Hoppa till innehåll
Gällivare kommun logotyp

Kvalitets- och utbildningssjuksköterska till Socialförvaltningen

Publiceringsdatum
12 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Verksamhetsbeskrivning
Socialförvaltningen bedriver lagstyrd verksamhet med stöd av socialtjänstlagen, hälso- och sjukvårdslagen och lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Socialförvaltningen ska på demokratins grund främja människors ekonomiska och sociala trygghet, jämlikhet i levnadsvillkor och aktiva deltagande i samhällslivet men också ge en god omsorg, hälso- och sjukvård och service till äldre, personer med funktionsnedsättning och andra som behöver samhällets stöd. Socialförvaltningen i Gällivare kommun är indelad i verksamhetsområdena; Vård & omsorg, Hemvård, Funktionshinder och Biståndsenheten. Tjänsten som kvalitets - och utbildningssjuksköterska är placerad i avdelningen för hemvård men arbetar övergripande mot alla verksamheter i socialförvaltningen.

Arbetsuppgifter
Du arbetar på uppdrag av socialförvaltningens ledning och i nära samarbete med medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS). Du ingår i förvaltningens HSL-grupp som ansvarar och leder utvecklingsarbetet inom det kommunala hälso- och sjukvårdsarbetet.

Som kvalitets- och utbildningssjuksköterska arbetar du med kvalité och patientsäkerhet utifrån en övergripande roll i organisationen. Du arbetar i samråd med MAS och stöttar ledningsgrupperna i deras kvalitetsarbete, för att förbättra och säkerställa arbetet runt brukaren/patienten och för att uppnå de lagkrav och mål som finns i förvaltningen. I tjänsten ingår att vara tillförordnad MAS, introducera/utbilda legitimerad - och omvårdnadspersonal, såsom utbildning inom dokumentation, introduktion, delegering, ombudsroller. Vidare tillkommer du att utföra t.ex. hygienronder och andra moment som behövs för verksamheterna.

Vi arbetar utifrån värdegrunden för Gällivare kommun: Mångfald, Effektivitet, Nyskapande, Attraktivitet.

Kvalifikationer
Legitimerad sjuksköterska. Du ska ha ett genuint intresse för att arbeta kvalitativt och vilja utveckla hälso- och sjukvårdsarbetet i Gällivare kommun. Som person är du positiv och lösningsfokuserad, engagerad, ansvarstagande samt har förmågan att driva ditt eget arbete självständigt och har förmåga att organisera arbetet effektivt för att nå resultat. Vi sätter stort värde i att du är tydlig i din kommunikation och har god förmåga att möta människor samt skapa förtroende och trygghet inom organisationen.

Då det ingår i tjänsten att upprätta rutiner, göra utredningar och analyser krävs det att du kan uttrycka dig tydligt och pedagogiskt i skrift. Därtill är du flexibel på så sätt att du har lätt att förhålla dig till ändrade omständigheter och förutsättningar. Du kommer även ha rollen som processledare i projekt Nära vård som är samverkansprojekt med regionen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav: Körkort B

Det är meriterande om du är certifierad utbildare i BPSD då du kommer ansvara för utbildningar inom demensområdet i organisationen.

Inom ramen för den nationella minoritetsspråkslagen är Gällivare kommun förvaltningskommun för samiska, meänkieli och finska. Kunskaper i något av dessa språk är meriterande vid ansökan om anställning i Gällivare kommun.

Arbetstid/Varaktighet
Tillsvidareanställning 100%

Lön
Individuell lönesättning

Tillträde
Enligt överenskommelse.

Varmt Välkommen med din ansökan!


Upplysningar
Anna-Lena Niemi
Avdelningschef, hemvården
Telefon: 0970-818 622
Mail: anna-lena.niemi@gallivare.se

Isabell Jansson
Kvalitets-och utbildningssjuksköterska
Telefon: 0970-818 559
Mail: isabell.jansson@gallivare.se

Fackliga företrädare
Vårdförbundet

Ansökan
Till din ansökan vill vi ha med ett CV och ett personligt brev. På begäran lämnas originalhandlingar.

Vi har valt våra rekryteringskanaler och önskar ingen rekryteringshjälp.

Gällivare kommun logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
04 augusti 2024 (15 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Gällivare är Sveriges tredje största kommun till yta. Namnet Gällivare kommer från det lulesamiska namnet Jiellovárre som betyder sprickberget. Det syftar på ”sprickan” eller tvärdalen som är mellan Välkommaberget i Malmberget och lågfjället Dundret i Gällivare.