Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Ing 2 söker lärare Militärengelska med kompetens inom digitalt lärande

Publiceringsdatum
27 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Vill du vara med och bidra med dina kompetenser och erfarenheter i en unik kontext? Är du engelsklärare eller har du någon annan relevant erfarenhet som kan vara av intresse för oss? Drivs du av att utbilda andra och agera självständigt inom givna ramar, hos en arbetsgivare som värnar om sina medarbetare och erbjuder goda förmåner? Om du passar in i den beskrivningen- läs vidare!

Göta ingenjörregemente, Ing 2, söker nu en lärare i Militärengelska med kompetens inom området digitalt lärande med placering vid Utbildningsavdelningen på Fältarbetsskolan (FarbS).

Om enheten

Utbildningsavdelningen ansvarar för specialistofficersutbildning, verksamhetsförlagd utbildning inom ramen för officersprogrammet, nivåhöjande utbildning för blivande kaptener, samt fristående yrkes- och befattningskurser. Utöver detta stödjer Fältarbetsskolan såväl övriga delar av regementet som andra skolor inom Försvarsmakten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Tjänsten innebär att utbilda skolans elever i militärengelska samt att driva den digitala utveckling vad avser internetbaserat lärande.

Du kommer att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra kursansvariga och i lärarlag. I arbetsuppgifterna ingår bl.a. utbildningsplanering, framtagning av digitala kurser och undervisning. Du kommer även kunna stötta i visst översättningsarbete.

Du förväntas medverka i forum för erfarenhetsutbyten både inom ditt ansvarsområde såväl som inom andra områden. Du förväntas inom ramen för din profession kunna delta vid olika övningar samt bistå såväl övriga delar av regementet samt övriga Försvarsmaktskolor med din kompetens.

Kvalifikationer

Krav
 • Formell behörighet som lärare i engelska, alternativt engelska som modersmål i kombination med erfarenheter som av arbetsgivaren bedöms relevant för tjänsten
 • Erfarenhet inom utveckling av internetbaserat lärande
 • B-körkort
Personliga egenskaper

Vi söker dig som trivs i utbildarrollen och som är intresserad av en utmanande och utvecklande tjänst med hög grad av självständighet och stort eget ansvar. Du har åtminstone ett visst militärt grundintresse då utbildningen till stor del genomförs just i en militär kontext och omfattar bl.a. taktiska och tekniska termer och begrepp på engelska.

Du har lätt för att framträda inför små och stora grupper av vuxna elever, både i teoretiska såväl som praktiska utbildningssituationer. Vidare har du lätt för att samarbeta, är flexibel och stimuleras av utmaningar, har en hög arbetskapacitet och en förmåga att ta egna initiativ. Vi ser dessutom att du har ett intresse för och en vilja att driva utvecklingen av digitala lärandemiljöer. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Arbetsprover avseende engelskkunskaper kan komma att genomföras.

Meriterande
 • Erfarenhet av verksamhet inom Försvarsmakten eller från andra länders motsvarande verksamhet
 • Utbildad IKT-pedagog
 • Erfarenhet av att utbilda i engelska
 • Erfarenhet av internationell tjänstgöring
Vi erbjuder dig:

Vi erbjuder en arbetsplats med samhällsnyttiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter och en verksamhet med stor variation och hög komplexitet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina mål
 • Träning som arbetsuppgift - Tre timmar i veckan på arbetstid. Försvarsmakten erbjuder goda möjligheter till friskvård och fysisk träning då det ingår som del i arbetsuppgifterna. Du får träningskläder, ersättning för träningsskor och startavgifter till vissa tävlingar/lopp.
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28-35 semesterdagar beroende på ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.
Övrigt
 • Anställningsform: Tjänsten är tills vidare och inleds med 6 månaders provanställning
 • Individuell lönesättning tillämpas
 • Tillträde: enligt överenskommelse
 • Placeringsort: Eksjö, men tjänsteresor förekommer
 • Sysselsättningsgrad: Heltid
 • Läs mer om oss på FM hemsida! https://www.forsvarsmakten.se/sv/organisation/gota-ingenjorregemente/
För information om befattningen kontakta:

Major Ola Lindelöf, Utbildningschef.

070-696 65 42, ola.lindelof@mil.se

För information om rekryteringsprocessen kontakta:

Jessika Lingmerth, HR-Generalist. 070-924 81 08, jessika.lingmerth@mil.se

Med reservation för begränsad åtkomlighet vid semester (v. 28-31)

Fackliga företrädare nås via växeln: 0381-180 00

OFR/O: Peter Djerf

OFR/S Försvarsförbundet: Carola Blomdahl

SACO: Sofie Bergkvist

SEKO: Matz Felix

Välkommen med din ansökan senast 2024-08-07. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökan skickas in via Blocket Jobb, Försvarsmaktens eller AF Platsbankens hemsida.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Göta ingenjörregemente, Ing 2, är Sveriges enda ingenjörregemente. Regementet rekryterar och utbildar officerare och soldater till ingenjörförband med specialkompetens att utföra kvalificerade fältarbeten för nationella och internationella uppgifter.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
07 augusti 2024 (21 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren