Hoppa till innehåll
Nexer Recruit logotyp

DATA & ANALYTICS LEAD TILL NORION BANK GROUP

Publiceringsdatum
17 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Här får du en viktig roll i vårt marknadsteam där du ansvarar för att driva på ökad grad av data- och insiktsdrivet beslutsfattande samt att säkerställa så lagar, regelverk och policys efterlevs i datahanteringen. Vi söker dig som är både analytisk och kommunikativ och trivs i samspelet mellan marknad, IT och människor.

Låter det intressant? Varmt välkommen med din ansökan!

Din vardag

Norion Bank Group, som innefattar varumärkena Norion Bank, Walley och Collector, är en aktör med lång erfarenhet inom finansbranschen. Vi drivs av givande samarbeten utöver teamgränser, för att kunna påverka, utvecklas och lära av varandra. Detta är en ny och central roll där du arbetar med alla tre varumärken och därmed banken som helhet.

Vi är på en spännande utvecklingsresa mot att bli en än mer datadriven organisation och i det pågående förändringsarbetet behöver du kunna leda, utbilda och inspirera med goda exempel för att optimera och förbättra vår användning av data och analys. Du är också med och stödjer utvecklingsprojekt och förändringsinitiativ i data- och analysfrågor kopplat till marknad.

Dina arbetsuppgifter innefattar exempelvis att:
 • Driva utvecklingen av hur vi strukturerar och använder vår data för att säkerställa ägandeskap och konkurrensfördelar kring våra marknadsrelaterade projekt och initiativ
 • Bygga tvärfunktionellt samarbete med interna funktioner såsom marknad, webbteam och IT i syfte att främja en datadriven kultur och optimera datahantering för ett effektivt beslutsfattande
 • Ansvara för kontakt och nära samarbete med extern byrå för att analysera data och kundbeteenden samt säkerställa leverans och kvalité
 • Kartlägga och skapa strukturer och processer kring datahantering kopplad till våra marknadsaktiviteter för att säkerställa korrekthet och efterlevnad av lagar, regelverk och policys
 • Skapa ett nära samarbete med Privacy och Legal för att bidra med risk- och säkerhetstänk kring hanteringen av data
 • Identifiera och förstå affärs- och analysbehov samt omsätta dessa till konkreta actions
VEM ÄR DU?

För att vara framgångsrik i rollen behöver du ha ett strukturerat arbetssätt och hög analytisk förmåga samt även förmågan att kommunicera på ett positivt och lösningsorienterat sätt - med olika intressenter, som har olika drivkrafter. Du är trygg i att både förklara och visualisera hur flöden och hur data kan användas för att förbättra och effektivisera våra processer och marknadsinitiativ. Inom Norion Bank Group tror vi på självledarskap på alla nivåer. Därför främjar vi en kultur som uppmuntrar dig att leda inom ditt expertområde.

Övriga kvalifikationskrav:
 • Flerårig erfarenhet inom dataanalys och marknadsföring
 • Kompetens i verktyg såsom GA4, Looker, GTM, Optimizely CMS och Tableau
 • God förståelse för prestandamarknadsföring inklusive SEO och SEM
 • Flytande i svenska och engelska i tal och skrift
 • Tidigare erfarenhet från finans eller annan regulatorisk verksamhet är meriterande
Tjänsten är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Vi arbetar enligt en hybrid-setup där vi tillämpar 4 dagar på plats på vårt huvudkontor vid Lilla Bommen i centrala Göteborg. Där sitter våra team tillsammans vilket främjar både kommunikation och samarbete.

VI
ERBJUDER

För oss är det självklart att varje individs utveckling värdesätts högt vilket innebär ett stort fokus på självledarskap och kompetensutveckling.

Gemenskap, innovation och modern arbetsmetodik är saker som kännetecknar Norion Bank Group. Vi erbjuder dig helt enkelt en organisation med snabba beslutsvägar, stor öppenhet och mycket energi.

Våra värdeord Affärsmässighet, Engagemang och Omtanke genomsyrar allt vi gör och som medarbetare hos oss blir du en del av vår starka företagskultur. Vi erbjuder dig ett spännande bolag med goda utvecklingsmöjligheter, löpande kompetensutveckling och gemensamma aktiviteter på och utanför arbetsplatsen.

VILL DU VETA MER?

Känner du att ovanstående låter intressant och passar väl in med dina erfarenheter och ambitioner framåt? Då är du varmt välkommen att höra av dig. I den här rekryteringen samarbetar vi med Nexer Recruit. Välkommen att kontakta rekryteringskonsult Jenny Nilsson på 0703 01 82 79/ jenny.nilsson@nexergroup.com eller Rebecca Oldenfeldt på 0703 01 32 98/ rebecca.oldenfeldt@nexergroup.com för mer information. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig skicka din ansökan så snart som möjligt. Vi ser fram emot att höra från dig!

Om norion bank group

Norion Bank Group är en affärsnära nordisk finansieringsbank. Genom koncernens varumärken Norion Bank, Walley och
Collector erbjuds kundanpassade finansieringstjänster som möter distinkta kundbehov inom tre kundsegment: medelstora företag och fastighetsbolag, handlare och privatpersoner. Som specialist på finansieringslösningar är Norion
Bank Group ett ledande komplement till traditionella storbanker, med visionen att vara den främsta nordiska finansieringsbanken inom de utvalda segmenten.


Norion Banks erbjudande omfattar företags- och fastighetskrediter samt factoring för medelstora företag och fastighetsbolag.
Genom varumärket Walley erbjuds flexibla betal- och checkoutlösningar till handlare och privatpersoner. Varumärket Collector tillhandahåller privatlån och kreditkort till privatpersoner samt sparkonton för privatpersoner och företag.
Norion Bank Group (tidigare Collector Bank) grundades 1999 och har kontor i
Göteborg, Stockholm, Helsingborg, Oslo och Helsingfors. Verksamheten bedrivs genom
Norion Bank AB (publ) som är noterat på Nasdaq Stockholm.
Nexer Recruit logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
09 juni 2024 (15 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är specialister på rekrytering. Alltid med människan i fokus.