Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Sektionschef sökes till Markverkstadens stabsavdelning

Publiceringsdatum
24 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Är du en driven ledare? Gillar du att utveckla människor och verksamheter?
Då kan du vara den nya sektionschef vi söker till Markverkstadens stabsavdelning!


Markverkstad Stabsavdelning
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och du har möjlighet att ha en bra balans mellan arbetsliv och privatliv.

Markverkstadsenheten (MvE) har ca 980 medarbetare och består av nio producerande verkstadsavdelningar lokaliserade på 25 orter i landet. Markverkstadsenheten är en enhet som utför underhåll på Försvarsmaktens markmateriel, och tekniskt systemstöd. Detta innefattat t.ex. förebyggande och avhjälpande underhåll, tillverkning, modifiering, reparation samt tekniskt systemstöd.

Stabsavdelningen (StabsA) på MvE är en avdelning med ca 35 engagerade och kunniga kollegor som har olika stödjande befattningar och arbeta med att stödja ledningen i alla olika nivåer spridda på verksamhetsorterna.

Vill du veta mer om vad Markverkstaden gör? Kolla in denna länk: https://youtu.be/jDWtiZdUfSk

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Vi söker nu en sektionschef till vår stödsektion som är en av fyra sektioner i StabsA. Som chef över stödsektionen kommer du att ha 9 medarbetare under dig som jobbar inom olika specialistområden som HR, säkerhet, utbildning samt infra och materialanskaffning. Du ansvarar för att leda och utveckla sektionen enligt verksamhetens mål och du kommer att ha ekonomi-, personal- och verksamhetsansvar.

Du är direktrapporterande till stabschefen.

KRAV
Kvalifikationer

  • Eftergymnasial utbildning eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
  • Tidigare erfarenhet av ledande befattning
  • God förmåga att utrycka dig i tal och skrift på svenska
  • God datavana i Officepaketet
  • B-Körkort
Personliga egenskaper
Vi söker någon som är öppen, prestigelös, har coachande ledarstil och jobbar kontinuerligt mot att förbättra verksamheten. Självklart bidrar du till ett positivt arbetsklimat samt tar plats och ansvar för helheten. Du har en god kommunikativ förmåga och det är viktigt för dig att skapa och ge förutsättningar för ett bra teamarbete.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Meriterande
  • Tidigare erfarenhet av arbete i Försvarsmakten
  • Erfarenhet av SAP/PRIO
  • Grundläggande kunskaper i svensk arbetsrätt med tillhörande arbetsmiljölagstiftning
  • Ledarskapsutbildning
Övrigt
Anställningsform: tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning Sysselsättningsgrad: heltid, dagtid
Arbetsort: Halmstad
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Arbete medför även krav på resor och tjänstgöring, såväl inrikes som utrikes.
Tjänsten är en civil befattning.

Upplysningar om befattningen
Stabschef Michael Andersson: 076-639 54 54

Information om rekryteringsprocessen
HR Alexandra Falk: 070-848 17 61

Fackliga företrädare
SACO: Håkan Eliasson
OFR-S: Tony Svensson
SEKO: Irene Ström
OFR-O: Anders Norén

Samtliga kontaktas via tfn 035-266 20 00

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2024-07-26. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Försvarsmaktens tekniska skola, FMTS, med huvudort i Halmstad är ett logistikförband där tekniken står i centrum. Förbandets verksamhet vilar på fyra ben - utveckling, utbildning, verkstads- och krigsförbandsproduktion. För att Försvarsmaktens förband ska kunna verka behöver de fungerande materiel och för det har FMTS en viktig roll.

FMTS har ett funktionsansvar för den tekniska tjänsten inom Försvarsmakten, vilket bland annat innebär att följa teknikutvecklingen för att kunna förutse kommande behov men även föreslå förändringar och förbättringar.

Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, och civilanställda i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Utöver det så utbildas soldater inom logistik.

FMTS har verksamhet över hela Sverige, från Revingehed i söder till Boden i norr. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått såväl på hemmaplan som runt om i världen.
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och en god balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands men innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
26 juli 2024 (5 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren