Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Luftvärnsbefäl sökes till F16

Publiceringsdatum
17 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Befattningen erbjuder


Som Luftvärnsbefäl inom Luftstridssamverkanspluton är din primära uppgift att stötta utvecklingen av funktionen samt bemanna Stridsledningscentralen (StriC) i rollen som Luftvärnsrobotledare.
Som Luftvärnsrobotledare bemannar du en operatörsplats i StriC där dina huvuduppgifter syftar till att främja effektiv integrering av Luftvärn och Stridsflyg, och samtidigt motverka vådabekämpning. Du utövar stridsteknisk ledning av luftvärnsförbanden genom internationellt interoperabla metoder via krypterade och öppna kommunikationsmedel.

Vi ser gärna att du har behörighet inom någon av de övriga funktionerna inom Strilbat, för att löpande vidmakthålla kompetens inom system C2StriC och ha en bredare förståelse för verksamheten i StriC.

Om enheten


161.Strilbataljon söker dig som vill vara med och bidra till Sveriges luftförsvar, stimuleras av växlande arbetsuppgifter och eget ansvar.

161:a Stridslednings- och Luftbevakningsbataljonen verkar dygnet runt året runt för att övervaka och försvara svenskt luftrum genom att producera och distribuera auktoriserat luftläge, stridsleda flygstridskrafterna och samordna luftstridskrafterna.

Luftstridssamverkanspluton står för Stridslednings- och Luftbevakningsbataljonens (161.Strilbat) förmåga till stridsteknisk ledning av luftvärnsförband genom sina Luftvärnsrobotledare, i skarp såväl som övad verksamhet. Verksamheten består dessutom av utbildning, träning och utveckling av funktionen i samverkan med förbanden, Luftvärnets Stridsskola (LvSS), Luftstridsskolans Utvecklingsavdelning (LSS UTV Luft) och Flygstaben.

Arbetet med införande av nya luftvärnssystem och nya internationellt interoperabla metoder har präglat de senaste åren och förväntas att fortgå. Samverkan nationellt och internationellt i form av övningar och kurser är en naturlig del för Luftstridssamverkanspluton.


Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Funktionsutvecklande arbete och samverkan
 • Tjänstgöring Som luftvärnsrobotledare
 • Stödja framtagande och genomförande av utbildningar
KRAV
Kvalifikationer

 • Svensk medborgare
 • Lägst OR6
 • Bakgrund inom Strilbat alt. Luftvärnsbataljon med fokus Strid Mot Luftmål
 • B-körkort
 • Goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift
Personliga egenskaper
 • God förmåga att samarbeta
 • Trivs med att arbeta i grupp såväl som enskilt
 • Gillar utveckling och att lära dig nya saker
 • God förmåga till tempoväxling
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


MERITERANDE

 • Erfarenhet och kunskap om system C2StriC
 • Utbildad Luftbevakare, Flygstridsledare eller Sambandsledare inom Strilbat (giltig eller förnybar behörighet)
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).


Övrigt
Anställningsform
: tillsvidareanställning, anställningen inleds med provanställning om 6 månader.

Sysselsättningsgrad: heltid

Arbetsort: din huvudsakliga arbetsort är i Hästveda. Periodvis kan tjänstgöring ske på någon annan av F16 arbetsorter.

Tillträdesdatum: enligt överenskommelse

Lön: Individuell lönesättning tillämpas

För upplysningar om befattningen kontakta:
Chef 1612.Strilkompani, tfn 0451-382418
Chef Luftstridssamverkanspluton 1612.Strilkompani, tfn 0451-382434

För information om rekryteringsprocessen kontakta:

HR-generalist Rebecca Grebestam, tfn 073-850 05 88.
Mejl: F16-A1-adm@mil.se

Fackliga företrädare:

OFR/O Ärna Peter Oscarson, tfn 018-19 63 68.
OFR/S Daniel Modin, nås via växeln 018-19 60 00.
SACO Mikko Aarnio, tfn 070-849 55 06
SEKO Jens Larsson, nås via växeln 018-19 60 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2024-06-21. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Upplands flygflottilj, F 16, har sitt huvudsäte vid Uppsala garnison. Förbandet är en del av det svenska Flygvapnet och ansvarar för driften och bevakningen av Uppsala flygplats samt utbildning av värnpliktiga inom flera olika befattningar i Flygvapnet. Förbandet leder även 161:a Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen som stridsleder stridsflygplan i luften samt sköter den ständiga bevakningen av det svenska luftrummet. Förbandet verkar från flera olika platser i landet och utgör en viktig del i den tillväxtperiod som Flygvapnet står inför.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
21 juni 2024 (22 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren