Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Enhetschef

Publiceringsdatum
22 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Försvarsmakten och Älvsborgs Amfibieregemente (AMF 4) söker en chef till Lokalplaneringsenhet Väst (LplE V) i Göteborg.

Om enheten

LplE Väst är Försvarsmaktens beställarföreträdare av fysisk infrastruktur gentemot Fortifikationsverket (FORTV) som är statens ägarrepresentant av fastigheter och anläggningar som Försvarsmakten hyr. LplE Väst ansvarar för den öppna infrastrukturen inom militärregion väst, MR Väst, som omfattar Hallands-, Bohusläns-, Västra Götalands-, Dalslands- Värmlands- och Örebro län/region.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I din befattning som chef LplE Väst är du högst delaktig inom infra-processen för fysisk infrastruktur, såsom exempelvis skjutfält, byggnader, kaserner, förråd, militära flygfält och hamnar inom MR Väst. Du har ett helhetsansvar för planering, genomförande och utveckling av verksamheten vid enheten, vilket innefattar delprocesserna Anskaffning, Vidmakthållande, Avveckling samt Garnisonsplanering. Ett särskilt stort och viktigt uppdrag är, för närvarande, att delta i uppbyggandet av ett nytt regemente i Kristinehamn. Organisatoriskt är du underställd Chefen för Älvsborgs Amfibieregemente, men funktionsleds från Högkvarterets INFRA-avdelning i Stockholm, och ingår i dess ledningsgrupp. LplE Väst stödjer förband i garnisonerna; Halmstad, Göteborg/Skredsvik, Skövde, Karlsborg, Såtenäs, Kristinehamn och Örebro med kontor och personal lokalt placerad vid respektive garnison. Med den geografiskt spridda verksamheten ingår många tjänsteresor i din roll. Du har direkt personalansvar för ca 4 medarbetare och enheten består av 30 individer. I detta ansvar återfinns rekrytering, uppföljning, löne- och prestationssamtal, utbildning med coaching och avveckling eller avgång.

KRAV

Kvalifikationer
  • God chefs- och ledarförmåga med erfarenhet av personal-, och projektledning
  • Erfarenhet inom bygg-, anläggning-, fastighetsområdet
  • God förmåga att uttrycka dig på svenska i såväl tal som skrift
  • Akademisk utbildning inom bygg & anläggning eller annan motsvarande militär eller civil utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
  • B-körkort
  • God förmåga att hantera och verka i digitala stödsystem, t.ex. MS Office, Outlook mm
  • Godkänd Officerexamen
Personliga egenskaper

Arbetet innebär många kontaktytor och kräver således att du har god samarbetsförmåga och kan bygga goda relationer, men även i en hierarkisk organisation kunna verka självständigt med bibehållen integritet. Du kommunicerar klart och tydligt och är strukturerad i ditt arbetssätt. Det är viktigt att du kan ta initiativ och driva verksamheten framåt genom organisationens givna processer för att uppnå resultat med hög kvalitet. Eftersom de infrastrukturella processerna är komplexa och med stora ekonomiska värden är det av stor vikt att du har förmåga att balansera helheter med detaljer och ett gott omdöme. Vidare krävs att du har en välavvägd kombination av analytisk förmåga och beslutskraft i en miljö där din personliga integritet är av stor betydelse. Du är en lyhörd person som kan motivera och entusiasmera dina medarbetare mot uppsatta mål. Du är en god representant för Försvarsmakten och ett gott föredöme både som person och ledare. Ditt ledarskap genomsyras av Försvarsmaktens värdegrund. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
  • Tidigare/aktuell erfarenhet och kunskap om FM infrastrukturprocess
  • Tidigare arbete vid försvarsgrensstab alternativt inom Högkvarteret
  • Erfarenhet från verksamhetsledning inom Försvarsmakten
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa, jämlikhet vilken främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer vår värdegrund via vår hemsida)

Övrigt

Anställningsform: Heltid 100 % tillsvidareanställning enligt officersförordningen. Individuell lönesättning tillämpas. Anställningen inleds med provanställning om 6 månader vid nyanställning.

Arbetsort: Västra Frölunda, Göteborg.
Resor och kvälls/helg tjänstgöring förekommer.

Tillträdesdatum: Den 1 september 2024 eller enligt överenskommelse.

Upplysningar om tjänsten, vänligen kontakta

Stf C Älvsborgs Amfibieregemente, överstelöjtnant Fredrik Hesselman, via växel 0455-85 000

C FST STÖD INFRA MAL, överstelöjtnant Göran Hemlén, via växel 08-788 75 00

C FST STÖD INFRA Plan, sektionschef Marika Granberg, via växel 08-788 75 00

Processledare INFRA, HKV FST STÖD INFRA MAL Anders Åberg via växel 08-788 75 00

Information om rekryteringsprocessen

Rekryteringskoordinator G1, Anna Ragnmark amf4-G1@mil.se

Fackliga företrädare

OF-Amf Öserg Niklas Bryngelsson, niklas.bryngelsson@mil.se

SEKO Kurt Ragnarsson, kurt.ragnarsson@mil.se

OF Amf 4 Johan Dahlgren, of-amf@officersforbundet.se

Försvarsförbundet Anja Aghester, forsvarsforbundet-goteborg@mil.se

SACO saco-gbg@mil.se

Sista ansökningsdag

Varmt välkommen med din ansökan senast 2024-05-10. Din ansökan skall innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

På Älvsborgs amfibieregemente, i centrala Göteborg, verkar vi där land möter hav och utgör en viktig länk mellan armé- och sjöstridskrafterna. Som återetablerat regemente med garnisonsansvar växer vi och är behov av fler kompetenta officerare, soldater och civila medarbetare som fortsätter utveckla förbandet till dess viktiga uppgift: Försvara Sveriges många kustnära skärgårdsområden samt skydda våra leder in till Skandinaviens största hamn i syfte att värna Sveriges strategiska import.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
10 maj 2024 (6 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren