Hoppa till innehåll
PostNord TPL logotyp

Ekonomichef Region Syd till PostNord TPL, Helsingborg

Ansök nu

PostNord TPL AB är del PostNord-koncernen och den marknadsledande tredjepartslogistikaktören i Sverige och i Norden. Är du en affärs- och controllerorienterad ekonom som är trygg i din person och kompetens kan du var den vi söker.

Som Ekonomichef får du det övergripande ansvaret för både redovisning och ekonomistyrning av verksamheten inom region syd som omfattar 6 terminaler i Helsingborg och 2 i Køge. Du rapporterar till Regionchef Syd, sitter i ledningsgruppen och leder själv ett ekonomiteam med två personer. Samtidigt blir du en del av bolagets hela ekonomifunktion under ledning av CFO.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Ledning och utveckling av regionens ekonomifunktion och ekonomiteam
  • Genom ekonomisk analys stödja, inspirera och utmana verksamheten
  • Månadsbokslut och tillhörande internrapportering
  • Leda budget- och prognosprocesserna
  • Identifiera förbättringspotential i processer och arbetssätt inom och utom ekonomifunktionen och bidra med initiativ, analys och lösningar
  • Driva utvecklings- och förbättringsprojekt
Kvalifikationer och erfarenhet

Du har relevant examen på högskolenivå och har sannolikt redan idag en ledande och affärsnära ekonomibefattning. Genom en kombination av kvalificerade erfarenheter inom ekonomi - redovisning och controlling, och ett stort engagemang blir du framgångsrik i rollen. Erfarenhet av affärsorienterat ledningsguppsarbete värdesätts liksom erfarenhet av logistikbranschen och/eller producerande bolag.

Personliga egenskaper

Du känner dig trygg i din redovisningskompetens men har din huvudfokus på ekonomistyrning och att driva värdeskapande aktiviteter. Du söker förståelse och lösningar och agerar proaktiv för att utveckla såväl dig själv som ekonomifunktionen och verksamheten i sin helhet. Du trivs i mötet med andra och har en naturlig förmåga att bygga relationer och förtroende.

Vad erbjuder PostNord TPL?

PostNord TPL erbjuder dig arbete i en dynamisk och förändringsorienterad miljö på en av Sveriges största arbetsplatser. I ett härligt team får du en nyckelroll – verksamhetsnära och direkt värdeskapande. PostNord TPL erbjuder friskvårdsbidrag och personalförmåner genom PostNords egen personalstiftelse PostNordPlus.

Om PostNord TPL

PostNord TPL AB är den marknadsledande tredjepartslogistikaktören i Sverige och i Norden. Vi är lokaliserad i Norrköping, Göteborg, Helsingborg, Jönköping och Ljungby i Sverige, Köge i Danmark, samt Åbo, Helsingfors och Lahti i Finland.

Vi erbjuder innovativa och kostnadseffektiva logistiklösningar som sträcker sig från producent till konsument. Våra kunder är alltifrån det lilla e-handelsföretaget till den stora globala aktören. Oavsett kundens storlek och förutsättningar är vår drivkraft att alltid leverera en logistiklösning som ökar kundens konkurrenskraft och möjliggör ökad tillväxt.

Läs mer på www.tpl.postnord.com

 

I denna rekryteringsprocess samarbetar PostNord TPL med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Pontus Lasson på 070 166 08 38, pontus.lasson@meritmind.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 15 september.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

 

 

PostNord TPL logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
19 oktober 2024 (59 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren