Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Sektionschef till Infrastrukturavdelningen

Publiceringsdatum
08 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Vill du ta ett nästa steg i karriären eller vara en del av något större och värdesätter att - med den du är och det du gör - få bidra till ett säkrare och bättre samhälle/Sverige? Då är du välkommen att söka tjänsten som sektionschef, vid Försvarsmaktens telekommunikation- och informationssystemförband (FMTIS).

Om enheten
Systemenheten på förbandet FMTIS har verksamhet på flera orter i landet med ansvar för teknisk förändringshantering vid ombyggnader i Försvarsmaktens telenät och förvaltning av Försvarsmaktens IT-infrastruktur. Infrastrukturavdelningen, där tjänsten är placerad, förvaltar systemöverskridande IT-infrastruktur inom Försvarsmakten. Vår uppgift är bl.a. att jobba med vidmakthållande, förändring och vidareutveckling inom områdena lokala nätverk, datacenterlösningar, samt klient- och serverlösningar. Avdelningens personal fungerar också som tekniska specialister inom dessa områden.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB
 • Möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättningar
Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som sektionschef är du första linjens chef och har därmed personalansvaret i sektionen. Detta innebär främst att skapa förutsättningar för dina medarbetare genom att planera, leda och följa upp verksamheten utifrån ett utvecklande ledarskap. Du är också en del av avdelningens ledningsgrupp där vi tillsammans planerar vår verksamhet och driver vårt utvecklingsarbete i syfte att nå våra ställda målsättningar. Vi befinner oss i en expansiv fas både vad det gäller produktion och antalet medarbetare. Du kommer till en intressant och dynamisk verksamhet med ett gott arbetsklimat och engagerade medarbetare.

KRAV

Kvalifikationer
 • Erfarenhet av personalledning
 • Akademisk utbildning och gärna med inriktning mot IT och informationssystem eller motsvarande erfarenhet som bedöms likvärdig av arbetsgivaren
 • Arbetslivserfarenhet från IT-verksamhet, gärna från en större organisation eller myndighet
 • God kommunikativ förmåga samt god förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift
 • B-körkort
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är öppen, prestigelös, har ett utvecklande ledarskap och strävar kontinuerligt mot att förbättra verksamheten. Du är lyhörd inför din personal och intresserad av deras arbetsuppgifter. Du är närvarande och delaktig i verksamheten och drivs av att utveckla dig själv och dina kollegor. Självklart har du ett glatt humör, du inspirerar och bidrar till ett positivt arbetsklimat. Vidare har du lätt för att kunna se helheten och växla mellan olika perspektiv. Du behöver inte kunna allt men du ska vara nyfiken, flexibel och öppen! Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
 • Erfarenhet av ett processorienterat arbetssätt (ITIL)
 • Erfarenhet av förvaltning, förändringshantering och vidareutveckling av IT-infrastruktur
 • Erfarenhet av teknikområdena Hybrid och Cloud
 • Tidigare erfarenhet från att arbeta i en verksamhet som ställer höga krav på ditt säkerhets- och sekretessmedvetande
 • Erfarenhet av Försvarsmaktens verksamhet
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning där vi tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte redan är anställd inom myndigheten.
Sysselsättningsgrad: 100%.
Arbetsort: Enköping.
Tillträde: Enl. överenskommelse.

Upplysningar om befattningen
Patrik Thorsell, 0171-157000 (växel).

Information om rekryteringsprocessen
Ann-Christine Ericsson 0171-157000 (växel).

Fackliga företrädare
SACO Agneta Landquist
OFR/S Per Andersson
SEKO Matz Felix
OFR/O Anna-Tuulik
Samtliga nås genom växeln: 019-39 35 00

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-06-05. Din ansökan bör innehålla personligt CV samt personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 800 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
05 juni 2024 (18 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren