Hoppa till innehåll

Scrum master inom teknisk förvaltning till vår kund i Göteborg

Sista ansökningsdag
09 september 2024 (8 dagar kvar)
Publiceringsdatum
30 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Uppdragsbeskrivning

För kunds räkning söker vi nu efter en erfaren Scrum Master för att leda och stödja två tvärfunktionella team inom infrastruktur och teknisk förvaltning. Vår kund hanterar omfattande IT-infrastruktur och system som stödjer hälso- och sjukvården. Som Scrum Master kommer du att spela en nyckelroll i att optimera leveransen av tekniska tjänster och produkter, med särskilt fokus på agil projektledning och kontinuerlig förbättring.

Vår kund står inför ökande komplexitet och efterfrågan inom sin IT-miljö, vilket kräver snabba anpassningar för att möta behoven inom vården. Tidigare projektbaserade arbetssätt har resulterat i långa leveranscykler och suboptimala lösningar. Genom att införa agila metoder som kontinuerlig leverans och feedback vill kunden förbättra leveranskvaliteten och anpassa sig snabbare till förändringar. Denna förändring innebär även en kulturell omställning mot ökat samarbete, transparens och kontinuerlig förbättring, vilket kräver starkt ledarskap från erfarna Scrum Masters.

Som Scrum Master kommer du att spela en central roll i att leda införandet av agila processer, stärka teamens förmåga att leverera värde kontinuerligt och fungera som en länk mellan teamens behov och organisationens mål.

Denna agila transformation är en strategisk satsning för att framtidssäkra kundens digitala förmågor. För att nå målen behövs kunniga Scrum Masters som kan leda förändringsarbetet och säkerställa att organisationen blir mer dynamisk och adaptiv. Du kommer att arbeta i en dynamisk och samarbetsinriktad miljö där innovation och digital utveckling står i centrum. Uppdraget kan innebära säkerhetsklassning. Placering är möjlig på våra kontor i Mölndal, Skövde, Borås eller Vänersborg, med möjlighet till distansarbete.

Arbetsuppgifter:

  • Leda två tekniska förvaltningsteam som Scrum Master.
  • Facilitera agila ceremonier: dagliga standups, sprintplanering, retrospektiv och sprintgranskningar för att säkerställa ett effektivt arbetsflöde.
  • Coacha teamen i agil praxis och principer för att förbättra självorganisering och leveranskvalitet.
  • Identifiera och avlägsna hinder som påverkar teamens produktivitet och förmåga att uppfylla sprintmål.
  • Samverka med produktägare, intressenter och andra Scrum Masters för smidig kommunikation och effektiv resursallokering.
  • Övervaka sprintarnas framsteg och rapportera status samt potentiella risker till relevanta intressenter.
  • Aktivt delta i arbetet med att förbättra processer och arbetsmetoder för ökad effektivitet och kvalitet i leveransen.

Obligatoriska krav:

  • Högre utbildning inom IT, teknik eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
  • Minst 5 års erfarenhet som Scrum Master eller i liknande roll inom IT och infrastruktur, helst inom offentlig sektor eller större organisationer.
  • Certifierad Scrum Master (CSM eller PSM) är ett krav.
  • Stark förståelse för agila ramverk (Scrum, Kanban) och erfarenhet av att arbeta med DevOps-tekniker.
  • Utmärkt kommunikations- och ledarskapsförmåga, med förmågan att inspirera och motivera team. Du är lösningsorienterad, strukturerad och har en stark förmåga att prioritera under föränderliga förutsättningar.
  • Mycket goda språkkunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Mervärdeskrav:

  • Erfarenhet av agil transformation: tidigare framgångsrikt lett eller deltagit i agila transformationer inom större organisationer, särskilt inom offentlig sektor.
  • Teknisk kompetens inom IT-infrastruktur och förvaltning, med förståelse för hur tekniska beslut påverkar leveransen av digitala tjänster.
  • Erfarenhet från offentlig sektor och dess specifika krav och processer, inklusive upphandlingsregler, lagkrav och budgetstyrning.
  • Starka ledaregenskaper och förmåga att driva kulturell förändring, inklusive att inspirera och engagera team och intressenter i en agil omställning.
  • Erfarenhet av att använda och implementera agila verktyg och metoder som exempelvis Azure DevOps, samt förmåga att utbilda och stötta team i användningen.
  • Exceptionella kommunikationsfärdigheter och förmåga att effektivt samarbeta på alla nivåer inom organisationen, från teammedlemmar till ledningsgrupper.
  • Förmåga och stark drivkraft att driva kontinuerliga förbättringar genom att identifiera och implementera förbättringar i arbetsflöden och processer.
  • Erfarenhet av förändringsledning och skicklighet i att hantera motstånd mot förändringar inom organisationer.
  • Kunskap inom IT-infrastruktur, teknisk förvaltning och ITIL.

Din ansökan Låter rollen intressant och passande? Ansök i så fall omgående för vi intervjuar löpande och rollen kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Vi kan enbart ta emot och bearbeta din ansökan genom att du registrerar ditt CV i vår portal. Med avseende på GDPR kan vi ej ta emot ansökningar via e-post. Varmt välkommen med din ansökan! Uppdraget är en del av Quest Consulting personaluthyrning. Om oss Quest Consulting är ett auktoriserat konsultbolag med kollektivavtal, försäkringar, friskvård och tjänstepension. Vi är specialiserade inom IT, Teknik, HR, Administration och Ekonomi. Vår målsättning är att vara din personliga samarbetspartner och just därför är det så viktigt för oss att arbeta efter våra kärnvärden där våra ledord är att vara Personliga, Nyskapande och Professionella.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
09 september 2024 (8 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se