Hoppa till innehåll

Applikationsingenjör

Publiceringsdatum
26 mars 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Applikationsingenjör till Helsingborg

Som applikationsingenjör hos GAIA BioMaterials kommer du ha en direkt påverkan gällande hållbar utveckling för företag inom plastindustrin.

GAIA BioMaterials utvecklar och tillverkar nedbrytbart biomaterial från förnyelsebara källor för att ersätta fossil plast. GAIA BioMaterials ger kunder stöd och möjlighet att initiera och utveckla sin produktutveckling och hållbarhetsmål.

Gaia BioMaterials är ett privatägt bolag med flera starka delägare varav den mest kända är Investment AB Latour. GAIA BioMaterials ingår i det nyetablerade investeringsområdet Latour Future Solutions som investerar i hållbarhetsfokuserade tillväxtbolag.

Vi erbjuder

Din och vår framgång bygger på god kännedom om branschen, tekniken och produkten. Du kommer ges en omfattande introduktion där du får möjlighet att lära känna dina kolleger, tekniken samt våra kunder och samarbetspartners. Du blir en del av ett familjärt bolag där alla drivs av att göra oss och våra produkter bättre och på så sätt möjliggöra fortsatt tillväxt. Du får möjlighet att arbeta med hållbara produkter och på så sätt bidra till hållbar utveckling. Vi växer och du och din roll har goda möjligheter att utvecklas i takt med bolaget.


Vad har Konrad Rosén, R&D Manager, att säga om tjänsten och företaget?

"Jag valde att jobba på GAIA BioMaterials för att få vara en del av tillväxtresan från dag ett, vara en del i den entreprenöriella processen och bidra till att utveckla produkten. Framtidsvisionen är att ligga i framkant inom miljövänliga material, med R&D i Helsingborg och produktionsanläggningar globalt.

För medarbetarnas trivsel erbjuder vi gym, massage, frukt och en kultur där vi tror på varandra. Här finns möjlighet att påverka och göra skillnad, med snabba beslutsvägar och synlighet. Som anställd på GAIA BioMaterials erbjuds du frihet under ansvar, flexibel arbetstid och respektfull kommunikation. För att trivas i tjänsten som applikationsingenjör behöver man vara nyfiken, lyhörd, social och målinriktad."

Vad tycker Tobias Wilbs, ekonomichef, om livet på GAIA?

"Jag har arbetat på GAIA BioMaterials sedan oktober 2023. Det som lockade var bland annat möjligheten att jobba i ett litet bolag där alla får stor påverkan på slutresultatet och att GAIA har en stor roll att spela i en mer hållbar värld. Även de karriärmöjligheter som en tillväxtresa ger är inspirerande.

Det är ett konstant driv framåt och det händer saker i den takt man som anställd i mångt och mycket kan påverka. Stämningen i mitt team är jättebra, enkel och rakt fram. På GAIA bygger vi något steg för steg. Alla processer och tillvägagångssätt är inte satta utan här har varje anställd stora möjligheter att påverka, vilket blir väldigt stimulerande."


Arbetsuppgifter

Som applikationsingenjör kommer du vara länken mellan säljarna och R&D och ansvara för att leda och driva kundprojekt från start till mål. Applikationsingenjören ansvarar för att tillsammans med ett hängivet säljteam och tekniker utveckla koncept, recepturer och innovativa lösningar tillsammans, via iterativa processer för kunder inom plastindustrin.

Säljarna initierar kundprojekten och applikationsingenjören ansvarar som stöd vid provkörningar och kontakt med kundernas olika intressenter för att ge förslag på lösningar och ändringar i process- och materialspecifikation. I rollen träffar du också kunder via direkta besök i samband med projekten eller vid förfrågningar/RFQ, det är en till två resor i månaden. Kunderna finns i Europa och varierar från start-up’s till globala bolag med flertalet siter.

Som applikationsingenjör arbetar du med flera olika kundprojekt parallellt med stöd och i nära dialog med R&D, säljare och kunder. I rollen kommer man även arbeta med mindre R&D projekt.

Kvalifikationer

  • Teknisk utbildning
  • Kunskap inom biomaterial, polymerer eller närliggande
  • Kunskap inom emballage, förpackningar eller maskiner som konverterar plast
  • Kunna skriva och tala svenska och engelska obehindrat

Din profil

För att lyckas i rollen tror vi att du är en initiativrik och lösningsorienterad person med stort intresse för teknik, process- och materialteknik. Du är nyfiken och kreativ i ditt problemlösande och har en förmåga att kunna bryta ner detaljer likväl som att se helheten. Det är viktigt att man är service- och kundorienterad och tilltalas av kontakten med olika intressenter hos kunder. Du har förmågan att skapa förtroende genom din tekniska kompetens, strukturerade tillvägagångssätt och goda kundbemötande. Du är dessutom en lyhörd och god lagspelare som bidrar till teamets bästa.

Kontakt och ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringskonsult Christofer Dahlman, 0702-469300, på Intenso Teknikrekrytering.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt.

Välkommen med din ansökan!

Om GAIA BioMaterials

GAIA BioMaterials är stolta över att vara banbrytande uppfinnare och tillverkare av Biodolomer® – ett revolutionerande material som tillhandahåller de mångsidiga tillämpningarna av traditionell plast men ändå är helt komposterbart och inte producerar någon mikroplast. Med ledning av vår grundare Åke Roséns visionära ideal och stärkta av framstående investerare som Investment AB Latour, är vi fast beslutna att skapa en mer hållbar framtid. Våra produkter är designade för att minska CO2-utsläppen med 80 %, vilket återspeglar vårt engagemang för miljövård. Beläget i Helsingborg, Sverige, är vår toppmoderna anläggning epicentrum för innovation, där vi producerar biodolomergranulat och en rad färdiga produkter, tillgodose både den svenska marknaden och en växande internationell kundkrets.

Besök gärna www.gaiabiomaterials.com för mer information om oss och våra produkter.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
24 maj 2024 (27 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se