Hoppa till innehåll
OIO logotyp

Logistics Service Manager till Wallenius SOL

Publiceringsdatum
07 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Om tjänsten:
Tillsammans med Wallenius SOL som verkar inom sjöfart söker vi en Logistics Service Manager till kontoret i Göteborg. Har du erfarenhet från en tidigare roll som ledare samt en bakgrund inom logistik med gedigen branschkunskap? Då kan detta vara en intressant utvecklingsmöjlighet för dig! Företaget befinner sig i en spännande fas eftersom det kommer ske förändringar inom branschen i samband med att en ny EU-lag träder fram, där du säkerställer en effektiv och kvalitativ process med hänsyn till lager och regler. Du kommer dessutom att spela en nyckelroll kring att driva förändringsprocesser då bolaget står inför en resa inom digitalisering för att hitta nya smartare arbetssätt framåt.

Som Logistics Service Manager kommer du att ha helhetsansvar för ett team på sju personer. Din grupp ansvarar för bland annat bokningar i systemet för bolagets egna fartyg, andra rederier men även gods som ska transporteras från dörr till dörr. Vidare ska ditt team förse kunder med relevant information och dokumentation, hantera inkommande samtal och mejl från kunder, fakturering och tillhörande administration.

Din uppgift är att arbetsleda och stötta gruppen. Kontinuerlig förbättring värderas högt och vi ser gärna att du tidigare har drivit förändringar inom ett team. Som ledare tror du på ett tydligt ledarskap där du är skicklig på att skapa dig en övergripande förståelse och helhetssyn. Verksamhetens gemensamma mål är hög kundnöjdhet vilket ditt team förväntas sträva efter varje dag. Med det sagt är du en målinriktad person som driver ditt team framåt i syfte att leverera goda resultat.

Sammanfattningsvis innebär ditt ansvar följande:
 • Sköta den dagliga operativa verksamheten genom att arbetsleda och stötta ditt team, men även till viss del strategiskt arbete
 • Ansvara för medarbetarsamtal, lönesättning sant lönesamtal
 • Följa upp strategiska mål
 • Driva förändringar samt skapa goda förutsättningar och ett gott samarbete inom ditt team
 • Rapportera till Chief Operating Officer
Vi söker dig som:
 • Har dokumenterad erfarenhet av att arbetsleda en grupp. Det är meriterande om du dessutom har drivit förändringsarbete inom gruppen.
 • Har omfattande tidigare arbetslivserfarenhet inom logistik, gärna inom hamn/sjöfart
 • Talar och skriver flytande svenska samt engelska
Det är meriterande om du har en utbildning inom internationell logistik, alternativt motsvarande relevant utbildning.

För att axla denna roll har du en gedigen förståelse för hur logistikflödet fungerar och vilka konsekvenser ett beslut kan resultera i. Rollen kräver att du har en stark problemlösningsförmåga där du coachar dina medarbetare i dagliga utmaningar. Vidare bör du ha goda kommunikationsförmågor både i tal och skrift, eftersom du och ditt team samverkar med andra interna avdelningar samt har många externa kontaktytor.

Om Wallenius SOL:
WALLENIUS SOL är ett innovativt rederi med siktet inställt på en hållbar sjöfart. WALLENIUS SOL går med regelbunden linjetrafik mellan ett stort antal hamnar i norra Finland och Sverige, Tyskland, Beneluxregionen och Storbritannien. Fartygen i flottan är speciellt utvalda för att klara de tuffa förhållandena i Bottniska viken. Med ett flexibelt tonnage har vi kapacitet för containerlast, RoRo och StoRo. För oss innebär hållbar sjöfart att verksamheten inte har några negativa effekter på miljön. Vårt mål är att vi ska vara fossilfria 2035. Med moderna och tekniskt avancerade fartyg leder WALLENIUS SOL redan RoRo-ligan för låga utsläpp, enligt den oberoende MRV-rapporten 2023, och arbetar nu aktivt med att utveckla ett nybyggnationsprogram för nästa generations fartyg.

Om rekryteringsprocessen och anställningen:
Vänligen bifoga både CV och personligt brev i samband med din ansökan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan, genom rekryteringsprocessen kommer löpande urval att tillämpas. Annonsen kan således komma att stängas ner innan tjänsten är tillsatt.

Tjänsten innebär en direktanställning hos Wallenius SOL.
 • Omfattning: Heltid, kontorstider
 • Start: Enligt överenskommelse där ambitionen är efter sommaren, önskvärt senast 1 september 2024
 • Placering: Göteborg
 • Lön: Fast månadslön
 • Kontaktperson: Caroline Finlöf - caroline.finlof@oio.se
Om OIO:
Vår passion är att hjälpa dig till rätt roll och arbetsplats. Vi är samtidigt medvetna om att du är kräsen och väljer med omsorg inför nästa karriärsteg, det skulle vi också göra. Därför arbetar vi dedikerat i rekryteringsprocessen för att lära känna dig och dina ambitioner. Vi tror nämligen att människor på rätt plats har större chans att nå sin fulla potential. Genom schyssta, okrångliga anställningsvillkor samt ett närvarande ledarskap arbetar vi därefter aktivt med ditt engagemang och din utveckling. På så vis strävar vi efter att bli en självklar karriärpartner för dig. We are as picky as you are.
OIO logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
31 juli 2024 (39 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren