Hoppa till innehåll
Friday logotyp

Mättekniker till tekniskt bolag

Publiceringsdatum
25 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Är du redo att ta steget in i teknikens framkant? Som mättekniker hos Saab blir du en viktig del av deras team, du kommer få arbeta med avancerad utrustning och bidrar till att förbättra Saabs tillverkning och kvalitetskontroll. Ansök nu och ta chansen att göra verklig skillnad!

OM TJÄNSTEN:
Saab är tekniskt ledande inom sina olika affärsområden flyg-, land-, och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. I din roll som mättekniker på Saab kommer du tillhöra ett mindre team som arbetar inom produktionsupport. Som mättekniker arbetar du med manuell testning av Saabs produkter. Du hanterar mätmaskiner, hämtar och startar mätprogram och dokumenterar löpande. Vidare kommer du samarbeta med ingenjörer och produktionspersonal för att utveckla och förbättra mätmetoder och processer för att optimera tillverknings- och kvalitetskontrollprocesserna.

Du kommer till exempel att:
 • Utföra mätningar av mekaniska komponenter och system med mätutrustning.
 • Kontrollera och verifiera att produkter och komponenter uppfyller kraven.
 • Utföra kalibreringar och underhåll av mätutrustning.
 • Dokumentera mätresultat och rapportera avvikelser.
 • Samarbeta med ingenjörer och produktionspersonal för att förbättra mätmetoder och processer.
 • Delta i utbildningar för att hålla dig uppdaterad inom mätteknik.
VI SÖKER DIG SOM:
 • Har en relevant yrkeshögskoleutbildning eller högskoleutbildning inom exempelvis elektroteknik.
 • Har ett tekniskt intresse.
Det är meriterande men inget krav om du:
 • Har tidigare arbetslivserfarenhet av en liknande roll.
 • Erfarenhet av mätteknik eller instrumentkunskap.
Utöver detta är personlig lämplighet av stor vikt för oss. Vi ser gärna att du uppskattar att du som söker är driven, ansvarstagande och har en prestigelös inställning. Vi tror att du uppskattar att arbeta hands on och besitter ett genuint intresse för teknik. Vi värdesätter en framåtsträvande inställning, en vilja att lära sig och ett starkt driv. Det är även viktigt att du trivs med att arbeta i ett team som präglas av ömsesidig tillit, där alla stöttar varandra och arbetar tillsammans mot gemensamma mål.

OM KUNDFÖRETAGET
Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land-, och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling. Kunden ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Företaget respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

OM ANSTÄLLNINGEN:
 • Omfattning: Heltid.
 • Start: Omgående/enligt överenskommelse.
 • Placering: Göteborg, Kallebäck.
 • Rekryteringsansvarig: Sanja Velimirovic.
 • Lön: Marknadsmässig månadslön.
Denna befattning kräver att du genomgår och blir godkänd, vid var tids gällande, bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där vår kund har krav på säkerhetsklassplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. Ambitionen från Kunden och vår sida är att du blir direktanställd hos kunden efter 12 månader.

Vi tillämpar löpande urval, så tveka inte på att skicka in din ansökan.

OM FRIDAY:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag.

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik.

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?
Friday logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
25 maj 2024 (6 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?