Hoppa till innehåll

Redovisningsansvarig

Publiceringsdatum
08 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

HYLTE PAPER AB är en av de mest moderna och miljövänliga pappersproducenterna med en lång och stolt historia. Vi producerar miljöcertifierat papper av världsledande kvalitet med råvaror från lokalt och ansvarsfullt brukade skogar. Bruket är beläget i Hallands inland ca 5 mil öster om Halmstad med en kapacitet på ca 250 000 ton tidningspapper. 

Till vår ekonomiavdelning söker vi nu en redovisningsansvarig som främst kommer jobba med redovisning och rapportering.

Är du en lagspelare som är en stjärna på siffror, ekonomi och analyser? Motiveras du av att arbeta i en föränderlig miljö och ser utvecklingsmöjligheter tillsammans med andra? Då kan det vara dig vi söker!

 

Vad erbjuder vi dig?

Du blir en del av vår ekonomiavdelning bestående av ett glatt gäng med mycket kunskap och erfarenhet. En avdelning som har bred kontaktyta mot övriga avdelningar inom företaget och med en spännande tid framför sig.

Vi har nyligen övergått till ett nytt affärssystem och står inför spännande utmaningar vad gäller att förbättra interna processer, digitalisering och optimering av flöden. Som redovisningsansvarig har du stor inverkan i hur ekonomiavdelningen bedrivs och blir således en nyckelroll i vårt stundande utvecklingsarbete. 

Rollen erbjuder ett fritt men ansvarsfullt arbete där du blir en viktig spelare i vårt strategiska arbete framåt. Vårt mål är att bibehålla och utveckla vår konkurrenskraft för att fortsätta vara ett attraktivt val för våra kunder!

 

Om tjänsten

Ekonomiavdelningen ska stödja verksamheten med ekonomisk information och analys som bidrar till företagets måluppfyllnad, samt tillse att lagar och regler inom skatte- och redovisningsområdet efterföljs.

I den här rollen har du ansvar för att koordinera och samordna våra bokslut samt att du gör den externa rapporteringen, till exempel momsredovisning, skattedeklaration, årsredovisning etcetera. Din roll är central vid månads- och årsboksluten, då du fungerar som den samlande kraften bakom avdelningen och säkerställer smidigheten i processen.  

Här är ett axplock av arbetsuppgifter och ansvarsområden:

         redovisning och finansiell rapportering i Hylte Paper AB

         tillgodose att företaget uppfyller alla lagstadgade krav inom skatt och redovisning.

         att ha kontakt med extern revisor

I denna tjänst kan resor inom Sverige till våra systerbolag inom gruppen förekomma.

Vem är du?

För att trivas och lyckas i rollen är det viktigt att du är bekväm i att jobba mot deadlines och du är öppen med att anpassa dig efter nya situationer. Du tar ett ägandeskap för dina arbetsuppgifter och missar sällan detaljerna då du har ett strukturerat sätt för att planera din vardag.

Som person har du förmåga att hantera uppgifter självständigt och du har ett analytiskt sinne med förståelse för processer och rutiner. Du förekommer gärna och har ett proaktivt tänk i hur vi kan förbättra förutsättningar och arbetssätt.

Givetvis är det viktigt att du bidrar till teamet med härlig energi och ett glatt humör!

 

Dina kunskaper och erfarenheter

Vi söker dig som är utbildad civilekonom, alternativt har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. För att hantera rollen på ett bra sätt tror vi att du har 5 års erfarenhet av redovisningsarbete och med fördel erfarenhet från revisionsbyrå. Du behöver ha kunskaper om lagstadgad redovisning, moms och skatteregler.

Har du tidigare erfarenhet av IT-systemet Monitor är det meriterande. Du hanterar svenska och engelska obehindrat i tal och i skrift samt att du har en god allmän datorvana.

 

Övrigt

Tjänsten är på heltid och arbetstiden är förlagd till dagtid med möjlighet till flex. Du har kontorsplacering i Hyltebruk och rapporterar till Ekonomichef.

Har du ytterligare frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Ekonomichef Charlotte Ruther på telefon 070-219 38 37. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Lovisa Karlsson på telefon 070-234 09 26.

Sista ansökningsdag är den 26 maj men urval sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan nu. Tillsättning kan komma att ske under pågående annonsering.

På Hylte Paper värdesätter vi att spegla samhället och anser att kvalitéer som jämn könsfördelning och mångfald är en tillgång för verksamheten. Därför ser vi gärna sökande som bidrar till detta. 

 

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
26 maj 2024 (7 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se