förändringsbenägenhet och framtida arbetsprestation gå före magkänsla, namn, kön, bakgrund, ålder eller nätverk i all rekrytering. Rättvist för dig, dina framtida medarbetare och arbetsplatsen samtidigt som vi gemensamt bidrar till en långsiktigt hållbar arbetsmarknad. TNG Lead, som är en del av TNG Group, är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag som arbetar inom hela tjänstemannaområdet. TNG har också rekryteringsspecialister inom TNG Tech, TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Vi har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/chefsjobb Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Läs mer om TNG Lead här: https://www.tng.se/chefsrekrytering/