Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Ing 2 söker soldater (GSS/K) till Beredskapskompaniet

Publiceringsdatum
13 juli 2024
Antal tjänster
10
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Är du intresserad av att arbeta med något där du känner att du bidrar positivt till samhället och gör skillnad? Nu söker vi dig som vill bidra med ditt engagemang och utveckla dina kompetenser på Beredskapskompaniet. Vi erbjuder flera olika tjänster: som ingenjörssoldat, besättningsman på ingenjörbandvagn och brobandvagn 120, trossoldat, mekaniker, ledningssoldat och geosoldat. Är du intresserad? Läs vidare och skicka därefter in din ansökan!

Om enheten

Beredskapskompaniet är Göta Ingenjörregementes kontinuerligt anställda förband. Kompaniet består av en ingenjörpluton, en stab- och trosspluton, en ledningspluton, en tung maskinpluton och en fältarbetsunderrättelsepluton.

Utöver att upprätthålla den militära beredskapen och öva mot krigsförbandsmålsättningar har kompaniet även understött samhället vid olika kriser, t.ex. skogsbrand, gränsövervakning och upprättandet av fältsjukhus.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som ingenjörsoldat bestrider du en av ett flertal befattningar på ingenjörpluton- från förare, materielman och stridssjukvårdare till kulsprute- och granatgevärsskytt. Plutonen genomför fältarbeten, t.ex. mineringar, brobyggnation, förstöring och minbrytning, samt löser stridsuppgifter.

Som besättningsman i ingenjör bandvagn och brobandvagn 120 ingår du i kompaniets tunga maskinpluton. Din huvudsakliga uppgift är att framföra bataljonens tunga maskinresurser samt underhålla maskinerna.

Som trossoldat har du till uppgift att förse kompaniet med förnödenheter och transportera materiel, men även att försvara kompaniet då det är grupperat. Utöver dina uppgifter framför du någon av kompaniets fordon.

Som mekaniker tjänstgör du i kompaniets driftstödsgrupp. Du utför reparationer under fältmässiga förhållanden på kompaniets materiel, från ingenjör- och brobandvagnar till elverk, lastbilar och motorhandverktyg.

Som ledningssoldat ingående i en stabsgrupp eller ledningspluton utgör du ett stöd och en resurs till kompanichefen eller bataljonchefen. Din uppgift är att upprätta, vidmakthålla, skydda och bryta sambandet mot högre chef och underlydande enheter. Som del i ledningspluton är du delaktig i att upprätta bataljonens ledningsplatser.

Som geosoldat i fältarbetsunderrättelseplutonen är din huvuduppgift är att ta emot och utföra geosupportuppgifter, från bearbetning och analys av geografisk information till framställning av kartor och andra digitala produkter (GIS). Det är meriterande om du genomfört din grundutbildning som geosoldat, eller utbildning inom GIS.

Beredskapskompaniet lägger stor vikt vid kompetensutveckling då kompaniets beredskap och varierande uppgifter kräver att varje soldat besitter flera kompetenser, även utanför sitt vanliga tjänstgöringsområde. Dessutom förväntas kompaniets soldater kunna biträda vid regementets värnpliktsutbildning och officersutbildning.

Krav
 • Genomförd militär grundutbildning med godkänt vitsord (värnpliktiga som genomför militär grundutbildning är behöriga att söka)
 • Godkända betyg i Svenska 1, Matematik 1, Engelska 5
 • Behärskar engelska i tal och skrift
 • Godkänd hälsoundersökning och fysiska baskrav
 • B-körkort för befattning som fordonsförare
Meriterande
 • Militärt förarbevis
 • C-körkort
 • Genomförd grundutbildning vid Ing 2
Personliga egenskaper

Du är engagerad, utvecklingsinriktad och har en hög vilja att bidra till laget i en omväxlande och utmanande kontext. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet.

Övrigt
 • Anställningen sker utifrån Försvarsmaktens kollektivavtal för anställning av gruppbefäl, soldater och sjömän (GSS/K). Detta innebär 6 månaders provanställning och därefter anställning upp till 12 år. Anställningen innebär heltidstjänstgöring samt skyldighet att tjänstgöra utomlands.
 • Lön: Individuell lönesättning, lägsta ingångslön 24 000 kr
 • Tillträde: Enligt överenskommelse
 • Placeringsort: Eksjö
 • Sista ansökningsdag: 2024-08-31, urval kan komma att ske löpande, men intervjuer kommer till huvuddel genomföras under v. 33-34.
Dokument att bifoga ansökan:
 • CV och personligt brev
 • Gymnasiebetyg
 • Körkort och militärt förarbevis
 • Militära befattningsutbildningar
Ansökningsprocessen

Du får e-post som bekräftelse på att vi mottagit din ansökan. Därefter kommer vi att granska ansökningshandlingarna. Du kan sedan komma att kallas till förbandet för intervjuer, säkerhetsprövning, fysiska tester och läkarundersökning, beroende på om du nyligen genomfört grundutbildning. Intervjuer, tester och anställning genomförs efter hand.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:

Öserg Kim Hansen, Personalchef Ingbat (med reservation för semester)

Mobil: 073-350 27 05, e-post: kim.hansen@mil.se

Fackliga representanter nås via växeln, 0381-180 00:

Peter Djerf, OF Eksjö

Carola Blomdahl, Försvarsförbundet

Mats Felix, SEKO

Sofie Bergkvist, SACO

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Göta ingenjörregemente, Ing 2, är Sveriges enda ingenjörregemente. Regementet rekryterar och utbildar officerare och soldater till ingenjörförband med specialkompetens att utföra kvalificerade fältarbeten för nationella och internationella uppgifter.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
31 augusti 2024 (43 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren