Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

2.Marina Basbataljonen söker fartygsläkare på deltid

Publiceringsdatum
10 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Andra marina basbataljonen är baserad på Berga utanför Stockholm och tillhör Stockholms amfibieregemente. Förbandet består av fem kompanier vars övergripande uppdrag är att logistikförsörja marina enheter både från land och till sjöss. Till förbandet hör stödfartyget HMS Trossö vars uppgift är logistikförsörjning samt sjukvårdsberedskap för närliggande enheter. Vi söker nu två fartygsläkare som till huvuddelen är placerade på stödfartyget i sin tjänstgöring.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som fartygsläkare innehar du den högsta medicinska kompetensen ombord. Det innebär att du ska omhänderta skadade och sjuka samt genomföra triage vid större sjukdoms/-skadeutfall, vid ditt eget fartyg eller annan enhet. Du ska delta i arbetet på skadeplats likväl som du ska kunna leda annan sjukvårdspersonal. I arbetsuppgifterna ingår även att verka preventivt och omhänderta mindre åkommor direkt ombord. I ditt arbete ingår att utbilda och utveckla övriga besättningsmedlemmars sjukvårdskunskaper. Du förväntas stötta i den övriga fartygstjänsten och bli integrerad som besättningsmedlem. I tjänsten ingår fysisk träning på arbetstid.

Kvalifikationer
 • Legitimerad läkare
 • Specialistutbildning inom akutsjukvård, allmän medicin, anestesi och intensivvård, kirurgi eller ortopedi
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
 • Fullt frisk och uppfyller kraven i FMFysS
 • Simning 400 m och livräddning
Personliga egenskaper

Vi söker dig som vill arbeta i en annorlunda och spännande miljö. Du måste kunna arbeta självständigt men också fungera bra i grupp. Viktiga personliga erfarenheter är flexibilitet, stresstålighet och prestigelöshet. Du ska vara lyhörd och servicemedveten och vara redo att rycka in där det behövs. Du är beredd på att tjänstgöra både nationellt och internationellt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Meriterande
 • Militär grundutbildning motsvarande värnplikt, GSU/GMU eller annan svensk militär utbildning
 • Officers- eller reservofficersutbildning
 • Kunskaper om försvarsmedicin
 • Utbildning i eller erfarenhet av att utbilda och leda andra
 • Erfarenhet av traumaomhändertagande t.ex ATLS eller motsvarande
 • Dykläkarutbildning
Övrigt

Som deltidstjänstgörande i Försvarsmakten behåller du din civila arbetsgivare som huvudarbetsgivare men tjänstgör hos oss tidvis. Varje år görs en tjänstgöringsplan för året, total tid för tjänstgöring är ca 1-2 mån/år. Med befattningen följer en skyldighet att krigsplaceras samt att delta i utbildning och övning i krigsorganisationen. I befattningen kan också internationell tjänstgöring ingå. Arbetet innebär stor variation i arbete och miljö. Om du saknar militär bakgrund kommer du få genomföra en Grundläggande Soldatutbildning (GSU). Godkänd GSU krävs för anställning.
 • Typ av anställning: Tillsvidare anställning med tidvis tjänstgöring enligt Officersförordningen 20§, provanställning på sex månader tillämpas.
 • Arbetsort: Berga, Haninge
 • Tillträde: Efter överenskommelse
 • Lön: Individuell lönesättning
Urval och intervjuer: Urval sker under v.33. Intervjuer och tester sker under v.34-37. Slutligt urval sker v.41.

Upplysningar om befattningen

Sjukvårdsofficer Emma Friberg, nås via växeln 010-823 30 00, emma.friberg@mil.se

Fackliga företrädare

OFR/O: Simon Abrahamsson

OFR/S: Fredrik Wilson

Båda nås via växeln 010-823 30 00

Välkommen med din ansökan senast 2024-07-31

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
31 juli 2024 (6 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren