Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Tekniskt ansvarig ledningsstödsystem (TA Ledsyst) sökes till F 16

Publiceringsdatum
24 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Försvarsmakten finns för att skydda Sverige. Vårt uppdrag kräver en stor bredd i verksamheten. Som anställd hos oss blir du en viktig del av Sveriges försvar. Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en säkrare framtid? Vi växer och söker nu en tekniskt ansvarig ledningsstödsystem för att stärka upp vårt team!

Upplands flygflottilj, 161.strilbataljon

161.strilbataljon är en enhet som tillhör Upplands Flygflottilj, F 16. Bataljonens främsta uppgifter är att leda stridsflygplan och att övervaka Sveriges luftrum. Bataljonen består av flera olika enheter spridda över olika verksamhetsorter i Sverige varav en är 161.strilbataljonstaben i Bålsta. Stabens uppgift är att samordna bataljonens olika verksamheter i alla konfliktnivåer, från fred till krig.

Vi söker nu en medarbetare till befattningen som tekniskt ansvarig ledningsstödsystem till bataljonsstaben. Du kommer att arbeta vid en stabssektion som systemingenjör tillsammans med andra kunniga medarbetare och över tid ha mycket kontakt med drift och förvaltningsorganisationen samt Försvarets materielverk och industri.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Tekniskt ansvarig samordnar den tekniska tjänsten av bataljonens ledningsstödsystem och företräder bataljonen inom materielområdet. Befattningen innebär ett övergripande ansvar för strilbataljonens ledningsstödsystem inom införande och vidmakthållande.

Arbetet är inriktat mot att samordna och följa upp underhållsåtgärder för att upprätthålla tillgänglighet och flygsäkerhet i våra ledningsstödsystem, såväl fasta som röliga, vid bataljonens verksamhetsplatser i Bålsta, Uppsala, Luleå, Såtenäs, Hästveda och Linköping.

I arbetsuppgifterna ingår det att verka som tekniker inom något eller några av strilbataljonens ledningsstödsystem för att ha nära kontakt med teknik och drift.

KRAV
Kvalifikationer

  • Gymnasieutbildning med godkända betyg
  • Aktuell och relevant yrkeserfarenhet från arbete med drift och underhåll av IT-system
  • Mycket goda IT- och teknikkunskaper
  • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, både på svenska och engelska
  • B-körkort

Personliga egenskaper


Vi söker dig som har god samarbetsförmåga, är tekniskt intresserad och besitter därigenom god teknisk förståelse för att kunna analysera och planera komplexa uppgifter. Du är analytisk, initiativrik och har förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Tjänsten kräver en god kommunikativ förmåga då befattningen omfattar samarbete med många olika kontaktytor. För att trivas i rollen är det viktigt att du gillar att jobba i en miljö som ständigt utvecklas. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


MERITERANDE

  • Erfarenhet av arbete med ledningsstödsystem i Försvarsmakten
  • Erfarenhet av arbete med verksamhets/flygsäkerhetskritiska IT-system
  • Erfarenhet av drift/underhåll och förvaltning av ledningsstödsystem i Flygvapnet
  • Erfarenhet av projektledning
  • Relevant eftergymnasial utbildning inom IT/Teknik
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).


Övrigt
Anställningsform
: Tillsvidareanställning som kan inledas med 6 månaders provanställning

Sysselsättningsgrad: Heltid

Arbetsort: Bålsta

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

För upplysningar om befattningen kontakta:
Systemledare Jonas Höglund tfn 018-28 08 63 (ej tillgänglig under veckorna 28-32)
C PLAN Filip Backman tfn 018-28 08 51 (ej tillgänglig under veckorna 29-33)


För information om rekryteringsprocessen kontakta:

HR-generalist Rebecca Grebestam
mejl: F16-A1-adm@mil.se

Fackliga företrädare:

OFR/O Ärna Peter Oscarson, tfn 018-19 63 68.
OFR/S Daniel Modin, nås via växeln 018-19 60 00.
SACO Mikko Aarnio, tfn 070-849 55 06.
SEKO nås via växeln 018-19 60 00.

Sista ansökningsdag


Välkommen med din ansökan senast 2024-08-19. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Upplands flygflottilj, F 16, har sitt huvudsäte vid Uppsala garnison. Förbandet är en del av det svenska Flygvapnet och ansvarar för driften och bevakningen av Uppsala flygplats samt utbildning av värnpliktiga inom flera olika befattningar i Flygvapnet. Förbandet leder även 161:a Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen som stridsleder stridsflygplan i luften samt sköter den ständiga bevakningen av det svenska luftrummet. Förbandet verkar från flera olika platser i landet och utgör en viktig del i den tillväxtperiod som Flygvapnet står inför.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
19 augusti 2024 (36 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren