Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Projektsamordnare inom förorenade områden

Publiceringsdatum
17 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Försvarsmaktens Miljöprövningsenhet

Försvarsmaktens huvuduppgift är att försvara Sverige och allierade stater mot väpnat angrepp. Miljöprövningsenheten bidrar till detta genom att skapa förutsättningar för att Försvarsmakten ska kunna genomföra sin huvuduppgift. Miljöprövningsenhetens huvudsakliga uppdrag är att leda och genomföra myndighetens arbete med förorenade områden samt att driva ärenden kopplade till tillståndsprövning av miljöfarlig verksamhet.

Försvarsmakten befinner sig i en tillväxtfas, i vilken enheten är mycket delaktig, bland annat genom tillståndsprövning av miljöfarlig verksamhet samt utredning av eventuella historiska föroreningar på nya etableringsplatser för nya regementen. Miljöprövningsenheten är en Försvarsmaktsgemensam resurs, och har sitt verksamhetsområde i hela landet, och i vissa fall även i utlandet.

Vår enhet består av 25 befattningar, och blandade kompetenser i form av projektsamordnare, jurister, administratörer och ekonomihandläggare. Vi arbetar tillsammans i en positiv och stimulerande miljö mitt i den militära tillvaron på ett regemente. Hos oss får du en unik möjlighet att på ett konkret sätt bidra både till miljöarbetet i Sverige och till arbetet med att skapa förutsättningar för Försvarsmaktens huvuduppdrag.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som projektsamordnare på Försvarsmaktens Miljöprövningsenhet ansvarar du för att självständigt projektleda ett antal av enhetens projekt inom förorenade områden. Arbetet avser alla led i processen med att efterbehandla förorenade områden, såsom exempelvis utredningar, riskbedömning och efterbehandling. Du besvarar också interna och externa förfrågningar som rör förorenade områden. Miljöprövningsenheten hanterar olika typer av föroreningar, för närvarande med stort fokus på PFAS. Vi har nära samverkan med andra delar av Försvarsmakten samt med andra myndigheter och aktörer. Som projektsamordnare kommer du ha en unik möjlighet att vara med och utveckla myndighetens arbete med förorenade områden

KRAV

Kvalifikationer
  • Relevant högskoleexamen om minst 180 högskolepoäng (120p) (exempelvis inom miljö- eller naturvetenskap t.ex. geologi, ekotoxikologi, hydrogeologi)
  • Erfarenhet av projektledning
  • Mycket god skriftlig och muntlig framställningsförmåga på svenska
Personliga egenskaper

För att både trivas och prestera i rollen som projektsamordnare ser vi att du är en analytisk, problemlösande och positiv person som också är ansvarsfull, noggrann och har lätt för att arbeta strukturerat och driva projekt framåt. Du har en god förmåga att prioritera och levererar i tid och med god kvalitet. Vidare är du en kommunikativ och pedagogisk person som har lätt för att samarbeta. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

meriterande
  • Erfarenhet av att projektleda utredningar avseende förorenade områden, gärna kopplat till Försvarsmaktens verksamhet
  • Erfarenhet av upphandling av efterbehandlingsentreprenader
Övrigt

Anställningsform: civilanställd tillsvidareanställning med provanställning sex månader.

Sysselsättningsgrad: heltid.

Arbetsort: Enköping. Försvarsmaktens Miljöprövningsenhet är lokaliserad till Ledningsregementet i Enköping, men funktionsleds i sin verksamhet av Högkvarteret. Möjlighet till placering på annan ort kan finnas. Det finns även möjlighet att komma överens om arbete hemifrån.

Tillträdesdatum: snarast efter överenskommelse.

Lön: individuell lönesättning.

Det finns goda möjligheter till kompetensutveckling och utbildning. Du får 3 h friskvård/vecka samt goda möjligheter att kombinera arbete och fritid.

Upplysningar om befattningen och rekryteringsprocessen
Chef för avdelningen för förorenade områden på Miljöprövningsenheten, Björn Norrbrand, nås via växeln på 0171-15 70 00.

Fackliga företrädare


SACO-S Carl Johan Pettersson

SEKO Christian Hedberg

OFR/S Clarence Arnstedt

OFR/O Magnus Johansson
Nås via växeln på 0171-15 70 00.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 13 maj 2024. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämplig som kandidat och varför du söker tjänsten.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
13 maj 2024 (13 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren