Hoppa till innehåll
Friday logotyp

Systemutvecklare till Saab!

Sista ansökningsdag
10 januari 2025 (88 dagar kvar)
Publiceringsdatum
10 oktober 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Vill du jobba med ett roligt och dynamiskt gäng på Saabs avdelning mot stridsledningssystem inom flyg? Här blir du del av ett team som främjar en positiv kultur med högt i tak. Avdelningen levererar ledningssystem både till det svenska flygvapnet och till kunder utomlands.

Om tjänsten
Som utvecklare hos Saab kommer du att få en bred teknisk plattform att arbeta från, där du dagligen möter en blandning av både moderna och specialiserade teknologier. Teamet använder flera programmeringsspråk och verktyg, såsom Java, ADA, Linux, Dash och C++, vilket ger dig möjlighet att bredda din tekniska kompetens och utvecklas inom olika områden. Du kommer att vara en del av ett dynamiskt team som fokuserar på att leverera skräddarsydda lösningar till både svenska och internationella kunder.

Produktutveckling kommer att vara en central del i ditt dagliga arbete. Du kommer att vara starkt involverad i förbättringsarbeten av interna processer, där du får möjlighet att implementera nya tekniska lösningar som förbättrar effektiviteten. Samtidigt kommer du också att bidra till att utveckla system och verktyg som möter både interna och externa krav.

Rollen kräver att du är kommunikativ och lösningsorienterad, då du ofta kommer att agera som en central punkt i samarbeten mellan olika team. Din förmåga att se helheten, lösa tekniska problem och samordna olika tekniska lösningar gör dig till spindeln i nätet i detta komplexa och spännande tekniska landskap.

Vi söker dig som
  • Är utbildad civil - eller högskoleingenjör inom relevant område
  • Har ett par års arbetslivserfarenhet av en liknande roll
  • Besitter goda kunskaper i relevanta backend-språk och ramverk som används på avdelningen
  • Har goda kunskaper i engelska och svenska, både i tal och skrift
  • Inte är rädd för att ta kontakt med människor för att lösa problem
För att lyckas och trivas i rollen har du ett stort intresse för programmering och har jobbat i en liknande roll i ett par år. Du brinner för att lära dig mer och ständigt bli bättre. Om du är intresserad av flyg och militär är det en stor fördel. Vi ser gärna att du har en civil - eller högskoleutbildning med inriktning på datateknik, eller kunskaper och utbildning som bedöms likvärdig.

För att lyckas och trivas i rollen ser vi din problemlösningsförmåga som en viktig egenskap. Det går sällan att googla sig fram till lösningar och du kommer ibland stöta på problem som innebär att du själv måste söka upp personer med relevant expertis och skapa dig en förståelse för hur du kan lösa problemet.

Du har en positiv grundsyn, har god samarbetsförmåga och har lätt för att kommunicera. Eftersom vi jobbar i en internationell miljö är det viktigt att du, utöver svenska, även behärskar engelska i tal och skrift.

Om kundföretaget
Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet. Verksamheten bedrivs i Sverige, USA, UK, Australien, Tyskland, Sydafrika, Förenade Arabemiraten, Danmark och Finland.

Om anställningen
Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. Ambitionen från Kunden och vår sida är att du efter 6-12 månader blir direktanställd hos kunden. Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Övrig info
  • Omfattning: Heltid
  • Start: Vid överenskommelse
  • Placering: Stockholm/Järfälla
  • Lön: Marknadsmässig
Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

Om Friday
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik.

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?
Friday logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
10 januari 2025 (88 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?