Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

1. Cyberförsvarsförbandet söker incidenthanterare

Sista ansökningsdag
13 oktober 2024 (30 dagar kvar)
Publiceringsdatum
10 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
1.Cyberförsvarsförbandet (1.CFF) är en del av Försvarsmaktens förmåga till väpnad strid i cyberdomänen. Vi försvarar Försvarsmaktens ledningsstödssystem genom både proaktiv uppsökande verksamhet och reaktiv hantering av IT-säkerhetsincidenter. Våra dimensionerade motståndare har stora resurser och hög kompetens vilket ställer höga krav på oss som ska skydda systemen. Då förbandets verksamhet innebär hantering av skarpa insatser kommer du att vara en viktig spelare i att försvara Sverige och stärka vår samlade förmåga inom cyberdomänen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som Incidenthanterare hos oss kommer du att tillhöra vår cyberförsvarsavdelning som arbetar med defensiva cyberoperationer. Vårt arbete utförs genom cyberoperationer, incidenthanteringar, realtidsövervakning och kontinuerlig analys av stora mängder data. Till en början kommer du att stärka gruppens kompetens inom specifikt Microsoft-relaterade produkter som Windows, Active Directory mm. Arbetet kommer sedan att innebära att du, tillsammans med teamet, möter en aktör med stor förmåga - vilket kommer att ställa höga krav på din kompetens. Rollen utgår från Enköping men kommer i flera fall innebära resa till någon av Försvarsmaktens arbetsplatser för utredning av incidenter. Beredskap tillämpas dygnet runt och roteras inom teamet.

I rollen ingår även:
  • Förädla arbetsmetoder samt vidareutveckla plattformar
  • IT-forensisk utredning
  • Analys av skadlig kod
  • Stötta kollegor på avdelningen med arbetsuppgifter som jakt och logganalys.
Vad vi erbjuder dig
Vi kan erbjuda dig meningsfulla arbetsuppgifter och ett högre syfte i att vara en del av totalförsvarsfamiljen och försvara Sverige. En arbetsplats som präglas av en stark gemenskap. Möjlighet att bredda din kompetens både inom ditt eget område samt för förbandet i stort. Du ges utrymme till att lösa de tilldelade uppgifterna till den nivån som krävs och lägga tiden som behövs för att lösa dina uppgifter på bästa sätt. En arbetsplats som präglas av en familjekänsla och stark tilltro till medarbetaren och dess kompetens.
  • Tid, möjlighet och verktyg för att kunna leverera resultat i dina arbetsuppgifter.
  • Kunna se resultat då resonemangskedjan från ens egen uppgift till hur den påverkar Sveriges försvar är aldrig lång.
  • Årlig utbildningsplan som du själv har stor påverkan på, för att fördjupa din kompetens.
  • Kompetenta och drivna kollegor som jobbar mot ett gemensamt syfte.
  • Möjlighet att ta upp till tre timmars fys under veckan. Hos oss är träning en arbetsuppgift.
  • Arbetet sker på plats men vi lägger mycket fokus på att du ska ha en bra balans mellan arbete och privatliv. Du kommer även ha möjlighet till flexibel arbetstid.
Kompetenskrav
  • Relevant akademisk utbildning, alternativt motsvarande kunskap från arbetslivserfarenheter.
  • Minst 3 års erfarenhet av systemadministration i komplexa IT-miljöer, med fokus på Windows, (eller närliggande arbetsuppgifter).
  • Praktisk erfarenhet av felsökning och utredning av tekniska felbeteenden.
  • B-körkort
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
Meriterande
  • Kännedom om Försvarsmaktens ledningssystem
  • Tidigare arbete i CERT- eller SOC-verksamhet.
  • Relevanta certifieringar
  • Erfarenhet inom IT-säkerhet
  • Erfarenhet att arbetsleda mindre team
Personliga egenskaper
Vi söker dig som har ett gediget intresse för att undersöka hur olika system hänger ihop samt ett stort intresse av IT-säkerhet. På det personliga planet ser vi att du är en individ som är trygg, stabil och har självinsikt. Du ska ha en god samarbetsförmåga och trivas med att arbeta i team. Det är viktigt att du har kompetensen att kommunicera komplexa händelseförlopp på ett förståeligt sätt samt omsätta din tekniska kunskap till relevanta rekommendationer för verksamheten. Vi ser även att du tar ansvar för dina uppgifter och att du kan arbeta under stressade situationer. Att du har kapaciteten att se på frågor ur ett etiskt perspektiv är även det viktigt för oss.

Övriga krav
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos 1. Cyberförsvarsförbandet för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid förbandet som omfattas av sekretess.

För anställning vid Försvarsmakten krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet. Tjänsten har kombattantstatus vilket innebär att du skall kunna hantera och bruka vapen. Denna utbildning får du hos oss. En säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Urvalsprocessen kommer att kompletteras med arbetspsykologiska tester.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort: Enköping

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta: rekrytering-itf@mil.se

Välkommen in med din ansökan senast den 13e oktober. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev där du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav.

Ansökan skickas till: rekrytering-itf@mil.se, ange referens ”2411” på din ansökan.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 800 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
13 oktober 2024 (30 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren