Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Miljöhandläggare

Publiceringsdatum
19 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Miljöhandläggare vid Luftvärnsregementet

Luftvärnsregementet i Halmstad är inne i en spännande och expansiv tillväxtperiod där miljö- och hälsoskydd är en viktig del i utvecklingen. Därför söker vi på Garnisonsavdelningen vid Luftvärnsregementet en engagerad miljöhandläggare som tillsammans med oss ser trygghet och miljö som självklara framtidsfrågor.

Om enheten
Garnisonsavdelningen har till uppgift att stödja hela Halmstad garnison avsseende ett antal olika specialistkompetenser, däribland är miljöfrågor ett viktigt område.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I rollen som miljöhandläggare stödjer du verksamheten med specialistkompetens inom miljö- och hälsoskyddsområdet kopplat till bl. a tillståndspliktig och anmälningspliktig miljöfarlig verksamhet. Arbetet innebär handläggning av ärenden inom miljöbalkens område, miljö- och hälsoskyddsfrågor samt samordning av garnisonsgemensamma miljöfrågor. Detta innebär t. ex att du är med vid övningsplanering, driver anmälnings- och tillståndsärenden enligt miljöbalken, samverkar med tillsynsmyndigheten och andra myndigheter i olika frågor samt ansvarar för utredningar och föredragningar för förbandschefen. Du kommer även att utbilda och ge rådgivning inom ditt arbetsområde.

Som handläggare arbetar du med förbandets egenkontroll, miljöbedömningar, riskanalyser, uppföljning av verksamheten samt håller i miljöutbildningar.

KRAV

Kvalifikationer
  • Akademisk examen med miljöinriktning, naturvetenskap, miljöjuridisk eller motsvarande högskoleutbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
  • Dokumenterad och praktisk erfarenhet av arbete med lagefterlevnad och egenkontroll enligt Miljöbalken.
  • Dina värderingar stämmer överens med Försvarsmaktens värdegrund och uppförandekod
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska
  • Svenskt medborgarskap
  • B-körkort
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är intresserad av en tjänst med hög grad av självständighet och ansvar. Du är driven, flexibel i ditt arbetssätt, kan ta egna initiativ och verkar för utveckling och förbättring inom ditt arbetsområde. Vi ser att du som söker har ett strukturerat arbetssätt och är van vid att prioritera och följa upp ställda uppgifter. Då du i din roll kommer att vara såväl rådgivande som stödjande samt utbilda medarbetare på olika nivåer i organisationen ser vi att du som person är lyhörd, prestigelös, har en god samarbetsförmåga och är serviceinriktad.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för tjänsten och din arbetsgrupp.

Försvarsmaktens värdegrund bygger på Öppenhet, Resultat och Ansvar, vilket du självklart delar med oss.

Meriterande
  • Erfarenhet av myndighetsarbete
  • Goda kunskaper i Microsoft Office
  • Utbildad internrevisor miljö (ISO)
  • Erfarenhet av att genomföra utbildningar
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning. Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Halmstad
Civil befattning
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse
Datum inplanerade för intervjuer: Fredag v.22, onsdag och fredag v.23 samt måndag, onsdag och torsdag v.24.

För upplysningar om befattningen kontakta:
Pauline Högdahl - Miljöhandläggare
Jörgen Gunnarsson Sennow - avdelningschef Garnisonsavdelningen

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
G1-lv6@mil.se

Fackliga företrädare:
SACO, Patrik Hansén
SEKO, Yvonne Assarsson
OFR/S, Senadin Sela
OFR/O, Joakim Koch

Personerna nås via växeln 035-266 20 00

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2024-05-12. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftvärnet uppträder på marken och är en del av armén, men samarbetar ofta med Flygvapnet. Luftvärnet övervakar luftrummet med mobila sensorer (som radar), upptäcker hot, samt skyddar viktiga objekt och verksamheter mot angrepp från luften genom bekämpning med robotar. De två luftvärnsbataljoner som ingår i insatsförsvaret utbildas och hålls i beredskap av Luftvärnsregementet.

Våra medarbetare deltar i insatser både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
12 maj 2024 (10 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren