Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Teknisk personal, Ekipaget, Amf 1

Publiceringsdatum
20 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Om enheten

Ekipaget är en avdelning inom Garnisonsenheten på Stockholms Amfibieregemente. Ekipaget är utgångsgrupperat i Haninge, på Berga samt Muskö. Ekipaget stödjer Marina förband med bogsering, förhalning, assistans, sjöarbeten, isbrytning, gods- och persontransporter, undervattens- och bärgningsarbeten, dykarbeten etc. Vi är drygt tjugo personer fördelat på både Officerare, Specialistofficerare, Civila samt anställda Sjömän.

Ekipaget på Amf 1 är under utveckling och vi behöver därför förstärka vårt team med flera tekniker, både Motormekaniker, Motormän samt Maskintjänstchefer till våra olika fartyg.

Ett flertal olika fartygstyper finns på Ekipaget, bland annat nya Hamnbogserarna HMS Hera och Hebe som är Försvarsmaktens modernaste fartyg och kommer levereras hösten 2024 till Ekipaget i Berga. Här finns också HMS Hercules som är den större av våra bogserbåtar. Hos oss finns utöver dessa även undervattensarbetsfartyget HMS Furusund, Bogserbåten HMS Eir, både Lätt och Tung Trossbåt samt ett flertal Stridsbåt 90.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som maskintekniker är du ansvarig för drift, underhåll och materiel på Ekipagets olika fartyg.

I arbetsuppgifterna ingår även däcksarbete vid sjöarbeten, förhalningar m.m. Detta ställer höga krav på gott sjömanskap hos vår personal.

Kvalifikationer:
 • Maskinbehörighet lägst M7
 • Körkort klass B
 • Godkänd läkarundersökning för sjögående personal
 • Genomförd Militär grundutbildning
Meriterande:
 • Specialistofficer
 • Maskinbehörighet M1-M6
 • Skyddstjänstutbildning
 • Systemvana i PRIO och LIFT
Personliga egenskaper:

* Arbetsuppgifterna är varierande, med stundtals korta tidsförhållanden vilket ställer krav på flexibilitet och kreativitet. Du är noggrann, självgående och har ett strukturerat arbetssätt samt tar ansvar för dina arbetsuppgifter.

Övrigt
 • Tillsvidareanställning, med 6 månaders provanställning vid nyanställning
 • Arbetsort är Haninge, Berga/Muskö
 • Tillträde efter överenskommelse
 • Befattningen är Militär
 • Upplysningar om tjänsten
 • Plutonchef Christoffer Stolt 070-401 37 20 christoffer.a.stolt@mil.se
 • Stf Plutonchef Ola Kvarnström 073 -20 20 001 ola.kvarnstrom@mil.se
 • För allmänna frågor kontakta HR generalist Marcus Westin 070-964 80 85
 • Facklig representant
 • Officersförbundet: Michael Jarkö 072-1814086
Välkommen med din ansökan senast 2024-09-30. Din ansökan ska innehålla CV och personligt brev där du motiverar varför du är lämplig för tjänsten. Rekrytering sker löpande därför ser vi gärna att du inkommer med din ansökan så snart som möjligt.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Stockholms Amfibieregemente (Amf 1) verkar där vatten möter land och fungerar som länken mellan sjö- och arméstridskrafter. Snabbgående stridsbåtar och svävare gör att förbandet är lättrörligt. Våra vapensystem gör att vi kan verka i fyra dimensioner: på och under vattenytan, i luften och på marken. Därmed kan vi utöva kontroll över kustområden.

Förbandet utbildar amfibiesoldater, kustjägare, sjömän och officerare inom åtskilliga huvudtjänster. Amf 1 har produktionsansvar för krigsförbandet 2.Amfibiebataljonen och 2.Marinbasbataljonen. Förbandet är baserat i Haninge (Berga). Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/sv/organisation/amfibieregementet

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
30 september 2024 (71 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren