Hoppa till innehåll
Meritmind AB logotyp

Purchase to Pay Accountant, Mölndal

Sista ansökningsdag
04 november 2024 (52 dagar kvar)
Publiceringsdatum
10 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Meritmind söker för kunds räkning en till två Purchase to Pay Accountant till vår globala kunds Purchase to Pay-team (PtP), detta team tillhör i sin tur Global Business Service Center (GBS).

Som PtP Accountant är du en ambassadör för kundens starka varumärke och arbetar i linje med deras värderingar, strategier och syfte. Du ansvar för finansiell operativ leverans och följer alla uppsatta KPI:s.

Tjänsten är ett konsultuppdrag på heltid som beräknas starta så snart som möjligt och pågå under minst 6 månader med stor möjlighet till förlängning.

 

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som Purchase to Pay Accountant:
  • Skanna, verifiera, bearbeta och registrera leverantörsfakturor
  • Samarbeta med lokala siter / GBS-kunder för att lösa avvikelser och frågor enligt SLA
  • Stötta i månads-, kvartals- och årsbokslut och rapportering genom att utföra redovisningsuppgifter såsom månatliga periodiseringar för leverantörsfakturor, avstämningar av konton och investerings- och tillgångshantering
  • Dokumentations- och arkiveringsuppgifter
  • Delta aktivt i beslutade mötesstruktur(er), förbättrings- och utvecklingsinitiativ/projekt relaterade till Purchase to Pay-processen
  • Proaktivt föreslå kontinuerliga förbättringar av PtP-processen
  • Vid behov, stödja och utbilda övriga organisationen i PtP-relaterade processer
  • Stödja andra GBS processteam med olika uppgifter vid behov
  • Behandla utgående betalningar för EMEA-marknader
  • Hantera manuella betalningar och relaterade processförbättringar kopplat till dessa
Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med kundreskontra- och betalningar, gärna i en internationell miljö i ett Shared Service Center. Du har goda redovisningskunskaper inklusive IFRS. Du har ett stort intresse för Excel och system i stort och meriterande är om du tidigare arbetat i SAP. Då vår kund är global behöver du ha mycket goda kunskaper i engelska. Andra språk är ett plus.

Personliga egenskaper:

För att lyckas och trivas i rollen har du ett stort självledarskap, starkt driv och proaktivt förhållningssätt. Du har en god problemlösningsförmåga samt intresse för förbättringsarbete. Som person är du flexibel och förändringsbenägen. Du är detaljorienterad, målinriktad och en van teamspelare.

Rollen innehåller många kontaktytor och du behöver därför ha en god kommunikationsförmåga, mycket god samarbetsförmåga och ett stort sinne för service. Vi söker dig med ett genuint intresse för digitalisering och systemförbättringar.

Här trivs du som vågar tänka nytt, drivs av nyfikenhet, som är positiv och som brinner för utvecklings- och förbättringsarbete!

Förutom ett intressant jobb erbjuder Meritmind:

* Kollektivavtal

* Förmåner genom Benify som är vår förmånsportal

* Friskvårdsbidrag

* Kompetensutveckling, konsultfrukostar, nätverksträffar och andra sociala aktiviteter

Om kundföretaget:

Vår kund är ett världsledande MedTech-bolag. Kunden är placerad i Göteborg men kommer inom kort flytta till Mölndal.

Om Meritmind:

Meritmind är specialister på kvalificerade ekonomitjänster och datadriven styrning. Vi är ledande inom vår nisch och har förmodligen branschens största nätverk av ekonomer. Varje år söker ca 18 000 kandidater jobb via oss. Vi är i dagsläget ca 370 anställda och omsätter ca en halv miljard. Vår värderingsstyrda organisation kombinerar det kommersiella med omtanke. Läs mer på meritmind.se

Ansökan:

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig konsultchef Jenny Österberg på jenny.osterberg@meritmind.se eller telefon 0739-427480

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV. Det är endast möjligt att bifoga ett dokument.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande konsultprocess. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process och att du inte behöver skicka in ett personligt brev.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)

* Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Välkommen med din ansökan!

Meritmind AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
04 november 2024 (52 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren