Hoppa till innehåll
Friday logotyp

Testingenjör inom mjukvara till Globalt Bolag inom flygbranschen!

Publiceringsdatum
07 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Har du ett brinnande intresse för komplexa mjukvarusystem och vill arbeta med testning och validering av dessa? Vi söker en Testingenjör som är en lagspelare, trivs i en kommunikativ roll och är redo att ta nästa steg i karriären. Har du dessutom ett genuint intresse för flygindustrin? Då kan detta vara något för dig, sök redan idag!

Om tjänsten:
Friday söker nu för kunds räkning en Testingenjör inom mjukvara till ett globalt bolag inom flygbranschen. I rollen som Testingenjör kommer du att ingå i ett internationellt team och ansvara för valideringen av komplexa system bestående av ett stort antal komponenter fördelade över flera olika hårdvaror. Som Testingenjör arbetar du vidare med verktyg som används för integration samt test av system för att generera data inom övervakning, färdplaner och miljö. Du kommer således att utföra tester på systemnivå och se till att komponenterna fungerar enligt de uppsatta krav, både på funktions- och prestandanivå.

Exempel på arbetsuppgifter är att:
 • Definiera, förbereda samt utföra tester.
 • Utveckla simulatorer för testmiljöer.
 • Undersöka grundorsaken av rapporterade problem samt samordna dessa.
 • Utföra tester för att verifiera alla funktioners robusthet och fullständighet.
 • Utöka de automatiserade testerna för att stödja den kontinuerliga integrationsprocessen.
Vi söker dig som:
 • Har en kandidat- eller civilingenjörsutbildning inom datavetenskap, informationsteknik eller motsvarande område.
 • Har 1-2 års erfarenhet av systemtestning och mjukvaruutveckling.
 • Besitter goda kunskaper inom Linux.
 • Brinner för tekniska och komplexa mjukvarusystem.
 • Talar och skriver flytande på svenska och engelska då båda språken används i det dagliga arbetet.
Det är meriterande om du:
 • Har erfarenhet inom flygbranschen.
Vidare kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet. För att passa in i rollen behöver du trivas i en ombytlig miljö där problemlösning är en stor del av arbetet. Vidare är du kommunikativ och har en god samarbetsförmåga samt tycker om att arbeta i en teamorienterad miljö. Vidare ser vi att du är nyfiken och ständigt vill utvecklas och lära dig mer.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningen har vår kund krav på säkerhetsklassplacering vilket kan medföra krav på visst medborgarskap.

Om anställningen:
Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du till en början kommer vara anställd av Friday. Avsikten därefter är att du blir tillsvidareanställd hos kunden.

Övrig info:
 • Omfattning: Heltid.
 • Placering: Göteborg.
 • Kontaktuppgifter: Marta Laszewska.
 • Lön: Månadslön.
 • Start: Omgående, alternativt enligt överenskommelse .
Om Friday:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?
Friday logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
Idag (0 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?