Hoppa till innehåll
Jerrie AB logotyp

Fleet Manager till Connect Bus AB, Göteborg

Publiceringsdatum
25 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Om rollen
I rollen som Fleet Manager har du det övergripande ansvaret för kontakten med våra fordonsleverantörer. Du ansvarar för att optimera bolagets fordonsflotta med avseende på kontraktskrav, val av fordonstyper och fordonsprestanda. Du deltar aktivt i anbudsprocesser, hanterar garantiärenden och spelar en central roll i såväl etablerings- som driftsfas som ett stöd till den operativa verksamheten. Huvudsakliga ansvarsområden för Fleet Manager är;
  • Ansvar för bolagets fordonsdatabas
  • Ansvar för att administrera och optimera bolagets totala fordonsflotta
  • Ansvara för offertprocess av fordon vid nyanskaffning
  • Delta i specifikationsprocessen av nya fordon
  • Driva och vara behjälplig i löpande optimering av fordonsflottan internt mellan verksamhetsområden
  • Delta i budgetprocessen vad avser fordon
  • Bidra och delta i arbetet med fordonsfinansiering
  • Löpande kontakt med fordonstillverkare vad avser deras erbjudande, marknadsförda program samt kommande produkter
Tillsammans med kollegor i den tekniska avdelningen och övriga funktioner inom koncernen samverkar också Fleet Manager dagligen med kunder och intressenter samt säkerställer att Connect Bus levererar med rätt kvalitet i rätt tid och med en tydlig koppling till trafikavtalen. Du rapporterar till bolagets tekniske chef.

Vi söker dig som
För att lyckas i rollen som Fleet Manager behöver du ha flera års erfarenhet av en liknande roll, främst inom transportbranschen eller fordonsindustrin. God kompetens inom ny fordonsteknik och nya drivmedel, erfarenhet av inköpsansvar, förhandling, projektledning, budgetering och affärsuppföljning är kunskaper och erfarenheter vi söker för detta uppdrag. Som person är du kund- och resultatorienterad, har en analytisk och strategisk förmåga med helhetssyn och proaktivt agerande. Du är van att leda dig själv och andra i långsiktigt utvecklingsarbete och gillar att vara nära verksamheten, är coachande och hjälpsam och vill aktivt bidra till ett starkt och effektivt team. Vi tror att det är en framgångsfaktor att vara intresserad av ny teknik då det pågår en stor omställning inom elektrifiering, miljö och nya drivmedel.

Önskvärt är att du bor i, eller i närheten av, Göteborg och kan jobba utifrån bolagets huvudkontor. Tjänsten innebär en del resor inom Sverige och Norden.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Connect Bus med Jerrie AB. Varmt välkommen med din ansökan senast den 11 augusti via jerrie.se, urval sker löpande. Om du har frågor, kontakta gärna Martin Dahlberg, 0763-170741, martin.dahlberg@jerrie.se

Mer om Connect Bus

Hos Connect Bus ges du stora möjligheter att påverka och göra avtryck i en verksamhet under stark tillväxt. Du ingår i en verksamhet med korta beslutsvägar. Det team som du skall vara en aktiv del av utgörs av mycket engagerade och motiverade medarbetare. Du erbjuds konkurrenskraftiga villkor och stora möjligheter att utveckla och förädla arbetssätten och processerna inom avdelningens samlade uppdrag.

Connect Bus värderingar präglas av och säkerställer ett aktivt och framgångsrikt ansvarstagande för att driva verksamheten på ett värdeskapande och hållbart sätt för alla bolagets kunder och intressenter.
Jerrie AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
11 augusti 2024 (25 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Connect Bus är en stor nordisk kollektivtrafikoperatör med verksamhet inom kontraktsreglerad allmän samt särskild kollektivtrafik. Uppdragsgivarna är i huvudsak kommuner och regionala kollektivtrafikmyndigheter. Totalt sett sysselsätter koncernen i Norge och Sverige cirka 4000 medarbetare, 2700 fordon, och verksamheten utgår ifrån 64 depåer. Connect Bus är idag den tredje och respektive femte största bussoperatören i Norge respektive Sverige. Connect Bus ägs av CBRE Investment Management och målet är att etablera en ledande, stabil och hållbar nordisk bussverksamhet som bidrar till samhällets mål om ökad rörlighet och minskad miljöpåverkan.