Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Lärare i krigsvetenskap och taktik

Publiceringsdatum
10 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Som lärare på Utbildningsenheten på Militärhögskolan Halmstad kommer du att vara en viktig del i ett framgångsrikt team. Tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor får du ta ansvar, driva utveckling samt utbilda blivande och framtida kollegor där du medverkar till att bygga ett starkare försvar.

Vi söker en lagspelare med god pedagogisk förmåga som letar efter en kreativ arbetsmiljö!

Om enheten
Utbildningsenheten utbildar blivande specialistofficer- och reservofficerare samt utbildar erfarna specialistofficerare mot högre befattningar. Enheten består av 6 olika avdelningar med totalt 45 medarbetare.

Du kommer att tillhöra Taktikavdelningen på Utbildningsenheten, ett team om 14 personer. Avdelningen utbildar och undervisar inom fyra huvudsakliga ämnesområden: taktik, krigsvetenskap, totalförsvarskunskap och folkrätt. Vi utbildar elever på SOU, HSOU och ROU.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Planerar och genomför utbildning i taktik, krigsvetenskap, totalförsvarskunskap och folkrätt enligt kurschefs direktiv.
 • Svarar för utbildningsområdet gemensamma operationer enligt huvudlärares direktiv.
 • Är vid behov kurschef inom krigsvetenskapligt ämnesområde.
 • Deltar i avdelnings-/enhetsgemensamma övningar och fältövningar.
 • Breddar avdelningens ämnesområden med ett akademiskt förhållningssätt.
 • Deltar i, eller leder, utvecklingsverksamhet (arbetsgrupper, projekt el. dylikt) för avdelningens och enhetens arbetsområden med långsiktiga perspektiv.
 • Beredd understödja andra ämneskurser som utbildningsenheten ansvarar för.
Kvalifikationer
* Utnämnd major.

Personliga egenskaper
Du har en god förmåga att organisera och planera ditt eget arbete i olika tidsperspektiv och tempon. Du bör vara strukturerad, noggrann samt van att arbeta självständigt. Det är viktigt att du har engagemang, framåtanda och visar föregångsmannaskap. Vi värdesätter att du har en kreativ och god pedagogisk förmåga. I rollen som lärare är det mycket viktigt att du har förmågan att enskilt eller i grupp kunna arbeta mot slutmål. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
 • Genomfört högre officersprogram 1.
 • Erfarenhet av tjänstgöring i högre stab.
 • Erfarenhet av att utbilda inom ämnet krigsvetenskap/taktik på förband eller skola.
 • Relevant erfarenhet av verksamhet eller utbildning vid krigsförband.
Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare
Befattningsnivå: OF3
Omfattning: 100 %
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Arbetsort: Halmstad

Upplysningar om befattningen
Andreas Persson, chef Taktikavdelningen, 0766-34 66 00

Fackliga företrädare
HSOF: Mikael Tedenstad Svebring
OFR/S: Roland Kramer
SACO: Mattias Johansson
Kan nås via växeln: 035- 266 20 00

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-06-17. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Militärhögskolan i Halmstad (MHS H) utbildar blivande specialist- och reservofficerare för Försvarsmaktens krigsförband. Dessutom utbildas erfarna specialistofficerare mot högre specialistofficersbefattningar. Militärhögskolan Halmstad leder också Försvarsmaktens utveckling av ledarskap och pedagogik och stödjer Försvarsmaktens högkvarter med programledning av utbildningar och ledning av grundutbildning under totalförsvarsplikt.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
17 juni 2024 (23 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren