Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Sektionschef/lärare till sektionen för Fordonsteknik

Publiceringsdatum
18 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Grundläggande Teknikavdelningen - GTA

Grundläggande Teknikavdelningen (GTA) utgör en av sex utbildningsavdelningar inom Utbildningsenheten på FMTS. På GTA bedriver vi specialistofficersutbildning - SOU, officersprogrammet OP, Yrkes- och befattningskurser, för militär personal och mot civila inom försvarsindustrin. Medarbetarkåren består av både militär och civil personal. GTA består i dagsläget av två sektioner som under året ska bli fyra. Vi utbildar mot El-teknik, Avionik/Sensorteknik, Fordonsteknik, Flygteknik och mot Industritekniska ämnen som svetsning, och svarvning och komposit mm.

Om tjänsten

Tjänsten är en civil chefsroll där också undervisning kommer att ingå till delar, inom ämnet fordonsteknik. I din roll som sektionschef/lärare kommer du att ha ett personalansvar för en sektion, där samtliga arbetar inom sektorn fordonsteknik, ungefär på motsvarande nivå som sker i den traditionella gymnasieutbildningen på en civil skola. Utbildningen sker i väl anpassade lokaler med god tillgång av materiel och resurser

Den nybildade Fordonssektionen består i dagsläget av rutinerade lärare med bred och djup erfarenhet och är en väl fungerande arbetsgrupp med ett stort ansvarstagande. Eleven och resultatet står alltid i fokus för verksamheten som präglas av en högkvalitativ utbildning enligt Försvarsmaktens utbildningsprocess.

I rollen som sektionschef deltar du tillsammans med övriga sektionschefer och avdelningschef i avdelningens ledningsgrupp. Förutom planering av den egna sektionens resurser samplaneras verksamheten tillsammans med övriga sektionerna på avdelningen där de olika kompetenserna utgör styrkan hos GTA.

KRAV

Kvalifikationer:
  • Eftergymnasial utbildning inom området eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
  • Goda kunskaper i svenska och engelska såväl i tal som skrift
  • B-körkort
  • Erfarenhet från undervisning inom fordonsteknisk utbildning
Meriterande:
  • Erfarenhet som chef med personalansvar
  • Yrkeslärare legitimerad/examinerad
  • C-körkort
  • Ledarskapsutbildning ex Utvecklande ledarskap
  • Genomförd värnplikt eller GMU
Personliga egenskaper:

Som person är du initiativrik, social och med ett stort ansvarskännande för verksamheten och medarbetarna. Du ser samarbete som en framgångsfaktor för att lyckas nå goda resultat för såväl den egna verksamheten som för hela enheten. Som ledare kan du leda enligt uppdragstaktik och med ett situationsbaserat ledarskap i förändring beroende på de uppgifter som ställs. Du tar dig an nya uppgifter som uppkommer och kan samarbeta avdelnings- och kompetensövergripande. Du arbetar mot uppsatta mål och resultat. Vi sätter stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Anställningsform: Civilanställd befattning, tillsvidare med sex månaders provanställning.

Placeringsort: Halmstad, resor i tjänsten kan förekomma.

Upplysningar om tjänsten:

Avdelningschef

Patrik Andersson

072-0046986

Fackliga representanter: (växeln 08 - 788 75 00)

SACO: Håkan Eliasson

SEKO: Jörgen Jansson

OFR/O: Anders Norén

OFR-S: Roland Kramer

Välkommen med din ansökan senast 2024-05-31. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför just du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Försvarsmaktens tekniska skola, FMTS, med huvudort i Halmstad är ett logistikförband där tekniken står i centrum. Förbandets verksamhet vilar på fyra ben - utveckling, utbildning, verkstads- och krigsförbandsproduktion. För att Försvarsmaktens förband ska kunna verka behöver de fungerande materiel och för det har FMTS en viktig roll.

FMTS har ett funktionsansvar för den tekniska tjänsten inom Försvarsmakten, vilket bland annat innebär att följa teknikutvecklingen för att kunna förutse kommande behov men även föreslå förändringar och förbättringar.

Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, och civilanställda i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Utöver det så utbildas soldater inom logistik.

FMTS har verksamhet över hela Sverige, från Revingehed i söder till Boden i norr. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått såväl på hemmaplan som runt om i världen.
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och en god balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands men innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
31 maj 2024 (9 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren