Hoppa till innehåll
Pelly Group logotyp

Ekonomichef/CFO till Pelly Group, Jönköping

Publiceringsdatum
12 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Är du en trygg ekonomichef som vill växa in i en ledande roll som CFO? Då är det här möjligheten för dig! Hos oss är du högst delaktig i Pelly Groups utveckling och tillväxt genom ditt affärsmässiga driv och engagemang. Ansök idag och bli en del av vår resa mot framgång!

Som Ekonomichef för Pelly Sweden har du det övergripande ansvaret för ekonomifunktionen och arbetar både operativt och strategiskt. I din roll har du även ett mycket nära samarbete med produktionschef och försäljningschef som du stöttar i ekonomiska frågeställningar och analyser för att bidra till ökad lönsamhet, effektivitet och tillväxt. Du har personalansvar för fyra medarbetare som du utvecklar och coachar samt verkar för att vi ska vara en attraktiv arbetsgivare.

I ditt nästa steg som CFO för Pelly Group har du en tät dialog med ekonomichef i Litauen och konsoliderar boksluten samt rapporterar koncernens resultat och analys. Detta går att göras i steg med externt stöd till en början så du känner dig trygg och får rätt förutsättningar att lyckas. På Pelly Group gör vi det tillsammans!

Du har ett nära samarbete med VD och är del i ledningsgrupp för Pelly Sweden & Pelly Group.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Budget, analys, resultat- och likviditetsprognos
  • Utveckla och effektivisera rutiner, processer och policys
  • Cashflow-analys
  • Kalkyler
  • Beräkningar av nya affärer och investeringar
  • Ansvarig för månads- och årsbokslut
  • Fortsätta digitaliseringsresan i affärssystemet Monitor
  • Årsredovisning och deklarationer
  • Kontakt med bank och myndigheter

Tjänsten utgår från vårt huvudkontor i Jönköping, men du är även på plats vid vår produktion i Nässjö ett antal dagar per vecka.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet som ekonomichef i producerade bolag och har stor förståelse för flöden och logistik med fokus på detaljer, kvalitet och resultat. Du har en akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande förvärvad kunskap som vi bedömer likvärdig. Vidare är du en van användare Excel och olika affärssystem samt kommunicerar obehindrat både på svenska och engelska.

För att lyckas i rollen är du en trygg ledare med stort intresse och engagemang för helheten i affären samt förmåga att proaktivt leda och driva verksamheten framåt. Du motiveras av att arbeta verksamhetsnära och trivs i en rådgivande och stöttande funktion där du gärna delar med dig av dina kunskaper samt bidrar med siffror och analyser. Din positiva energi, din kommunikativa förmåga samt prestigelösa sätt genomsyrar ditt ledarskap och du främjar alltid goda samarbeten och relationer.

Om Pelly Group

Pelly Group, med huvudkontor i Jönköping, erbjuder och utvecklar innovativa förvaringslösningar för kök, garderob och förvaring. Vi arbetar B2B genom våra varumärken LG & Pelly inom segmenten Industri, Projekt och Retail. I Pelly Group ingår bolagen Pelly Group, Pelly Sweden & Pelly Baltic. Produktionen sker i våra egna fabriker i Sverige och Litauen. Koncernens bolag utgör tillsammans en av de ledande leverantörerna av förvaringslösningar i Norden och exporterar till över 50 länder globalt. Pelly Group ägs av Amplio.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Pelly Group med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Eva Tiitso, tel 0765-112910 eller Catharina Bülow, tel 0736-531321. Intervjuer och urval sker löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekryteringsprocess. Det innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i rekryteringsprocessen. Vi gör även en bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen): Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Pelly Group logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
03 juni 2024 (15 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren