Hoppa till innehåll

Sommarvikarie till HVB Hindås

Publiceringsdatum
07 mars 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

HVB Hindås är ett nystartat HVB som är beläget 30 minuter från Göteborg och Borås, vi arbetar utifrån den välfungerande familjen tillsammans med teorierna traumamedveten omsorg och lågaffektivt bemötande. HVB Hindås tar emot pojkar i åldrarna 15-19 år som har problematiska relationer till föräldrar och kamrater. Pojkarna uppvisar ett socialt nedbrytande beteende och vistas i olämpliga miljöer. De befinner sig i riskzon att hamna i missbruk, kriminalitet eller annat destruktivt beteende. Vi erbjuder heldygnsomsorg, stöd och fostran. Vi tar emot enligt SOL och LVU.

Nu söker vi sommarvikarier under veckorna 24-32, med möjlighet till fortsatt behovsanställning även efter sommaren och därför letar vi efter dig som är erfaren, engagerad och motiverande. Du kanske studerar till socialpedagog?

Eftersom arbetet kräver en hel del sociala kontakter söker vi dig som är social och samarbetsorienterad. I rollen som behandlingspersonal arbetar du på ett självständigt sätt med ungdomarna och därför tror vi att du behöver ha kunskap om, och erfarenhet av att arbeta med ungdomar med psykosocial problematik, beteendeproblematik eller riskbeteenden. Du har ett professionellt och lösningsfokuserat förhållningssätt. Vi tror att du är strukturerad och medveten om vikten av att skapa goda och förtroendefulla relationer samt en god social dokumentation.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

Med utgångspunkt i genomförandeplan hjälper vi ungdomarna att nå sina individuella mål.

Genom aktiviteter i det dagliga livet (ADL) vägleder du ungdomarna i att vara självgående i vardagsrutiner. Det rör sig om personlig hygien, att passa tider, städa, tvätta och laga mat. Som behandlare hos oss ansvarar du för att ungdomarna har en fungerande vardag med skolgång, fritidsaktiviteter och positiva sociala relationer med vuxna och jämnåriga. Du följer med ungdomarna på olika aktiviteter och möten och arbetar för att främja ett gott samarbete med föräldrar, socialtjänst och andra aktörer i ungdomarnas nätverk. Du ansvarar också för att en relevant social dokumentation utförs enligt aktuella riktlinjer.


Vi ser framemot att läsa din ansökan. Välkommen!

Läs mer om vår verksamhet och inriktning på www.famnia.se

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
30 april 2024 (3 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se