Hoppa till innehåll
Bodycote logotyp

Teknisk säljare

Ansök nu

 

Teknisk säljare / Account Manager


Till vår region i södra Sverige söker vi en teknisk säljare. Lämplig bostadsort är i Göteborg med omnejd. 

Har du erfarenhet inom värmebehandling och/eller materialteknisk utbildning och vill arbeta med kunder - både med teknisk rådgivning samt med försäljningsarbete? Då kanske detta jobb är din nästa utmaning! 

Vi söker nu en teknisk säljare med kunskap inom värmebehandling eller stål. Vi erbjuder ett omväxlande arbete med teknisk inrikting. Du kommer att få arbeta med kundkontakter på daglig basis, både offerter och tekniska frågor i ett team tillsammans med andra säljare och ledande befattningar på verkstaden. Vi kommer att utbilda dig internt och se till att du kommer in i dina arbetsuppgifter på ett bra sätt. Distriktet sträcker sig runt Malmö - Göteborg - Stockholm. 

Om arbetsplatsen:  
Bodycote är ledande inom legovärmebehandling till svensk verkstadsindustri. Vi har 5 verkstäder från Malmö i söder till Hudiksvall i norr. Du kommer främst arbeta inom vår södra region med utgångspunkt från vår verkstad i Göteborg där du är ett par dagar i veckan.

Vi arbetar mot många av Sveriges stora tillverkningsindustrier. Vi är 210 anställda inom Divisionen i Sverige, totalt är vi 280 anställda inom koncernen i Sverige. Bodycote startades för nästan 100 år sedan, och vi kan med stolthet säga att vi är kända för vår stora kunskap och pålitlighet. Globalt är vi världsledande på termiska processer. Bodycote är ett stabilt bolag med god lönsamhet och vi planerar att växa ytterligare både genom förvärv och organiskt.  Vi servar både stora och små kunder inom en mängd områden, ex fordon, försvar, flyg, energi, tillverkande industri etc.  

Om tjänsten:
Som säljare arbetar du med daglig kontakt av våra kunder som består av tillverkande företag, alltifrån internationella koncerner till mindre mekaniska verkstäder.
Du reser inom södra Sverige och träffar nya och befintliga kunder. Arbetet är mycket omväxlande och eftersom vi är en mindre organisation kan vi också ta snabba beslut och du arbetar tätt tillsammans med olika personer inom vårt bolag.

Vi är marknadsledande och har flera värmebehandlingsprocesser vilket innebär att du kan erbjuda de absolut bästa lösningarna för kunden.
Kunderna behöver ibland teknisk rådgivning gällande material och våra processer, du får stöd av vår teknikavdelning vid behov. Rollen innebär att du utvecklar både nya och befintliga kunder.  

Vi är ett serviceföretag, kundservice och flexibilitet är viktiga ledord i vår verksamhet. Kommunikation både internt och till våra kunder är mycket viktig. Du kommer att ingå i ett team med 3 andra säljare inom värmebehandling. Du rapporterar till Michael Schütt som är Regionchef för södra Sverige.

Tjänsten innebär ca 10 - 15 övernattningar/år.

För att lyckas med rollen som teknisk säljare behöver du ha:

  • teknisk bakgrund, t ex Materialingenjör, Metallurg och/eller erfarenhet inom värmebehandling. 
  • erfarenhet av att arbeta med kunder, gärna med teknisk rådgivning eller liknande. 
  • körkort 

Troligen har du tidigare arbetat något eller några år inom ett tillverkande bolag eller industriell verksamhet som Säljare, Projektledare, Innesäljare, Tekniker, Produktionstekniker, Project Manager eller Säljsupportroll.  

Personliga egenskaper:
Du är prestigelös och tycker om att arbeta både självständigt och i team tillsammans med andra. Du är trygg i ditt dagliga arbete och du tycker det är viktigt att ge kunder en hög servicenivå. Riktigt bra kundservice och viljan att utveckla företaget är vårt signum och nyckeln till vår framgång. Du behöver också ha intresset att vilja utveckla dig själv. Du uppskattar ett omväxlande arbete och att ha många kontakter, både internt och externt.

Alexander Larsson berättar om jobbet som teknisk Säljare

"Jag tycker att kombinationen av det tekniska arbetet tillsammans med försäljning är toppen, det bästa av två världar om du frågar mig! På Bodycote händer det alltid något och ingen arbetsdag är den andra lik. Arbetet är varierande där ena dagen handlar om värmebehandlingsprocesser och nästa dag om mer traditionellt försäljningsarbete med kundbesök, offerter och prognoser. 

Det är roligt att arbeta i ett stort, internationellt företag med ett starkt varumärke på marknaden och spetskompetens inom branschen. Med kunniga kollegor både lokalt och globalt är en trygghet för både mig och i slutänden våra kunder. Om du också brinner för teknik och försäljning så tveka inte att söka tjänsten

Några ord från Michael Schütt, General Manager AGI Sweden South 

”Att jobba på Bodycote har många fördelar. Det är ett globalt företag med platt organisation och snabba beslutsvägar. Varierande arbetsuppgifter tillsammans med trevliga kollegor samt även fokus på hållbarhetsfrågor gör att jag trivs. Teamet har trogna och kunniga medarbetare med hög kompetens och tillsammans jobbar vi som ett lag och löser de uppgifter som vi ställs inför."

Vi erbjuder:  
Tillsvidareanställning med fast månadslön och 6 veckors semester samt en bra tjänstepension. Du arbetar dagtid, du har möjlighet till flexibel arbetstid och arbetsplats för att få en bra balans mellan jobb och fritid. Vi har även friskvårdsbidrag och tjänstebil ingår. Du kommer in i ett gäng med bra gemenskap där vi hjälper varandra i det dagliga arbetet. Vi växer och utvecklas, så det finns fina möjligheter till personlig utveckling inom företaget. 

Kontakt

Har du ytterligare frågor är du välkommen att kontakta: SR HR Businesspartner Lennart Blomgren på telefon 031 - 332 19 53, alt lennart.blomgren@bodycote.com eller vår General Manager AGI Sweden South, Michael Schütt på telefon 040 - 14 32 06 alt michael.schutt@bodycote.com 

Vi har löpande urval så skicka in din ansökan snarast via ansökningsknappen.  

 

  

Bodycote plc är med ca 165 verksamheter världens mest respekterade företag inom materialtekniska tjänster med huvudinriktning mot värmebehandling, ytbehandling och hetisostatisk pressning (HIP). Våra kunder finns inom hela den tillverkande industrin och vi bedriver verksamhet i 22 olika länder över hela världen. Vår verksamhet växer såväl organiskt som genom förvärv. Det innebär att vi i Sverige är i behov av nya medarbetare.  Bodycote Värmebehandling AB har fem verkstäder i Sverige - från Hudiksvall i norr till Malmö i söder och våra systerföretag har ytterligare fyra anläggningar i landet. Läs mer om oss på www.bodycote.com 
Enligt våra kärnvärden lever vi efter en kultur som består av ärligt och transparent beteende. Värdeskapande är kärnan i vår verksamhet och står i fokus i allt vi gör.  


Bodycote logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
27 juni 2024 (11 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Säljpoolen är ett av landets ledande rekryteringsbolag och rekryterar ledare och specialister inom sälj och marknad. Vi hjälper säljare, Key Account Managers, chefer och marknadspersonal ta nästa steg i karriären och det finns alltid många intressanta tjänster hos oss. Gå med i vårt nätverk och bli kontaktad när rätt tjänst dyker upp. 
https://register.masterhelp.se/candidate/signup