Hoppa till innehåll
Peab AB logotyp

Arbetsmiljösamordnare

Publiceringsdatum
24 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Vill du bli en del av en stöttande organisation där du gör skillnad i arbetsmiljöfrågor? Just nu söker vi en driven Arbetsmiljösamordnare som vill vara med och bidra till ett av våra strategiska mål Bästa Arbetsplatsen. Välkommen till en arbetsplats där kärnvärdena Jordnära, Utvecklande, Personlig och Pålitlig genomsyrar hela organisationen och våra arbetssätt!

Din roll

Som Arbetsmiljösamordnare stöttar du och bidrar till operativt arbetsmiljöarbete inom arbetschefsgruppen. Du bistår organisationen med sakkunskap och operativa uppgifter inom arbetsmiljöfrågor i de byggprojekt som bedrivs i Eskilstuna med omnejd.
De dagliga arbetsuppgifterna består bland annat av att:
* Säkerställa att arbetsmiljöarbetet följer vårt ledningssystem.
* Stötta och driva arbetet med riskinventeringar och dokumentation.
* Bistå i skyddsronder.
* Sammanställa, utreda, informera och rapportera olycks- och tillbudsstatistik.
* Vara behjälplig i produktionen i arbetet med att projekt- och arbetsmiljöplaner planeras och följs upp.
* Vara delaktig i utbildningsinsatser och förbättringsarbete inom arbetsmiljöområdet.

Din profil

För att lyckas har du några års erfarenhet av arbete med operativa arbetsmiljöfrågor. Du blir gruppens ledare i arbetsmiljöarbetet så vi tillsammans skapar säkrast tänkbara arbetsplats. Förutom ett genuint intresse för arbetsmiljöfrågor gillar du att vara ute och bidra i verksamhetens dagliga utmaningar. Vidare har du samarbetsförmåga och är kommunikativ där du på ett pedagogiskt sätt kan förmedla information tydligt och förståeligt. Det är särskilt meriterande om du har erfarenhet från byggbranschen.

Du rapporterar till arbetschef som sitter i Eskilstuna. Du ingår i ett nätverk på regionnivå. Tjänsten utgår från Eskilstuna.
Körkort B är ett krav då resor i tjänsten sker i närområdet.

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 59 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm.

Peab AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
23 juni 2024 (35 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Peab är en stor koncern som spänner över många verksamheter. Samtidigt har vi en stark lokal närvaro som gör att vi kan jobba nära våra kunder oavsett var i landet de befinner sig. Detta gör att det hos oss finns möjlighet att jobba och utvecklas inom varierande yrkeskategorier och skiftande arbetsområden.

Vi på Peab strävar efter att vara branschens bästa arbetsplats. Vi vill att våra medarbetare ska tycka att det är roligt att gå till jobbet, att de ska trivas, utvecklas och växa. Utvecklingsmöjligheterna på Peab är därför stora, och vi kan erbjuda förmåner utöver det vanliga.