Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Fysioterapeut

Publiceringsdatum
04 juli 2024
Antal tjänster
2
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Försvarsmakten växer och därför söker Försvarshälsan nya medarbetare - vill Du bli en del av vårt team?

Försvarshälsan är Försvarsmaktens interna företagshälsovård. Vi bedriver företagshälsovård för anställda samt hälso- och sjukvård inklusive daglig sjukvård för värnpliktiga/kadetter. Vårt uppdrag är att stötta Norrbottens Garnison i Boden med försvarsmedicinsk förmåga. Vi arbetar ständigt med utveckling av mål och metoder för att vara ett tydligt och förtroendefullt stöd till verksamheten på organisations-, grupp-, och individnivå. Vi arbetar hälsofrämjande, förebyggande och rehabiliterande.

Om enheten

Försvarshälsan erbjuder dig ett stimulerande, omväxlande och utvecklande arbete som fysioterapeut i en organisation med ett framåtskridande arbetssätt och en positiv atmosfär.

Vi är idag 26 medarbetare bestående av olika funktioner och arbetar med stor framåtanda där vi förfinar arbetssätt och metoder för att vi tillsammans med dem vi är till för ska uppnå bästa resultat. Tack vare samverkan i form av bland annat behovsdialoger och gemensam planering kan vi vara nära verksamheten och arbeta med tidiga signaler.

Försvarsmaktens planerade tillväxt och utveckling de närmaste åren kommer att förse oss alla med många nya spännande utmaningar och möjligheter. Vi vill som del i en växande verksamhet fortsätta arbeta för god hälsa och arbetsmiljö hos våra kunder och bland oss medarbetare. Vi vårdar en kultur som bygger på gemenskap samt uppmuntrar och möjliggör kompetensutveckling. Vi har flexibel arbetstid, vilket möjliggör en bra balans mellan arbete och privatliv.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som fysioterapeut har du varierande arbetsuppgifter. Du arbetar framförallt med rehabilitering av idrotts- och belastningsskador. För anställda görs medicinska bedömningar och stöd ges i rehabilitering. Du arbetar med ergonomiska kartläggningar och undersökningar av den fysiska arbetsmiljön hos våra samarbetspartners inom Norrbottens Garnison i Boden. Du hjälper till med arbetsanpassningar och stöd till cheferna.

Du deltar i arbetsmiljökommittéer, rehabiliteringar samt vid lagstadgade undersökningar.

Kvalifikationer
  • Legitimerad fysioterapeut
  • Minst 5 års yrkeserfarenhet
  • God förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift
  • Körkort lägst B
Personliga egenskaper
Som person är du drivande, kundorienterad och trivs med att arbeta som en del i ett team med syfte att stödja en god arbetsmiljö med trivsel och arbetsglädje. Arbetet som fysioterapeut kräver god förmåga att självständigt planera, genomföra och utvärdera resultat av utförda arbeten och uppdrag inom verksamheten. Trygghet i den egna yrkesrollen och god samarbetsförmåga är en förutsättning för tjänsten. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
  • Specialistutbildning/vidareutbildning och erfarenhet av arbete inom ergonomi och utbildning i ortopedisk medicin (OMT, OMi) eller motsvarande kompetens inom diagnostik och behandling.
  • Erfarenhet inom företagshälsovård och idrottsmedicin
  • Erfarenhet av att arbeta i, och självständigt driva projekt samt hålla utbildningar.
  • Genomförd värnplikt, tidigare erfarenhet av tjänstgöring inom Försvarsmakten, och/eller utlandstjänstgöring
Övrigt

Anställningsform: Anställningen är en civil tillsvidareanställning som inleds med provanställning i 6 månader.

Sysselsättningsgrad heltid, till största delen förlagd till dagtid vardagar men schemalagd tjänstgöring under andra tider kan förekomma. I tjänsten ingår 3h fysisk träning på arbetstid.

Arbetsort: Boden

Resor i tjänsten förekommer

Tillträdesdatum enligt överenskommelse.

Möjlighet till internutbildning och kompetensutveckling inom det försvarsmedicinska området.

Individuell lönesättning tillämpas.

Upplysningar om tjänsten och rekryteringsprocessen lämnas av:

Maria Runelöf 070-585 92 98

Fackliga företrädare - nås via Försvarsmaktens växel 0921-34 80 00

OFR/O - Håkan Jansson

OFR/S - Annelie Forshage

SACO-F - Björn Astermo

Seko-F - Susanne Thunberg

Fram t o m början av augusti kan det vara svårare att komma i kontakt med oss p g a semester.

Välkommen med din ansökan senast 2024-08-31. Din ansökan bör innehålla CV och ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I 19 är ett av Sveriges största regementen med verksamhet från Härnösand i söder till Kiruna i norr. Huvudort och ledning för regementet finns i Boden. Regementets huvuduppgift är att bygga krigsförband och under de närmaste åren ska I 19 successivt utveckla den nya Norrbottensbrigaden. År 2030 ska regementet kunna utbilda, förrådsställa och mobilisera hela brigaden inklusive de tillhörande funktionsförbanden; ledning, fältarbeten, luftvärn och logistik.

Värnpliktsutbildningen genomförs på Norrbottens pansarbataljon som ansvarar för att utbilda och vidmakthålla förband till Norrbottensbrigaden. På regementet finns även en regementsstab, en brigadstab, Försvarsmaktens vinterenhet, Försvarshälsan, Garnisonsstödsenheten, Logistikenheten och Lokalplaneringsenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
31 augusti 2024 (48 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren