Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Specialistläkare Försvarshälsan Amf 1 Berga

Publiceringsdatum
02 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Om Försvarshälsan Berga

Försvarshälsan arbetar med hälsofrämjande insatser, arbetsmiljö, lagstadgade undersökningar, arbetslivsinriktad rehabilitering, medicinska bedömningar, hälso- och sjukvård för värnpliktiga samt sjukvårdsberedskap vid övningar. Personal som arbetar här är läkare, sjuksköterskor, fysioterapeut/sjukgymnast, medicinsk sekreterare samt psykolog.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetet som läkare på Försvarshälsan Berga har två huvuddelar:

Företagshälsovård anpassad för Försvarsmaktens samtliga anställningsformer, såväl nationellt som internationellt. Kundunderlaget utgörs av både civilt och militärt anställd personal. I tjänsterna ingår att stödja organisationen i arbetet att utveckla hälsofrämjande arbetsplatser, att förebygga ohälsa, att behandla arbetsrelaterad ohälsa, samt att utreda och bedöma arbetsförmåga och behov av rehabiliterande insatser. En stor del omfattar lagstadgade undersökningar.

För rekryter, elever och kadetter erbjuder vi hälso- och sjukvård motsvarande primärvård.

På mottagningen utförs sjukmönstring av rekryter, hälsoundersökningar, tjänstbarhetsbedömningar, vaccinationer samt insatser med fokus på rehabilitering och prevention.

Arbetsuppgifterna är mångsidiga och ställer stora krav på erfarenhet, flexibilitet, nytänkande och god samarbetsförmåga. Vid Försvarshälsan arbetar vi i tvärprofessionellt team. För trivsel och framgång på befattningen hos oss krävs flexibel samverkan med kollegor mot gemensamma mål. Huvudsaklig tjänstgöringsort är Berga men verksamhet kan delvis förläggas på annan ort. Tjänstgöring vid andra förband och på kvällar och helger förekommer vid behov.

KRAV

Kvalifikationer
  • Legitimerad läkare med relevant specialistutbildning (Specialist i allmänmedicin eller specialist i arbetsmedicin).
  • B-körkort
  • Svenskt medborgarskap
Personliga egenskaper

Du behöver vara serviceinriktad, flexibel, självgående och initiativtagande för att kunna möta de behov som uppstår i vår verksamhet. Stor vikt läggs vid om du har egen drivkraft och trivs med att arbeta tillsammans med övriga yrkeskategorier samt till din förmåga att självständigt planera, genomföra och utvärdera resultat av utförda arbeten och uppdrag inom verksamheten.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
  • Erfarenhet av företagshälsovård inom arbets- och miljömedicin
  • Genomförd värnplikt och/eller tidigare erfarenhet av tjänstgöring i Försvarsmakten
  • Dykmedicinsk kompetens
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: tillsvidare. Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.
Sysselsättningsgrad: heltid
Arbetsort: Berga
Civil befattning
Oregelbunden arbetstid kan förekomma. Tjänstgöring vid andra förband och orter förekommer vid behov. Individuell lönesättning tillämpas inom ramen för FM lönepolicy.

Med tjänsten följer generösa flextidsavtal samt tre friskvårdstimmar per vecka som ingår i arbetstiden.

Tillträdesdatum: så snart som möjligt.

Upplysningar om befattningen

Emelie Diseus, platschef, 072 - 981 46 76

Stefan Simmerlein, läkare med medicinskt ledningsansvar, 073-150 48 58

Fackliga företrädare

SACO Fredrik Wilsson
OFRS Björn Engren
Samtliga kontaktas via växeln: 010-823 50 00, exp-amf1@mil.se

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2024-05-31. Din ansökan bör innehålla CV samt personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Stockholms Amfibieregemente (Amf 1) verkar där vatten möter land och fungerar som länken mellan sjö- och arméstridskrafter. Snabbgående stridsbåtar och svävare gör att förbandet är lättrörligt. Våra vapensystem gör att vi kan verka i fyra dimensioner: på och under vattenytan, i luften och på marken. Därmed kan vi utöva kontroll över kustområden.

Förbandet utbildar amfibiesoldater, kustjägare, sjömän och officerare inom åtskilliga huvudtjänster. Amf 1 har produktionsansvar för krigsförbandet 2.Amfibiebataljonen och 2.Marinbasbataljonen. Förbandet är baserat i Haninge (Berga). Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/sv/organisation/amfibieregementet

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
31 maj 2024 (6 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50 000 medarbetare och frivilliga. Försvarshälsan är Försvarsmaktens interna företagshälsovård och finns på samtliga garnisonsorter i landet. Vi ger dig möjlighet att arbeta med arbetsmiljö och hälsa i en enhet som är specialist på Försvarsmaktens verksamhet. Som specialistläkare vid Försvarshälsan på Stockholms amfibieregemente utgör du en viktig del i ett framgångsrikt team, i en myndighet som är i tillväxt. Tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor får du ansvar, utveckling och utmaning.