Hoppa till innehåll

Projektledare järnväg

Publiceringsdatum
17 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Vi söker projektledare järnväg till Trafikverket iGöteborg.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Centio Consulting Group AB och arbeta som konsult.

Tjänsten är på heltid.

Uppdraget innebär ett nära samarbete med kunden vilket ställer stora krav på flexibilitet och samarbetsförmåga.

UppdragetResursen ska arbeta i flera projekt på projektenhet 2 Järnväg, i region väst, verksamhetsområde Investering. Resursen kommer att arbeta som resursförstärkning åt projektenhet 2 Järnväg. Centralt för resursen kommer vara produktionsfrågor och projektens genomförbarhetfrån järnvägsplan till produktion. Att under tidiga skeden kunna identifiera och minimera produktionskonsekvenser utifrån underlag och handlingar samt vetskapen om hur olika teknikgrenar påverkar varandra, och under produktion kunna förstå och förebygga produktionstekniska svårigheterUppdraget består av följande: - Konsultuppdrag gällande Projektledare Järnväg till projektenhet 2 Järnväg inom Investering region väst- I uppdraget ingår även att vid behov bistå andra enheter inom verksamhetsområde Investering, region väst,I uppdraget ingår överföring av kunskap till anställda på Trafikverket avseende de arbetsuppgifter som resurskonsulten utför åt TrafikverketArbetsuppgifterI uppdraget ingår bland annat:- Genomföra utredningar, TKI–säkring, järnvägsplaner, projektering, produktion försåväl kommande projekt och beställda projekt i projektportföljen.- Genomföra riskanalysarbete för att identifiera och hantera risker och kritiska frågor samt arbeta och delta i projektets riskhantering i Exonaut- Lägga prognoser avseende projektets ekonomi i PLS/C7 - Framtagande samt granskning av förfrågningsunderlag för konsulttjänster och entreprenader - Kontrollera entreprenörens personal med avseende på kompetens och behörighet- Leda projekterings- och byggmöten- Vara projektets motpart till ansvarig förvaltare och beställare- Tillse och säkerställa att entreprenad genomförs i överensstämmelse med kontrakt, ritningar och andra handlingar- Utarbeta och delta i framtagande av tillstånd och anmälningar- Medverka och/eller ansvara vid kontakt med myndigheter, entreprenörer/projektörer och fastighetsägare - Hantera avvikelser och underrättelser från leverantörer - Delta/leda projektets och entreprenadens kvalitets- och miljöarbete- Tillse att entreprenörens egenkontroll genomförs för att säkra efterlevnad av lagar och andra krav, interna kravdokument, anläggningskrav - Samordna med andra teknikgrenar och angränsande entreprenader - Medverka och ansvara för erforderliga syner och besiktningar - Delta vid framtagande av slutdokumentation samt överlämnande och mottagande av ny/om byggd väg- eller järnvägsanläggning - Kontrollera och följa upp att ställda krav uppfyllts - Följa upp kontroller i järnvägsplan-, projekterings- och produktionsfasen- Ansvara för samordningen av byggplatsuppföljning

Krav (OBS, obligatoriska)Högskoleutbildning 180 hp med teknisk inriktning eller har annan utbildning kombinerat med erfarenhet som sammantaget bedöms som likvärdig.- Konsulten ska ha minst 8 års erfarenhet som projektledare eller delprojektledarevarav 5 år i järnvägsprojekt. - Konsulten ska ha minst 5 års erfarenhet från att ha arbetat inom järnvägsprojekt i projekterings- och produktionsskede som projektledare eller delprojektledare.- Konsulten ska ha genomfört nedanstående uppdrag, under de senaste sex åren, där denne arbetat som projektledare eller delprojektledare. Minst ett av dessa uppdrag ska ha genomförts i rollen som Trafikverkets beställarrepresentant. • ansvarat för framtagande av järnvägsplan innehållandes Förbigångsspår i minst ett (1) projekt. • ansvarat för framtagning av bygghandlingar för minst tre (3) projekt.- Konsulten ska vara väl förtrogen och ha goda kunskaper inom Trafikverkets processer och IT-system såsom GÅ-processen, riskhantering i Exonaut, ekonomiska prognoser i PLS/C7 och dokumenthantering i Projektportalen (PP). - Konsulten ska vara väl förtrogen med entreprenadjuridik, AMA, AB04, ABT 06 och ABK 09.- Konsulten ska behärska svenska och engelska i tal och skrift.- Förhandlingsvana som projektledare eller delprojektledare, meriterande om personen genomfört kurs i Förhandlingsteknik eller motsvarande.- Konsulten skall ha genomgått projektledarutbildning med godkänt resultat.- Konsulten ska inneha körkort som minst omfattar behörighet ”B

Om oss

Centios övergripande mål är att vara ett konsultbolag som erbjuder smarta och hållbara lösningar som utvecklar samhället på ett positivt sätt.

Våra medarbetare erbjuds villkor som är anpassade för individen. Det innebär att arbetstider, arbetsomfattning, arbetsplats och kompetensutveckling så långt som möjligt anpassas utifrån medarbetarens behov.

Bland våra medarbetare hittar du engagerad personer som brinner för samhällsutveckling. Vi jobbar i små grupper där du kan bidra med dina erfarenheter samtidigt som du får ta del av andras kunskap och erfarenhet.

För oss är det viktigt med välmående och att hitta en sund balans mellan arbete och fritid. Därför har vi en nollvision mot stress och sätter trivsel och hälsa främst.

Läs gärna mer om oss på centio.se.

Vänligen skicka ditt CV på svenska.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
02 augusti 2024 (37 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se