Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Ing 2 söker sambands- och informationssystemsoldater, GSS/K

Publiceringsdatum
05 juni 2024
Antal tjänster
5
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Nu söker Ing 2 sambands- och informationssystemsoldater GSS/K till ingenjörbataljonens driftledningsgrupp

Ingenjörbataljonen, precis som övriga Armén, digitaliseras och arbetar fram planer för införande av nästa ledningsstödsystem, samtidigt som bataljonen vidmakthåller befintliga system. Som soldat på ingenjörbataljonens driftledningsgrupp finns goda möjligheter att ha en stor delaktighet i införandet och därmed i hela förbandets utveckling av arbetssätt och metoder. Låter det intressant? Läs vidare och välkommen med din ansökan! Din vilja och kompetens är avgörande. Vi ser helst att du som söker har genomfört värnplikt på motsvarande ledningspluton eller stabsgrupp men vi värderar alltid teknisk kompetens och mognad högre, så tveka inte med att skicka in en ansökan.

Driftledningsgruppen är en del av Göta Ingenjörregementets (Ing 2) kontinuerligt anställda förband och lyder under ledningssystemsektionen på bataljonsstaben.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som soldat vid driftledningsgruppen är din huvudsakliga uppgift att driftsätta och vidmakthålla bataljonens ledningsstödsystem för att säkerställa dess tillgänglighet. Driftledningsgruppen utbildas i och har kompetens om både informations- och sambandssystem. Exempelvis mobil nod, sambandsenhet, nätverksteknik, taktisk radio (VHF och HF) och kryptoapparater. Det är även driftledningsgruppens uppgift att understödja ledningssystemchefen med att skapa konfigurationer och säkerställa att förbandets samtliga radioapparater och IT-utrustning är rätt konfigurerade. Gruppen stödjer utöver driftsättning av förbandets skarpa system även med att konfigurera och upprätta garnisonens utbildningssystem.

En av gruppens uppgifter är att genomföra beredskapsoperationer med övriga delar av förbandet. Därtill deltar driftledningsgruppen i stor omfattning vid ordinarie övningsverksamhet, både som övad och som en stödresurs.

En annan av gruppens huvudsakliga uppgifter är stödja vid viss utbildning, och att själva utbilda både värnpliktig och anställd personal inom sina respektive kompetensområden, varför samtliga på gruppen genomför motsvarande gruppbefälsutbildning.

Inledningsvis kommer en kompetensutvecklingsplan upprättas i samråd med chefen för ledningssystemsektionen, vilken anpassas efter tidigare erfarenheter och formella kompetenser.

Därefter jobbar du på gruppen och genomför planerade eller uppkomna uppgifter som till exempel övningsverksamhet eller utbildning av förbandets personal.

Slutligen fortsätter arbetet med kompetensutveckling i syfte att möta organisationens framtida krav.

Kvalifikationer

Krav
 • Genomförd militär grundutbildning med godkänt vitsord (värnpliktiga som genomför militär grundutbildning är behöriga att söka).
 • Godkända betyg i Svenska 1, Matematik 1, Engelska 5
 • B-körkort
 • Godkänd hälsoundersökning och fysiska baskrav
Personliga egenskaper

Du är engagerad, utvecklingsinriktad och har en hög vilja att bidra till laget i en omväxlande och utmanande kontext. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet.

Meriterande
 • Militärt förarbevis
 • C-körkort
 • Genomförd grundutbildning vid Ing 2
 • Utbildad i ledningsstödsystem på bataljon- och brigadnivå
 • Kunskap inom radio och telekommunikation
 • Kunskap inom nätverksteknik
Övrigt
 • Anställningen sker utifrån Försvarsmaktens kollektivavtal för anställning av gruppbefäl, soldater och sjömän (GSS/K). Detta innebär 6 månaders provanställning och därefter anställning upp till 12 år. Anställningen innebär heltidstjänstgöring samt skyldighet att tjänstgöra utomlands.
 • Lön: Individuell lönesättning, lägsta ingångslön 26 000 kr
 • Tillträde: Enligt överenskommelse
 • Placeringsort: Eksjö
 • Sista ansökningsdag: 2024-08-31, urval kan komma att ske löpande.
Dokument att bifoga ansökan:
 • CV och personligt brev
 • Gymnasiebetyg
 • Körkort och militärt förarbevis
 • Militära befattningsutbildningar
Ansökningsprocessen

Du får e-post som bekräftelse på att vi mottagit din ansökan. Därefter kommer vi att granska ansökningshandlingarna. Du kan sedan komma att kallas till förbandet för intervjuer, säkerhetsprövning, fysiska tester och läkarundersökning, beroende på om du nyligen genomfört grundutbildning. Intervjuer, tester och anställning genomförs efter hand.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:

Kn Christopher Benett C S6.

mob: 070 149 43 92

Fackliga representanter nås via växeln, 0381-180 00:

Peter Djerf, OF Eksjö

Carola Blomdahl, Försvarsförbundet

Mats Felix, SEKO

Sofie Bergkvist, SACO

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Göta ingenjörregemente, Ing 2, är Sveriges enda ingenjörregemente. Regementet rekryterar och utbildar officerare och soldater till ingenjörförband med specialkompetens att utföra kvalificerade fältarbeten för nationella och internationella uppgifter.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
31 augusti 2024 (38 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren