Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Sektionschef sökes till Systemförvaltningsenheten, Enköping

Sista ansökningsdag
25 oktober 2024 (20 dagar kvar)
Publiceringsdatum
04 oktober 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Är du en tekniskt intresserad ledare med passion för att utveckla både team och teknik? Vill du vara med och forma Försvarsmaktens systemutveckling inom SAP S4/HANA och en av Sveriges största SAP-implementationer? Då är det här rollen för dig!

Försvarsmaktens Telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) söker en ny kollega till Systemförvaltningsenheten (SFE) i Enköping. Vi är ca 200 medarbetare samt ett stort antal konsulter fördelade på 6 avdelningar.

Du kommer arbeta inom Avdelning PRIO som ansvarar för förvaltning och utveckling av Försvarsmaktens SAP-lösning (PRIO). Våra medarbetare arbetar med systemförvaltning och utveckling inom bland annat logistik, ekonomistyrning och HR och ansvarar även för att förvalta och livscykelhantera SAP applikationsplattform. Vi fungerar som tredje linjens support inom flera delar av lösningen. Just nu har vi stort fokus på konvertering av vår SAP-lösning till S/4HANA.

Om tjänsten

Som chef för vår systemutvecklingsgrupp inom SAP kommer du att ha personalansvar för ett erfaret och mångsidigt team av utvecklare. Vårt team arbetar med ett brett spektrum av tekniker inom SAP, t.ex. ABAP, Workflow och SAP Fiori. Du kommer att spela en viktig roll i att leda och stödja gruppen i deras fortsatta utveckling i linje med den tekniska riktningen vi strävar efter, samtidigt som du säkerställer att teamet fortsätter att leverera högkvalitativa lösningar.

Som chef är du även en del av avdelningens ledningsgrupp. Detta innebär att du även kommer att representera avdelningen i olika forum och uppgifter. Meriterande är om du har erfarenhet av att leda eller arbeta i utvecklingsteam.

Som sektionschef förväntas du bland annat:
  • Leda en grupp skickliga systemutvecklare och vara deras närmaste chef med personalansvar
  • Bidra till vår övergång till och förvaltning av SAP S4/HANA genom att driva förändring och implementera nya arbetssätt och tekniker
  • Skapa en engagerande och utvecklande miljö för teamet, där individers kompetenser och potential tas tillvara
  • Vara en brygga mellan teknik och organisation genom att aktivt kommunicera och samarbeta med såväl tekniker som chefskollegor
Kvalifikationer
  • Aktuell och dokumenterad erfarenhet av att leda, stötta och utveckla personal med ett arbetsgivaransvar
  • Arbetslivserfarenhet i en ledande roll från IT-verksamhet
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
Personliga egenskaper

Vi söker dig som har en stor teknisk förståelse och ett genuint intresse för systemutveckling. Det är meriterande om du har en bakgrund inom systemutveckling, men det är inte ett krav. Kanske har du tidigare arbetat som teknisk projektledare eller teamlead, och tillämpar dessa erfarenheter i ditt ledarskap.

Som chef och ledare är du tydlig, engagerad, coachande och motiverande. En förutsättning för att klara av arbetsuppgifterna är att du är strukturerad, situationsanpassad, prestigelös och att du har en förmåga att se helheten. Du förstår vikten av goda relationer och kommunikation. Arbetet innebär många interna och externa kontakter, vilket förutsätter att har en mycket god samarbetsförmåga samt hög social kompetens. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
  • Akademisk examen eller motsvarande erfarenhet som av Försvarsmakten bedöms som likvärdig
  • Erfarenhet inom förvaltning/utveckling av SAP
  • Erfarenhet av agila metoder och arbetssätt
  • Erfarenhet som systemutvecklare och/eller som teknisk teamlead/scrum master
  • Tidigare erfarenhet från annan större organisation gärna inom IT
Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation samt ställer stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
  • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål
  • Tre timmar fysisk träning i veckan på arbetstid och tillgång till flera träningsanläggningar samt möjlighet till ersättning för träningskläder och startavgifter
  • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28-35 semesterdagar beroende på ålder
  • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB
  • Möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning
Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten. Befattningen är civil. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Arbetsort: Enköping

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta avdelningschef Marisol Lundeqvist på 076-610 75 79 eller Désirée Lyckelind HR generalist på 019-393500 (växel).

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS

SACO Agneta Landquist
OFR/S Martin Sparr
OFR/O Anna Tuulik
SEKO Matz Felix

Samtliga nås via växeln på 019-393500.

Välkommen med din ansökan dock senast 25 oktober. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 800 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
25 oktober 2024 (20 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren