Hoppa till innehåll
Bravura logotyp

Teknisk projektledare / Technical Project Manager till Micropower

Publiceringsdatum
22 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Är du en erfaren teknisk projektledare som drivs av att sätta strategier för och utforma projekt samt leda och engagera kompetenta tekniska team mot gemensamma mål? Vill du arbeta i en högaktuell och spännande bransch och växa med ett marknadsledande och expansivt företag? Då ska du söka tjänsten!

Om tjänsten

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Micropower.

Om företaget

Micropower Group är en ledande utvecklare och tillverkare av industriella litiumjonbatteri- och laddarsystem och produkter. Med intern expertis som främjar innovation och driver utvecklingen av hållbara energilösningar framåt, är Micropower hängiven till att göra elektrifiering av industrin till verklighet.

Micropower Group är ett internationellt företag med huvudkontor i Växjö, Sverige. 2023 hade Micropower en omsättning på cirka 1,9 miljarder SEK och bestod av 500 anställda som arbetar på olika avdelningar. Med en stark företagskultur byggd på kärnvärdena hängivenhet, uppriktighet, närvaro och ansvar, strävar Micropower mot excellens i allt de gör.

Arbetsuppgifter

I rollen som teknisk projektledare kommer du att ha en rad olika ansvarsområden och arbetsuppgifter. Du utformar och planerar projektet, inklusive definiera mål, tidsramar, resursbehov och milstolpar. En viktig uppgift är att samordna och leda det tekniska projektteamet genom att tilldela uppgifter, följa framsteg och säkerställa att projektet följer den övergripande planen.

Som teknisk projektledare fungerar du som en kommunikationslänk mellan olika intressenter, inklusive kunder, teammedlemmar och andra berörda parter. Det kan innebära att rapportera om projektets framsteg, identifiera och hantera eventuella hinder samt hålla alla informerade om viktiga förändringar. Man hanterar och optimerar tillgängliga resurser, inklusive personal, budget och tekniska verktyg. Du identifierar potentiella risker och utmaningar i projektet och utvecklar strategier för att minimera deras påverkan. Det kan också innebära att vidta åtgärder för att lösa problem och övervinna hinder som uppstår under projektets gång.

* Utforma och planera projekt
* Samordna och leda tekniska projektteam
* Stakeholder management och krossfunktionellt samarbete
* Riskhantering och strategi

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

* Relevant akademisk ingenjörsexamen
* Arbetslivserfarenhet inom mjukvara, hårdvara eller system och en stark teknisk förståelse
* Flera års erfarenhet av teknisk projektledning och tekniska projekt
* Erfarenhet inom batteriutveckling och system är meriterande
* Obehindrad svenska och engelska, i både tal och skrift
* B-körkort

I den här rollen förväntas du ta mycket eget ansvar och självständigt driva ditt arbete framåt, och det också är i en sådan roll som du trivs bäst. Rollen ställer även krav på att du kommer behöva kunna möta utmaningar och problem under projektets gång. Det är viktigt att kunna analysera och lösa problem på ett effektivt sätt och fatta beslut som gynnar projektets framsteg. Du har en god förmåga att hantera tid, resurser och uppgifter på ett strukturerat sätt för att uppnå projektets mål. Du har förmågan att förstå tekniska utmaningar och möjligheter och vara uppdaterad om de senaste tekniska trenderna och verktygen. Du leder och inspirerar ditt team mot gemensamma mål samt har förmågan att motivera och engagera teammedlemmarna och skapa en positiv arbetsmiljö. En viktig del av rollen är att kunna kommunicera effektivt med olika intressenter, inklusive tekniska specialister, kunder och beslutsfattare. Du behöver vara tydlig i din kommunikation och kunna anpassa ditt budskap till olika målgrupper.

Välkommen med din ansökan!

Övrig information

Start: Enligt överenskommelse, med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Göteborg, Mölndal
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport via mail, info@bravura.se eller telefon 010-171 47 10 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Bravura logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
20 september 2024 (55 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi på Bravura jobbar med bemanning och rekrytering. Hos oss finns möjligheter för dig som vill ta nästa steg i karriären. Välkommen att hitta ditt drömjobb genom oss - som konsult eller rekryterad.