Hoppa till innehåll

Simulerings- och Emuleringsingenjör inom pharma- och processautomation

Publiceringsdatum
09 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Företagsbeskrivning


AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle. Vi är 19,000 hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer.



Jobbeskrivning


AFRY RDT utökar vår lyckade satsning inom pharma och process och söker dig som vill arbeta i en grupp med specialister. Hos oss får du möjlighet att, tillsammans med ditt team, arbeta med implementeringar av testbäddar och digitala tvillingar för industriella process- och automationssystem.

Som specialist kommer du att analysera och förstå våra kunders behov inom process- och pharma-industrin. Du kommer att specificera och konkretisera kunders krav, formulera lösningar och göra rätt avgränsningar för att minimera kostnader och risker. Dina arbetsuppgifter innefattar att arbeta med projekt som involverar flera discipliner, såsom process och automation, både praktiskt och teoretiskt.

Du kommer att hantera problematik och justeringar vid idriftsättningar baserat på design samt genomföra strukturerade off-line tester för att säkerställa systemens funktionalitet. En viktig del av arbetet är att ansvara för kommunikation och integration mellan olika system, inklusive processflöden, PLC/DCS, SCADA/MES, kommunikationsprotokoll och IT-system.

Vidare kommer du att delta i utvecklingen och implementeringen av nya arbetsmetoder och verktyg för att skapa värde för våra kunder. Vi strävar efter att ligga i framkant gällande arbetsmetoder, implementeringsverktyg och värdeskapande.

Hos oss får du möjlighet att arbeta i en omgivning där stora möjligheter till innovation finns. Vi värdesätter lyhörda medarbetare som kan samarbeta över olika teknikdiscipliner och hantera överlämningar mellan dessa med hjälp av automatgenerering, utbildningar och effektiva arbetssätt.

Vi är ett relativt litet team och våra kunder finns inom alla industriella branscher med spännande produktion och teknologier där digitalisering är kritisk för fortsatt konkurrenskraft. Våra uppdrag bedrivs i första hand in-house hos oss i våra egna lokaler, även om resor och kundbesök förekommer i mindre omfattning.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Analysera kunders behov och formulera lösningar
  • Hantera projekt inom process och automation
  • Utföra off-line tester och hantera idriftsättningsproblematik
  • Säkerställa integration mellan olika system
  • Delta i utvecklingen av nya arbetsmetoder och verktyg


Vår produkt Real Digital Twin (RDT) tillhandahåller en digital kopia av produktionsanläggningar som beter sig och genererar data på samma sätt som fysiska anläggningar. För att iterativt kunna testa av automationssystem, steg för steg, emulerar vi hårdvara och simulerar processer till den nivå som krävs av våra kunder för att uppfylla deras behov. RDT ger en rad möjligheter och fördelar, såsom:

Reducera tid och kostnad

  • Ersätt egna förenklade självtester med högupplöst RDT-testbädd
  • Minska idrifttagnings- och upprampningstider med upp till 80 %
  • Minska den totala projektutvecklingstiden med hjälp av RDT för OT/IT. RDT möjliggör för våra kunder att ha en gemensam testmiljö för flera discipliner


Minimera risker

  • Iterativ testning med hjälp av RDT för OT-system ger högre kodkvalitet
  • Obegränsade virtuella stresstester
  • Realistisk operatörsutbildning i virtuell miljö

Ökad kvalité innan implementation

  • Använd RDT för att felsöka, verifiera och förbättra PLC-kod, hitta och korrigera problem som annars inte skulle hittas före idrifttagningsfasen
  • Tester för underhåll innan exempelvis patchning och förändringsinförande
  • Högupplöst emulerad testbädd för OT/IT-integration (SCADA, MES, IT)
  • Säkrar kommunikation och förståelse mellan discipliner där RDT är en gemensam plattform för snabbare utveckling till en lägre kostnad


Livscykelperspektiv

  • Våra tvillingar är skalbara och är ett verktyg som kan skalas vidare i takt med behov, ambitionsnivå och digitaliseringsmål för våra kunder



Kravspecifikation


Vi söker en strukturerad person som förstår nyttan av testdriven utveckling, med tidigare relevant erfarenhet.

Med relevant erfarenhet menar vi att du har tidigare erfarenhet av arbete med projektering inom process, förståelse för hur olika komponenter fungerar i en anläggning, samband mellan komponenter i ett flöde, hur de olika delarna i en anläggning styrs. Vi ser gärna också att du har erfarenhet av idrifttagningar, kopplingen mellan discipliner inom automation såsom elkonstruktion, PLC/DCS, SCADA/MES, simulering/emulering, men detta är inget krav.

Vi söker en nyfiken yrkesverksam person med intresse för att använda teknik för att revolutionera industrin och hjälpa kunder att hitta rätt lösningar. Den ideala kandidaten har relevant teknisk kompetens, professionell kommunikationsförmåga på både svenska och engelska, bra tidsdisponering, förmåga att interagera professionellt med kunder och kollegor, ett kreativt och kritiskt tänkande när det gäller problemlösning samt en stark arbetsmoral och är en lagspelare.

Vi anser dock att din potential, personlighet och inställning för att uppnå dessa färdigheter är viktigare än att du har dem fullt ut redan i dag. Vi vill se dig växa och hjälpa oss att driva digital transformation och göra en varaktig skillnad med banbrytande lösningar. Du ska ha en bakgrund som civilingenjör eller motsvarande erfarenhet från arbetslivet.



Ytterligare information


Vad du får i gengäld:

  • Personlig utveckling: Du börjar din resa med AFRY med en introduktionsprocess som är utformad för att du ska lära dig de tekniker, verktyg och metoder som vi arbetar med. När det gäller fortlöpande utbildning ger vi dig möjligheter att lära dig mer om vår teknikstack, produktionsprocesser och andra relevanta tekniker och verktyg som vi använder dagligen. Du kommer också att uppmuntras att proaktivt söka utbildningsmöjligheter som är relevanta för ditt dagliga arbete och vi täcker de tillhörande kostnaderna.
  • Balans mellan arbete och privatliv: När du arbetar med oss kan du ha en bra balans mellan arbete och privatliv. Vi är måna om att bygga upp förtroende på arbetsplatsen genom att göra rätt saker, även när ingen tittar. Du förväntas arbeta på kontoret, men kan också välja att arbeta hemifrån vid behov.



Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
08 augusti 2024 (20 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se