Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Sektionschef Fordonstekniksektionen

Publiceringsdatum
28 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Försvarsmaktens Tekniska skola (FMTS) Halmstad

Grundläggande Teknikavdelningen (GTA)/FMTS söker en sektionschef till den kommande sektionen för Fordonsteknik. Grundläggande teknikavdelningen utbildar mot alla vapenslag och stridskrafter. Den huvudsakliga elevgruppen består av blivande specialistofficerare, som inom ramen för sitt utbildningsprogram får sin grundutbildning via GTA. GTA utbildar även elever på officersprogrammet och till värnpliktiga. Även elever från försvarsindustrin genomgår diverse yrkes- och befattningskurser. Fordonssektionen kommer vara en av fyra sektioner med inriktning mot utbildning för markmekaniska fordon, som ex personbilar, lastbilar mm.

Om tjänsten

Som sektionschef Fordonstekniksektionen har personalansvar för ett tiotal medarbetare. I rollen som sektionschef ingår du i ledningsgrupp bestående av övriga sektionschefer samt avdelningschef. Tjänsten är en civil befattning, då vi inom avdelningen har en mixad ledningsstruktur med både militära- och civila chefer. Nivån på utbildningen motsvarar närmare den nivå som finns på gymnasieskolans Fordonstekniska program. Merparten av befattningarna är civila, där den militära kontexten genomsyrar utbildningens mål och inriktning. I din roll är du en ledare i laget och utbildningen. Tillsammans med den erfarna personalen planerar du och driver verksamheten mot Försvarsmaktens uppsatta mål.

Som anställd i Försvarsmakten tillämpar vi tre timmars träning på arbetstid vilket är en arbetsuppgift. Det ges goda möjligheter till allsidig träning utefter dina personliga förutsättningar. På området finns tillgång till gym, motionsslingor och även möjlighet till olika träningsformer utanför garnisonsområdet.

krav

Kvalifikationer
 • Erfarenhet som chef med personalansvar
 • Eftergymnasial utbildning eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • God administrativ förmåga
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal som skrift
 • B-körkort
Personliga egenskaper

Du är en lagspelare som sätter elever, personal och verksamhet i centrum. Samarbete är en framgångsfaktor på avdelningen där vi delar på givna resurser. Vi söker dig som är kommunikativ, social och lägger prestige åt sidan för verksamhetens bästa. Du har förmågan att verka lösningsfokuserat inom den egna avdelningen men också vara en god representant mot andra avdelningar och externa kontakter. Vi ser gärna att du kan verka som en situationsbaserad ledare utifrån förändrade arbetsuppgifter och förutsättningar. Du strävar efter att vara ett föredöme, visa personlig omtanke och kunna inspirera och motivera dina medarbetare. Som person är du strukterad och bra på att organisera ditt arbete. Vi sätter stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande
 • Erfarenhet av SAP
 • Kunskaper inom hydraulik och batteriteknik
 • Arbetat inom gymnasieskola, som lärare eller skolledare
 • Värnpliktsutbildning eller GMU
 • Dokumenterad ledarskapsutbildning
 • Erfarenhet och kunskap av förändringsledning.
Övrigt

Vi eftersträvar en jämlik och jämställd arbetsplats och vi ser gärna kvinnliga sökande till tjänsten. Resor i mindre omfattning i tjänsten kan komma att förekomma.

Upplysningar om tjänsten:

Avdelningschef
Patrik Andersson
072-0046986

Fackliga Representanter (Växeln 08-788 75 00)

SACO: Håkan Eliasson
SEKO: Jörgen Jansson
OFR/O: Anders Norén
OFR/S: Roland Kramer

Välkommen med din ansökan senast 2024-08-16

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Försvarsmaktens tekniska skola, FMTS, med huvudort i Halmstad är ett logistikförband där tekniken står i centrum. Förbandets verksamhet vilar på fyra ben - utveckling, utbildning, verkstads- och krigsförbandsproduktion. För att Försvarsmaktens förband ska kunna verka behöver de fungerande materiel och för det har FMTS en viktig roll.

FMTS har ett funktionsansvar för den tekniska tjänsten inom Försvarsmakten, vilket bland annat innebär att följa teknikutvecklingen för att kunna förutse kommande behov men även föreslå förändringar och förbättringar.

Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, och civilanställda i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Utöver det så utbildas soldater inom logistik.

FMTS har verksamhet över hela Sverige, från Revingehed i söder till Boden i norr. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått såväl på hemmaplan som runt om i världen.
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och en god balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands men innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
16 augusti 2024 (27 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren