Hoppa till innehåll
Northvolt AB logotyp

Elkraftstekniker

Publiceringsdatum
13 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Är du en erfaren elkrafttekniker som letar efter en spännande möjlighet att arbeta med det senaste inom elkraft och underhåll? Då kan det här vara ditt nästa steg! Vi på Northvolt söker en engagerad och kunnig elkrafttekniker för att stödja och vidareutveckla vårt elektriska distributionsnät i vår fabrik i Skellefteå. Som en viktig medlem i vårt team kommer du att spela en nyckelroll i att upprätthålla säkerhet, renlighet och effektivitet i anläggningen. Hos oss blir du en nyckelspelare i att etablera och bygga en av de första storskaliga europeiska batterifabrikerna.

Om rollen

I rollen som elkraftstekniker arbetar du med att underhålla det elektriska distributionsnätet. Det elektriska distributionsnätet omfattar både hög-, mellan- och lågspänningsutrustning och inkluderar ställverk, transformatorer, UPS och generatorer men är inte begränsat till detta. Tillsammans med andra team planerar och utför du underhållsinsatser, och utför LOTO för bland annat teamets ansvariga utrustning. Som elkraftstekniker utför du regelbundna ronderingar och tillsyner i el-utrymmen och områden enligt fastställda underhållsplaner och rutiner. Du kommer också uppdatera rutiner och skapa nya rutiner vid behov. Elmiljön ställer mycket höga krav på säkerhet, renlighet och drifttid för att nå uppsatt kvalitetsnivå, produktionseffektivitet, tillgänglighet och spårbarhet. Du kommer ingå i ett härligt team som har högt i tak och som ständigt försöker hitta nya vägar framåt.

Arbetsuppgifterna inkluderar bland annat att:
  • Utföra regelbunden tillsyn av elkraftsanläggningen och kontroller av elkraftutrustning enligt fastställd plan.
  • Planera driftavbrott och omläggning av elkraftmatningar för att säkerställa kontinuerlig och pålitlig kraftförsörjning.
  • Utföra felsökning på elkraftsanläggningen och vidta åtgärder vid eventuella fel för minimal driftstörning.
  • Ansvara för nyinstallation eller ombyggnation av elutrustning samt byte av defekt utrustning.
  • Delta i planerade arbetsorder och akuta åtgärder för att säkerställa driftens kontinuitet och säkerhet.
Personen vi söker är flexibel, nyfiken och ivrig att lära. I vår bransch är säkerhet a och o, så vi värderar högt att du har ett stort säkerhetstänk. Du kommer att få chansen att påverka vår framgångssaga i Sverige (till att börja med) och se resultatet av ditt arbete. Vår organisation värdesätter stor självdisciplin och en naturlig talang för att få saker att hända. Egenskaper som vi värnar om är känsla för kvalitet, vänlighet, mod och humor.

Northvolt är en arbetsgivare som värdesätter mångfald och jämlikhet. Vi är en mångsidig grupp som är förenade av vårt gemensamma mål och inser att även om våra individuella handlingar spelar en roll för att driva Northvolt mot sina mål, strävar vi alltid efter att gå framåt som ett team. Vi erbjuder dig en öppen och välkomnande atmosfär där vi vinner tillsammans – och misslyckas tillsammans. Northvolt växer i ljusets hastighet och vi tror starkt på karriärutveckling inom företaget. För oss är det viktigt att titta på dina färdigheter och potential. Vänligen avstå från att inkludera din bild och ålder i din ansökan för att hjälpa oss med detta.

Ansök med CV på engelska eller din kompletta LinkedIn-profil.
Heltidsanställning, fast lön.
Planerat startdatum är omgående.

Observera att ansökningar som skickas via e-post eller direktmeddelanden inte kommer att beaktas.

Skills & Requirements

För att lyckas i rollen tror vi att du har:
  • Gått treårigt elgymnasium med inriktning mot industriell automation, elkraft eller liknande.
  • Goda kunskaper i Svenska och Engelska, både skriftligt och muntligt
  • Grundläggande datorkunskap (Word, PowerPoint, Excel)
  • 2+ års erfarenhet inom processdrivna underhållsindustrier såsom: Gruvdrift, pappersbruk, datacenter, läkemedel, livsmedel etc.
  • Arbetat i mångkulturell miljö (bonuspoäng)
Utöver det tror vi att du är en person som brinner för att lösa komplexa, tekniska problem på ett enkelt men innovativt sätt. Det är också värdefullt om du behärskar andra språk än svenska och engelska.
Northvolt AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
08 juni 2024 (19 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Northvolt makes green batteries for a blue planet. Affordable, sustainable, and high-quality cells and battery systems. Built to enable the future of energy.

To accomplish this, we do things differently. We design, manufacture, and recycle everything under one roof. We even build our own factories. All this is incredibly challenging and requires us to think in unconventional ways. Were constantly experimenting, learning and adapting to make the worlds greenest batteries.

Northvolt is growing fast. Were looking for smart people from all disciplines. Strong individuals that truly want to make a positive impact on the future. Those of us already on board share a passion for our mission. Were prepared to work hard in pursuit of excellence. We enjoy the ride and our main drive is to make a difference for real. As a team, were dedicated to thinking new, working hard and having fun!